VPRO zet Google Maps in voor geschiedeniskanaal

VPRO zet Google Maps in voor geschiedeniskanaal

VPRO zet Google Maps in voor geschiedeniskanaal

Gerard van Enk wijst me zojuist op een aardige toepassing van Google Maps op het Geschiedeniskanaal van de VPRO. Op Plaats van Herinnering kun je via Google Maps historische lokatiegebonden audiofragmenten, videoragmenten en herinneringen vinden. Je kunt als gebruiker ook zelf herinneringen toevoegen. Plaats van Herinnering is een work in progress en wordt voortdurend aangevuld. Gebruikers worden gevraagd naar tips om de dienst verder uit te bouwen. Leuk!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Leuk idee, zeker als het massaal wordt gebruikt, wat al deels zo is: Digitale fotografie zorgt voor een timestamp en bij de moderne camera's ook voor een geografische locatie. Bij massaal gebruik zullen er leuke effecten ontstaan, bijvorobeeld een vloeiende haarscherpe (>5 megapixel) zonsondergang op het strand van zandvoort door het achter elkaar zetten van de foto's van verschillende mensen. :-)

  Ze moeten bij de vpro maar eens het net (automatisch) af laten struinen op rechtenvrije foto's die zowel tijd als locatie hebben bijgevoegd om de database wat te vullen.
  Leuk idee, maar is het de eerste in deze soort?

  geplaatst op
 • @Melle Deze toepassing gaat niet over foto's op de kaart, maar plaatsgebonden historische herinneringen. Dus heeft iemand een herinnering aan bijvoorbeeld de Dam in de jaren 60, dan kan deze herinnering en eventueel bijbehorende foto's op de kaart geplaatst worden.

  geplaatst op
 • @Gerard, klopt. Ik geef alleen aan dat een makkelijke toepassing al in camera's zit ingebouwd voor toekomstige herinneringen. Een foto ís een herinnering, het verhaal eromheen ontbreekt alleen.

  In hoeverre is er eigenlijk een redactie of een manier om te filteren? Ik kan me voorstellen dat bij wat meer bekendheid de hele kaart witis van de pijltjes.

  Ach, details eigenlijk, het is een leuk initiatief!

  Overigens lijkt het me wel leuk als je door de tijd kan scrollen, dat je dus de gebeurtenissen op chronologische volgorde op de kaart gezet ziet worden.

  geplaatst op
 • @Melle, ah ik dacht dat je de site niet snapte ;-)

  Bij Plaats van Herinnering zit een redactie tussen, mensen kunnen niet rechtstreeks herinneringen op de kaart plaatsen.

  Voor chronologische volgorde moet je denk ik nog even wachten.....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.