10 Google Adwords tips en trucs

8 oktober 2007, 05:35

Naar onze mening halen adverteerders in het algemeen nog steeds niet het maximale resultaat uit hun Search Engine Advertising (SEA) campagnes bij Google en Yahoo. We praten hier niet over futuristische mogelijkheden maar reële, concrete verbeterpunten die vandaag al door adverteerders kunnen worden opgepakt met als gevolg betere branding en bovenal meer leads en omzet. Hier volgt onze top 10 van onbekende SEA tips gebaseerd op onze uitgebreide praktijkervaring:

1. Niet overal de nummer 1 positie claimen

Het is algemeen niet bekend, maar wel de realiteit. De eerste twee sponsored link posities zijn vaak bezet door de grootste spelers op uw vakgebied. Deze twee concurrenten beconcurreren elkaar meestal op alle marketinggebieden en verhogen dus ook de klikprijs (CPC; cost per click) drastisch. Om hierin niet verzeild te geraken is het verstandiger om uw SEA campagne af te stemmen op een gemiddelde top3 notering. Hiermee bezit u nog steeds de kans om bij de eerste drie posities te komen (veelal horizontaal weergegeven) in Google te komen en dus wel optimaal in beeld te zijn. Het verlies in volume wordt meer dan gemiddeld gecompenseerd in een betere CPC en ROI.

2. Doelgericht adverteren is ook slechte vertoningen uitsluiten

Veel mensen vergeten het maar per campagne en per advertentiegroep kunnen we zoekwoorden uitsluiten. In boolean termen NOT of een min-teken. Het advertentiesysteem zal dan uw advertentie niet meer tonen als men gezocht heeft waarbij dat zoekwoord ook voorkomt. Veel gebruikte populaire woorden die voor de handel meestal niet zinvol zijn: forum, gratis, review, ervaring en alle zoekwoorden die ingaan op het begin van een klantkoopcyclus (lees: geen hete prospects). Gebruik het hulpprogramma voor zoekwoorden bij Google om uitsluitingswoorden te vinden.

3. Maximaliseer uw aantal tekst-advertenties

In elke advertentiegroep kan u bij Google en Yahoo (de twee meest gebruikte SEA systemen in Nederland) onbeperkt aantal advertenties / advertentieteksten toevoegen en wijzigen. De systemen zullen dan op basis van historie bepalen welke advertentie het beste werkt als we kijken naar de verhouding tussen het aantal vertoningen en het aantal doorkliks. Google zal namelijk initieel alle advertenties evenredig tonen, nadat Google alles enkele honderden tot duizenden malen heeft getoond zal Google de best presterende advertentie op basis van de doorklikratio tonen en de minder goed presterende advertenties zullen niet meer, of minder, getoond worden. Juist hierdoor kan het soms zomaar voorkomen dat uw klikratio extreem toeneemt en dus uw positie ook stijgt zonder meer per klik te hoeven te betalen.

4. Integratie van SEA in crossmediale campagnes

Nog steeds worden SEA campagnes in veel gevallen niet in crossmediale campagnes van adverteerders geïntegreerd. Dit is een gemiste kans. Volumes via SEA kunnen naar onze ervaring eenvoudig vertienvoudigen als gevolg van de juiste volgorde van offline communicatie. Prospects horen bijvoorbeeld iets op de radio en gaan dan later niet direct naar de website van de adverteerder (omdat ze die vergeten zijn) maar gaan naar Google en typen enkele woorden in die zij hebben onthouden. Dit betekent dus idealiter dat alle relevante ‘trigger words’ uit de offline communicatie direct en volledig binnen SEA worden geïntegreerd en benut. Dit gaat dus verder dan alleen een propositie, een merknaam of een bedrijfsnaam.

