Kudo je tweet (of niet?)

24 oktober 2007, 06:25

Gebruikers die op democratische nieuwssite eKudos artikelen toevoegen doen dat o.a. via een handige bookmarklet. Wat nieuws is? Dat is aan de bezoeker. De een plaatst een link naar een leuke foto, de ander verwijst naar zijn nieuwste blogpost. Zelf vraag ik me weleens af of alles maar gekudood (of genujijd, gedigged of…) moet worden. Bij wijze van experiment kudo ik daarom sinds deze week af en toe een tweet (voorbeeld). Wat vind jij: zijn microblogposts nieuwswaardig genoeg om ´gekudood´ te worden?

Ik werkte tien jaar bij de grote uitgevers van Nederland. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen, als zelfstandig webmarketeer en freelance auteur. Op internet zijn zoekmachines mijn grote passie. Zo voer ik voor grote en kleine klanten Google AdWords-campagnes. Begin 2005 heb ik Feeder, de Nederlandse RSS zoekmachine, gelanceerd.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Isaac

  Pertinent niet. Met Twitter halen we ons al een information overload op de hals, en hoewel raten/diggen/kuddo-en het kaf van het koren kan scheiden zie ik weinig heil in verstrengeling van deze diensten. Lijkt een klassiek gevalletje “techniek omdat het moet”.


  24 oktober 2007 om 06:55
  Henri van den Hoof

  Ik geef kudos aan iets dat voldoende waarde voor me heeft als lezer en eigenlijk ook om een compliment te geven aan de schrijver, ontdekker, ontwikkelaar in kwestie. Ik vind tweets daar niet aan voldoen…


  24 oktober 2007 om 06:59
  Tjeerd Kramer

  Microblogposts kunnen wat mij betreft prima “ingediend” worden om “gekudood” te worden, dat is het mooie van democratie en vrijheid van meningsuiting. Of de rest van de wereld een dergelijke inbreng ook voldoende zal waarderen durf ik zeer sterk te betwijfelen.

  Vergelijk het eens met politiek. Een single-issue partij als de Partij voor de Dieren heeft wat mij betreft het volste recht om opgericht te worden. Dat wij burgers er voldoende “kudos” aan toekennen zegt meer over de stemmers dan over de oprichters van die partij.

  Als jij dus vindt dat iets voldoende waarde heeft om in te dienen/op te richten, go for it. De democratie zal hopelijk met een “tweet” of “single-issue partij” afrekenen…


  24 oktober 2007 om 07:48
  jeroenmirck

  Het nadeel van sites als eKudos en Nujij.nl is dat een heel klein groepje mensen telkens weer dezelfde dingen loopt te kudo’en. Aangezien de gemiddelde internetgebruiker dit nooit zal gaan doen, zal de balans van wat wel en wat niet kudo’s krijgt altijd scheef blijven lopen. Natuurlijk hebben mensen de vrijheid om te verwijzen naar YouTube-filmpjes, Flickr-foto’s en tweets van een paar woorden, maar het ondergraaft uiteindelijk eerder de kracht van dit soort Social Media dan dat het deze Web 2.0-toepassing versterkt. Neem nou Nujij.nl: volgens mij verwijst 80% van alle berichten daar naar NU.nl. Daarmee is het als breed signaleringsprogramma feitelijk totaal mislukt.


  24 oktober 2007 om 08:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!