Nederlandse Pay Per Post van start

10 oktober 2007, 17:04

Vandaag is Blogmij van start gegaan, een Nederlandse variant op PayPerPost.com. Adverteerders kunnen betalen voor het laten schrijven van redactionele postings (artikelen) binnen weblogs. De bloggers die meedoen ontvangen een vergoeding voor het plaatsen van de posting over een nieuw product of dienst.

Bloggen voor geld begint inmiddels steeds normaler te worden. Dat blijkt ook wel uit de cijfers die PayPerPost.com eerder bekend maakte. Het bedrijf haalde 7 miljoen dollar op onder vele verschillende investeerders en inmiddels werken er al 28.000 weblogs actief meewerken aan het betaald bloggen. Einde van dit jaar zullen dit er naar verwachting meer dan 40.000 bloggers zijn.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Coen Jacobs

  Die getallen over PayPerPost, zijn allemaal Amerikaanse getallen neem ik aan? Zal het in Nederland ook net zo aanslaan als in Amerika, want dat is waar ik nog mijn twijfels bij heb, als het om dit soort diensten gaat…


  10 oktober 2007 om 17:47
  Roy Huiskes

  Hoe serieus moet je zó’n anonieme site nemen zonder dat er een backend in zit of dat ik ook maar enige controle heb over wat ik wel of niet plaats. Ik vind het maar Nederlands, of amateuristisch, dat mag ook…


  10 oktober 2007 om 18:06
  media

  Het is me allemaal nog iets te onduidelijk wat (en hoe) blog.mij (het) gaat doen. We hebben vanuit blogads.nl inmiddels wat ervaring en ervaren toch dat succes aankomt op details (communicatie met bloggers en adverteerder, selectie van de juiste blogs, timing, tone of voice, etc). Geloof zeker in het concept maar het valt of staat met de mensen achter het concept.


  11 oktober 2007 om 06:00
  Wiep

  Martijn, bij PPP kan een adverteerder zelf aangeven of deze een disclosure wil of juist niet. Het is dan aan de blogger om de opdracht te accepteren onder deze voorwaarden.


  11 oktober 2007 om 08:34
  Robert de Boer

  Ik heb me aangemeld om eens te zien wat voor verzoeken er verzonden worden. Met de mensen achter het initiatief heb ik afgesproken dat ze mij over ongeveer 2 weken de resultaten tot zover sturen qua aantallen aanmeldingen. Zodra ik die gegevens ontvangen heb, zal ik ze hier publiceren!


  11 oktober 2007 om 09:28
  Coen

  Bloggen in opdracht; “Zijn mening wordt mijn mening… mits het genoeg schuift”. Berichten omdat je ergens in gelooft of omdat het lucratief is? Waar ligt de grens?


  11 oktober 2007 om 10:05
  Robert de Boer

  Inmiddels heeft Blogmij een e-mail rondgestuurd met daarin de voorwaarden:

  – Je bent niet verplicht tot het schrijven van een posting.

  – Je hebt volledige tekstvrijheid. Iedere opdracht is voorzien van een briefing en een hyperlink waaromheen je een redactionele posting kunt schrijven.

  – Blog.mij kiest opdrachten uit die passen bij je weblog/bezoekers.

  – Dat de geloofwaardigheid van je weblog gewaarborgd blijft, daarom dien je altijd de volgende tekst te vermelden in je post: sponsored post.

  – De posting moet minimaal 30 dagen live staan.

  – Stuur altijd de link + screenshot van de geplaatste posting naar: traffic@blogmij.nl.

  – Overige belangrijke zaken vind je onder de voorwaarden op http://www.blogmij.nl.


  14 oktober 2007 om 19:34
  Robert de Boer

  Kreeg zojuist bericht van Niels van Blogmij. Het netwerk heeft inmiddels een bereik van ruim 250.000 unieke bezoekers en 1.500.000 pageviews. Gaat hard dus!


  17 oktober 2007 om 08:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!