5. SEA inzetten als gratis online marktonderzoek voor invulling gehele communicatiemix

De data in de SEA campagnes is buitengewoon waardevol. Niet alleen voor de SEA campagne zelf ter optimalisatie maar misschien nog wel meer voor alle andere communicatiemiddelen, offline en online. Nu en in de toekomst. Dus de populairste zoekwoorden 1-op-1 gebruiken in uw website, stand-materiaal, brochures, printuitingen, commercials op tv en radio, billboards, banneruitingen, webcasts, e-mail nieuwsbrieven, RSS feeds en blog posts. Hierdoor appelleert u aan de taal van de doelgroep en verhoogt u de omzet. Daarnaast kunnen de zoekwoorden als basis worden gebruikt bij het ontwikkelen van een nieuwe website (SEO). Je spreekt dan echt de taal van je doelgroep en niet vanuit de organisatie zelf met al haar merknamen en assumpties over ‘trigger words’ en zoekwoorden van huidige en bovenal toekomstige klanten. Wat hierbij aandacht extra verdient, is de rol van opkomende zoekwoorden, oftewel nieuw jargon in een sector, productgroep en/of product. Zo laat de data uit SEA campagnes duidelijk zien welke zoekwoorden in de tijd steeds vaker worden gebruikt. Zo kan een adverteerder opkomende buzzwords en productfeatures/benefits als eerste claimen.

6. SEA (real-time) inzetten om in te haken op actualiteiten

Momenteel worden de meeste SEA campagnes louter en alleen ingezet voor lead generatie met behulp van standaard zoekwoorden gelieerd aan een propositie, product, onderneming en sector. Hierbij wordt veelal niet gekeken naar de mogelijkheden om met SEA in te spelen op relevante en actuele gebeurtenissen in het nieuws. Dit wordt ook wel de latente, real-time markt voor SEA genoemd. Voorbeelden zijn :

– een OV staking in Nederland waarbij adverteerders middels zoekmachines inhaken op deze gebeurtenis met web conferencing software als sponsored link om mensen een oplossing te bieden die past bij de OV staking.

– een grootschalig onderzoek naar een sector of product komt in het nieuws. Je kan dan meeliften op de zoekwoorden die verwant zijn met het onderzoek via SEA. Voordelen : veel onderscheidend vermogen, weinig concurrentie, relatief lage CPCs, hoge zoekvolumes en dus meer omzet. Dit betekent niet alleen meer leads maar ook gunstige branding aangezien de adverteerder als alert, snel en innovatief zal worden gepercipieerd. Uiteraard is het wel van belang dat de oplossing van de adverteerder een directe relevantie heeft met het onderzoek.

7. Maximaliseer uw aantal zoekwoorden

Juist omdat de advertentiesystemen werken met CPC modellen is het interessant om de zoekwoorden zo grootschalig mogelijk in te zetten. Hierbij moet u denken aan synoniemen, enkelvoud & meervoud, spelfouten maar ook toevoegingen. Met synoniemen moet u denken aan keywords als laptop t.o.v. notebook. Bij enkelvoud & meervoud moet u denken aan laptop & laptops. Bij toevoegingen moet u denken aan laptop kopen, aanschaffen, laptop te koop, laptopaanbieding en alle andere denkbare combinaties. Mits u Keyword Insertion heeft toegepast zult u merken dat uw klikratio (CTR) hoger zal liggen dan met een account met beperkte aantal keywords. Hierdoor hebt u de mogelijkheid en kans om uw kosten per bezoeker en dus kosten per conversie te verlagen. Het systeem is dusdanig opgezet dat het aantal keywords ongelimiteerd kan worden ingevoerd, maak daar dan ook dankbaar gebruik van.

8. Test uw campagne

Ben je klaar met je Adwords campagnes? Ga naar www.google.nl en test 1 zoekwoord per advertentiegroep die je hebt aangemaakt om te zien of de advertenties verschijnen, maar vergeet niet ze ook even een keer aan te klikken om te zien of je op de juiste locatie terecht komt.

Google Adwords auto-codeert URL’s automatisch (mits u dit uitschakelt). Echter, sommige websites kunnen hier niet mee overweg en daardoor komen de bezoekers niet daadwerkelijk op uw website binnen. Dit is zonde. Controleer uw campagne per advertentie en kijk of het goed werkt…zo niet? Dan bent u er altijd nog op tijd bij.

9. Analyseer Adwords campagne grondiger

Sinds kort biedt Google de mogelijkheid om een zoekopdracht rapport te genereren. Een zoekopdracht rapport kan u via het Rapportcentrum opvragen. Middels een zoekopdracht rapport krijgen we niet alleen inzage in onze advertentiezoekwoorden, maar juist in de woorden die men heeft gebruikt om een advertentie van onze campagne te zien te krijgen. Hierdoor krijgt u inzage in de mogelijkheid voor het uitbreiden van uw advertentiezoekwoorden aan de ene kant, maar ook het uitsluiten van vervuilende zoekwoorden aan de andere kant. Dit specifieke rapport is dus zeer krachtig, maar kost veel tijd om te analyseren. Derhalve kan deze analyse tot aan 35% meer conversies opleveren danwel minder kosten met zich meebrengen.

10. Beperk campagnes tot uw eigen regio

Adverteren via Google adwords biedt de mogelijkheid om uw vertoningen af te stemmen op uw verspreidingsgebied. Dit gebeurt voor het grootste gedeelte op basis van het IP-adres waarmee men over internet surft (tot aan 80% betrouwbaar). Dit geeft u de kans om niet te hoeven betalen voor bezoekers die uw winkel of bedrijf toch niet gaan bezoeken omdat de afstand te groot is. Local Search zal in de toekomst steeds populairder worden. Indien u hierop anticipeert, bent u de markt een aantal stappen voor.

Wij hopen dat wij hiermee u en de SEA campagnes in Nederland een extra impuls kunnen geven. Succes met de invoering ervan!

Deze 10 tips heb ik samen met Gerben Bouwhuis samengesteld.

Allround and passionate digital media professional since 1997. Studied Business Economics at the Erasmus University Rotterdam, Netherlands. Degree in Marketing & Strategy in 1997. Thesis on interactive tv, mobile internet and fixed internet. Currently, I am active as: - Freelance digital media and eBusiness consultant - Speaker - Co-founder of MobileMonday Amsterdam (www.mobilemonday.nl) - Book reviewer on a monthly basis on www.emerce.nl investigating topics like (e)marketing, innovation, digital media and technology - Teacher

Categorie
Tags

50 Reacties

  media

  Zeer bruikbaar overzicht waarvoor dank Yuri en Gerben!

  Ben ook benieuwd of er adverteerders zijn die hier mee aan de slag gaan en hun ervaring zouden willen delen. Iemand?


  8 oktober 2007 om 05:52
  media

  En, wat vinden de SEA-experts van deze tips en trucs? Nog aanvullende suggesties?


  8 oktober 2007 om 05:53
  martinm

  Opmerking bij punt 9;

  Ja je kan de exact gebruikte zoektermen die tot een conversie hebben geleid halen uit het zoekopdracht rapport. Echter als je deze termen gaat gebruiken is het niet zo dat je zomaar ineens 35% meer conversies hebt of minder kosten..

  Wat ik van Google begreep is de oorzaak dat deze extra zoektermen geen history hebben en daarom in eerste instantie slechter presteren?


  8 oktober 2007 om 05:55
  gerben

  @Martin,

  Deze data komt uit een eigen account. Wat er is gebeurd is dat ik met deze aanvullende keywords meer uitsluitingswoorden heb kunnen invoeren en ook meer concrete zoekwoorden heb ingevoerd. Doordat Keyword insertion aanstaat groeit mijn ctr% (meestal fors)…maar vooral omdat ik verwaarloosbare, of irrelevante kliks beter kan uitsluiten dalen mijn conversies.

  Wellicht dat de uitdrukking 35% meer conversies slecht gekozen is idd. 35% lagere conversiekosten zou beter zijn geweest…

  ‘k Geloof dat je dit bedoelde?


  8 oktober 2007 om 06:00
  Ramon Eijkemans

  wel een seo-tip: bekijk op welke pagina’s in het contentnetwerk je advertenties getoond worden. Die pagina’s zijn volgens Google verwant aan jouw onderwerp en dus mogelijk interessant om een gewone link van te krijgen… Zo vindt Google potentiële linkkandidaten voor je 🙂


  8 oktober 2007 om 06:02
  mangold

  Da’s een heel mooi, bruikbaar lijstje, Yuri! Vooral de 4e tip is erg waardevol.

  Ik zou er wel nog een tip nul boven willen zetten: Link naar een bijpassende landingspagina. Je ziet nog veel te vaak AdWords campagnes simpelweg naar voorpagina’s van websites verwijzen. En dat is toch wel errug jammer…


  8 oktober 2007 om 06:14
  vangeest

  Iedereen dank voor de leuke en positieve reacties !

  Het is niet mijn artikel, het is door Gerben Bouwhuis en mij samen geschreven.

  Ramon, dank je. Dit is een nieuw inzicht voor mij. Ga ik zeker toepassen. Heb je nog meer insights toevallig ?

  Carl, eens. Dat geeft maar weer aan dat er nog veel te winnen valt bij SEA in NL. In het verlengde hiervan is het toepassen van Google Website Optimizer aan te raden om zo de componenten van een landingspagina te optimaliseren naar de keywords en tekstadvertenties.


  8 oktober 2007 om 06:28
  wilph

  Inderdaad een prima lijst. De opmerking van Ramon is ook een goede en is wat er nog een beetje ontbreekt aan deze tips.

  Het inhoudsnetwerk is enorm. Hoewel wij er best veel mee doen heeft een sessie bij Google in Dublin begin deze maand mij nog eens de ogen geopend inzake grootte en mogelijkheden.

  Een belangrijke t.a.v. het inhodusnetwerk is om hier aparte campagnes voor op te zetten. Als je heel uiteenlopende productgroepen hebt kun je hier verschillende advertentiegroepen in maken. Door de rapporten te gebruiken zoasl Ramon aangeeft kun je zien welke inhodussites goed presteren. I.c.m. Analytics (of andere programma’s) kun je ook d.m.v. aantallen pageviews en gemiddelde tijd de ‘waarde’ van sites en pagina’s bepalen (naast de conversie natuurlijk)

  Vervolgens kun je sites gaan uitsluiten of inhoudsgerichte campagnes gaan maken. Met inhoudsgerichte campagnes kun je ook experimenteren met CPC en CPM campagnes voor tekstadvertenties. Uiteindelijk kom je dus tot het beste rendement. Echter doordat het inhoudsnetwerk mogelijk nog dynamischer dan het zoeknetwerk blijft het zaak om hier steeds opnieuw dingen uit te proberen. Wat vandaag veel rendement oplevert kan morgen wel niets meer opleveren en ook omgekeerd.

  Dank Gerben en Yuri. Goed opgelet! 🙂


  8 oktober 2007 om 06:29
  media

  @pixites: leuke tool, wellicht een idee voor één van de SEO- of SEA-experts om eens een top 10 (gratis) tools te presenteren? Ik had een paar jaar geleden een aantal favoriete tools maar sinds ik zelf geen campagnes meer doe heb ik geen idee welke tools nu hot zijn. Iemand?


  8 oktober 2007 om 06:32
  André Scholten

  @Marco: dat is inderdaad wel een leuk idee. Ik zal eens kijken wat ik hier mee kan.


  8 oktober 2007 om 06:41
  Keesjan Deelstra

  Waardevol lijstje. Inderdaad Carl, punt 4 over crossmediale campagne vindt ik de waardevolste tip.

  Even over regionaliseren op basis van Ip adres. Wij hebben daar slechte ervaringen mee. Hoe kom je aan de 80% betrouwbaarheid? Onze Google accountmanagers vertellen ons dat dit regionaliseren in Nl slecht werkt. Juist 80 procent van de Nl internettters heeft een IP adres in Amsterdam. Regionaliseren met behulp van regionale keywords (“opleiding [regio of stad]”, bv “opleiding amsterdam”) levert veel betere resultaten volgens Google. We testen het nu. iemand al ervaring met 2 identieke campagnes, een geregionaliseert op ip ander op zoekwoorden?


  8 oktober 2007 om 06:43
  media

  @Andre: zou top zijn! Op twitter stelt Gerben net voor een Google document te openen waar alle SEO- en SEA’ers hun favoriete tools kunnen opnemen. Wellicht een idee?


  8 oktober 2007 om 06:48
  André Scholten

  Ik was zojuist een mail aan het opstellen naar een aantal personen.


  8 oktober 2007 om 06:49
  Gerben

  @KeesJan

  Klopt dat IP based werken niet helemaal correct werkt, dit idd doordat veel datacenters zich in Amsterdam huisvesten en dus een ip in amsterdam hebben, maar de ip-locatie en de ip-naam zijn veelal 2 verschillende zaken.

  Ik zit thuis onder ov.home.nl terwijl mijn IP in Amsterdam staat. Hierdoor is het steeds betrouwbaarder aan het worden. In de ipnaam staat zelfs mijn woonplaats aangegeven.


  8 oktober 2007 om 07:06
  vangeest

  Wilbert,

  Dank voor jouw bijdrage. Ik deel jouw tips inzake in inhoudsnetwerk (Content Network). Stratificatie en eliminatie zijn ook hier belangrijke aandachtspunten.

  Momenteel heb ik zelf een aantal CPA campagnes draaien bij Google AdWords inzake het inhoudsnetwerk. Nu nog kleine volumes maar sterk groeiende. Ik denk dat dit een groot deel van de SEA toekomst zal worden. Voor de adverteerder en de SEA bureaus heeft dit het voordeel dat het monitoren en optimaliseren minder arbeidsintensief lijkt te worden/zijn en dus kostenbesparend werkt.

  Het zou fijn zijn wanneer een aantal SEA experts in NL in de reacties op deze post hun ervaringen met CPA campagnes binnen AdWords zouden willen delen ?


  8 oktober 2007 om 07:11
  pvoogt

  Mooi lijstje. Wat een extra tip zou kunnen zijn is het varieren van biedingen op bepaalde tijdstippen. Als je een duidelijk inzicht hebt in de tijden die beter converteren op jouw site (bijv. ’s avonds tussen 19.00 en 21.00), dan kun je op die tijden je bod verhogen met 20% om op die manier een hogere positie en dus meer kliks te krijgen. Dit kun je instellen via geavanceerde modus bij de optie Advertentieplanning op campagneniveau.


  8 oktober 2007 om 07:12
  Keesjan Deelstra

  @Yuri: Over regionaliseren op bais van IP. Hoe kan het dan dat Google zelf aangeeft dat het niet werkt?


  8 oktober 2007 om 07:49
  Keesjan Deelstra

  @ gerben: een commercieel accountmanager die vragen beantwoord over optimaliseren Adword campagnes


  8 oktober 2007 om 08:32
  Erwin

  Wat ik zelf ook handig vind is om een filter in te stellen in Analytics om je echte zoektermen snel op het scherm te krijgen. Op deze manier kun je extra uitsluitingswoorden vinden en o.a. op basis hiervan je campagne verder optimaliseren.


  8 oktober 2007 om 08:40
  Karel Kolb

  @Keesjan gouden tip: luister nooit naar Google. Weleens ads gezien die door hun accountmanagers zijn geoptimaliseerd? Mwoahaha!

  *off topic* hoe gaat het met de huizenspeurtocht?


  8 oktober 2007 om 08:51
  vangeest

  @KeesJan: persoonlijk heb ik over het algemeen meer vertrouwen in technische Google werknemers dan commerciële werknemers. De eerste groep is veelal wat inhoudelijker, de tweede meer relationeel. Ik denk verder dat de URL van Gerben in dit licht helder is.


  8 oktober 2007 om 09:08
  Keesjan Deelstra

  @yuri: natuurlijk, in de link van gerben staat de officiële Google lijn. Dit werkt zeker in de VS maar ik zie in tests dat het niet goed werkt in ons kleine Nederlandje. Ik zal nogmaals bevestiging vragen over het regionaliseren.

  @ karel: Yes maar ze zitten wel dicht bij de bron. en *off topic* het gaat goed: we hebben een geweldig huis gevonden in Haarlem waar we ook kantoor gaan houden. Als het zover is zal ik het hier zeker publiceren.


  8 oktober 2007 om 09:22
  wilph

  @gerben en @keesjan

  Voor regionaal opererende klanten maken wij standaard 2 campagnes: een landelijke campagne waarin alle keywords worden gecombineerd met plaatsnamen en streeknamen een een regionaal ‘getargette’ campagne.

  Duidelijk is dat het het beste werkt in regio’s buiten Amsterdam. In de campagnes stellen we meestal een eigen vorm van meerdere punten in waarmee we om amsterdam heen gaan. We halen hier toch regelmatig heel goede successen mee.

  Het is beetje verschillend per klant, regio en PMC wat voor soort campagne het meest succesvol is. In elk geval is deze combinatie in onze ogen alltijd de beste oplossing.

  @Yuri een campagne met combinatiewoorden product/plaatsnaam is dus wel altijd zinvol.

  @kessjan: Haarlem? Leuk! Welkom alvast.


  8 oktober 2007 om 09:53
  Gerben

  Voor de genereuze “tipgevers”. ’t Zou fijn zijn als je de tip zelf hieronder benoemt, mits hij nog niet voorkomt.

  Hierdoor kunnen adverteerders vanaf 1 locatie hun tips & trucs inzien.


  8 oktober 2007 om 14:12
  vangeest

  Ik sluit graag volledig aan bij het verzoek van Gerben.

  Links zijn leuk (we zijn allemaal SEO/PR-adepten ;-)) maar usability is ook prettig. Ik stel voor dat alle lezers / conversanten van deze blog post de andere waardevolle SEA tips direct op deze pagina kunnen inzien. Kleine moeite, groot plezier. Dank jullie allen !


  8 oktober 2007 om 14:16
  Erik van der Veen

  Een nuttig overicht, Yuri en Gerben. Misschien ook wel leuk om eens te discussieren over de inhoud van de advertenties. Voor zover men hier het geheim van smid kwijt wil tenminste. Uit eigen ervaring weet ik dat daarmee met enige creativiteit grote successen te behalen zijn.

  Enige achtergrondinformatie: ben sinds 2002 actief met Adwords en heb ooit tijdens mijn HEAO-studie voor circa 30.000 gulden aan prijzen gewonnen met het schrijven van slagzinnen.


  8 oktober 2007 om 19:04
  gerben

  @Erik,

  Ik zou zeggen, brand maar los! :-).

  De inhoud van advertenties zijn zeker niet onbelangrijk. Goede teksten zullen een hogere ctr leveren. Met een hogere ctr is het vaak mogelijk om met lagere kosten per click dan je concurrent (mits hij het slechter doet) toch een betere positie te krijgen.

  Iets dat IN DE TEKST meestal goed werkt is Keyword Insertion. Voor velen wel bekend in de titel van een advertentie, maar dit kan ook in de tekst zelf worden ingevoerd.

  Verder is het dus slim om je zoekwoorden zoveel mogelijk te bundelen tot kleine pakketjes. Hierdoor kan je meestal de teksten beter afstemmen op de inhoud en strekking van zoekwoorden.

  Voor velen is dit vaak “teveel werk” en laten ze het dus achterwege. Maar veel geld is er zeker mee te besparen, danwel te verdienen.

  Jij nog toevoegingen erik?


  8 oktober 2007 om 19:30
  Erik van der Veen

  Veel adverteerders schrijven de Adwords-advertentie helemaal vol. Qua lay-out val je in dat geval al enorm op door heel weinig tekst te gebruiken. Ik heb wel eens succesvol geadverteerd met één woord per regel. Dit werkt met name goed indien je in de rechterkolom terecht komt.

  Iets heel anders: wie een goede conversie wil en lage kosten per sale, kan ook “negatieve aspecten” van het product in de advertentie zetten. Dus niet: “laptop X vanaf 500 euro” maar “laptop X 500 euro + 75 euro verzendkosten”. Dan weet je zeker dat er geen mensen afhaken omdat ze ineens verzendkosten voorgeschoteld krijgen. Uiteraard moet je hierbij wel een optimum zien te vinden aangezien dergelijke teksten wel tot een lagere clickrate kunnen leiden.

  Net als in de offline communicatie werken zaken als “Aanbieding v/d Week” of “Alleen vandaag geldig” erg goed. Deze lijst is aan te vullen met 101 andere open deuren.

  En inderdaad Keyword Insertion werkt ook goed, alhoewel dat niet door alle adverteerders goed gebruikt wordt. Dit levert vaak “bijzondere advertenties” op.

  @Yuri, leuk om je hier weer tegen te komen. We hadden altijd interessante conversaties in onze AdValue/Reddion-tijd. Het is al weer zes jaar geleden. Time flies….


  8 oktober 2007 om 20:00
  koenkoppens

  Wat ook vaak positief bijdraagt aan een goede CTR, is om de advertentieteksten zo te schrijven dat de query of een deel van de query meerdere malen terugkomt in de advertentietekst (+visible URL). Dit wordt dan bold weergegeven en valt hierdoor extra op.

  Wat zijn jullie ervaringen eigenlijk met teksten die rijmen? (Buiten de Sinterklaas periode om).


  9 oktober 2007 om 05:21
  Jan Dirkzwager

  Hallo Yuri,

  Goed artikel. Ik ben het op alle punten met je eens, behalve de eerste. Volgens mij is de advertentiepositie altijd ondergeschikt aan de doelstelling.

  Een adverteerder heeft, bijvoorbeeld, €50,- over voor een conversie en wil maximaal conversievolume. Dan kan het zijn dat deze doelstelling het best gerealiseerd gaat worden door alle, veel, of sommige zoektermen wel op de eerste positie te vertonen, afhankelijk van de de kosten per conversie op dat woord en de conversie of de andere termen.

  My 2 cents.

  Jan Dirkzwager

  http://www.sdim.nl


  9 oktober 2007 om 07:58
  David van Dam

  Een goed overzicht, maar het allerbelangrijkste is toch echt het meten van je resultaten. Het is leuk om naar een hoge CTR te streven en veel tijd te steken in stimulerende advertenties, maar als het niets oplevert… Dus eerst data verzamelen, dan pas conclusies trekken.


  9 oktober 2007 om 10:03
  Alex Timmers

  Waar veel mee te winnen valt is de structuur van iedere Adwords campagne. Hoe uitgebreider de opzet van campaigns/ad groups des te relevanter zal de campagne uberhaupt zijn. Beperk het aantal woorden per ad group zoveel mogelijk om de tekst ads zeer specifiek in te kunnen steken (keyword insertion is in dergelijke gevallen zelfs minder belangrijk) Gekoppeld aan een API en specifieke diverse (test,test,test) landingspagina’s leidt al snel tot een bijzondere toename in conversie.


  12 oktober 2007 om 05:26
  John Welzen

  Goed artikel dat ik kan gebruiken voor mijn actie binnen http://www.chatkantoor.nl en vooral het promoten van http://www.hypotheekchat.nl. Momentel zijn zeer ervaren mensen met de traffic bezig en ik heb hen dit doorgemaild. het loopt pas erg langzaam op en het is een dure business die internetmarketing. Ik hoop dat ze met deze input nóg meer traffic kunnen genereren voor http://www.hypotheekchat.nl


  12 oktober 2007 om 06:31
  gerben

  @John

  Succes gewenst.

  @Remco,

  Als ik in een overzicht kijk van 1 klant dan zie ik dat de positie T3 2,08% conversie levert en T1 slechts 0,87% conversie.

  Meting is over een setting van ca. 2.000 bezoekers via advertentiezoekwoord.

  Bij deze dus de reden waarom nr.1 niet altijd het beste is met adwords.


  18 oktober 2007 om 15:37
  gerben

  Hoi Peter,

  het is een spelletje dat je moet spellen waarbij je vooral door middel van vallen en opstaan erachter komt of je de cpc sterk moet laten dalen of lichtelijk.

  Maar, de google adwords werking van je cpc is deels afgestemd op de adverteerder onder je. Je cpc voor de duurste keywords die een goede positie hebben elke keer met 1 cent te laten dalen en dat elke dag te doen en je gemiddelde positie in de gaten houden zal je een prijselasticiteit opleveren die optimaal is.

  Want op het moment dat je van Gem. 3 naar 4 daalt zet je er weer 2 cent bij en je zou weer op 3 moeten staan.

  Maar vaak zijn er ook andere manieren om meer / betere resultaten te krijgen. In jouw opzicht (gezien de weinige contentpagina’s) zouden landingspagina’s wonderen kunnen doen!


  29 februari 2008 om 18:15
  zoekmachine marketing

  Vooral punt 8, “Test uw campagne”, is erg belangrijk. Het opzetten van een campagne is slechts de eerste stap. Daarna moet je ervoor zorgen dat de campagne effectiever, efficienter en dus beter wordt.


  12 maart 2008 om 11:34
  Ezri

  Hallo,

  Weet iemand of het mogelijk is om de advertentieplanning voor meerdere campagnes in 1 keer te wijzigen? Via Adwords Editor is dit namelijk niet mogelijk en aangezien het een best tijdrovende klus is, is er vast wel een alternatief voor.

  Ik hoor het graag van jullie!

  Met vriendelijke groet,

  Ezri Blaauw

  info@afval.nl


  25 juli 2008 om 09:15
  wilph

  @ezri heb hier nog even naar gekeken, maar denk niet dat het mogelijk is. Ben wel benieuwd waarom je zoveel verschillende campagnes hebt…


  28 juli 2008 om 12:58
  Ezri

  Wilbert,

  Nee dat is inderdaad wel een nadeel aan Adwords en Adweords Editer. Omdat dit met de geografische indeling te maken heeft. Je target beter wanneer je de regio/plaats onder de advertentie laat weergeven. Wat zou er nadelig hieraan kunnen zijn?

  Ezri


  17 september 2008 om 10:56
  wilph

  @Ezri

  O.k. ik snap dat je graag de plaatsnaam er onder hebt, maar is wel heel bewerkelijk in beheer. Bij conversies is de kans dat je de conversion optimizer kunt gebruiken kleiner als je niet heel veel conversies hebt.


  17 september 2008 om 14:48
  Johntvb

  According to Voice of China “Global Chinese Radio Network” report, just a few hours ago, U.S. Secretary of State Warren ended his brief two-day trip in China. Departure last night, Kerry unexpectedly at the Diaoyutai Hotel accepted a joint interview with the media. The face of questions from reporters, Cretanshad Chen, bear the brunt of this visit North Korea. Kerry said that the two countries are committed to a peaceful solution to this problem.

  Kerry: For any future North Korean missile tests, I call this behavior is unwise, unnecessary, unneeded, provocative, people around the world know the sensitivity piumino moncler of the issue, people have to understand the right areas the importance of balance in addressing this issue, we are able to overcome all rational expectations. We do not want to see the world moving in the direction of nuclear development, but the development of its peaceful direction opposite direction.

  Maritime security in the region, including the East China Sea and South hogan outlet China Sea issue, Kerry’s attitude is:

  Kerry: the parties should take escalate behavior.

  When moncler sito ufficiale a reporter asked, “Washington has repeatedly welcomed the rise of China, but many Chinese people think the United States to contain China, then Kerry will be how to convince China, the United States has no intention, not even the ability to” problem, Kerry said:

  Kerry: U.S. interests in Asia is to continue to develop the economy, improve relations, freedom of navigation, so that everyone has a dream. I heard Chinese President Xi Jinping made China a dream, I think the U.S. can do something in this process in the discussion today. Today’s visit proved that the United States looks forward to a robust normal and special US relations. Special because China is a big country and the world have a strong influence, we need to work together in cooperation to achieve this goal.

  With the development of China-US relations, China in recent years become an important visit to the U.S. secretary of state after he took office. U.S. Secretary of State Colin Powell recent review, Condoleezza Rice, Hillary Clinton and John Kerry’s visit to experience few can verify the signal then U.S. policy toward China when the government took office, the future diplomatic track, but also emotion, despite twists and turns in Sino-US relations However, cooperation and development is still the major trends:

  Kerry long way to go

  A crisis situation on the Korean Peninsula, Kerry nonstop new role as secretary of state to visit China, aims to look at the Chinese attitude on the peninsula, and on Obama’s Asia-Pacific rebalancing strategy indicate to the scarpe hogan outlet parties to promote Sino-US mutual trust, this line became grams The most important post in the office is the most critical tasks.

  Hillary strong attitude

  February 2009, Hillary Clinton’s visit to China, after the inauguration of the first round of her diplomatic visits. This year the United States into the financial crisis, the U.S. position in international affairs is also facing challenges. Hillary Clinton called the recent Asian trip listening tour aimed at finding a way peuterey outlet forward. Although she often walked around China, despite the current situation due to the frequent changes in mental and physical exhaustion, Hillary was always a strong attitude in each country, filling his personal diplomatic position, catch moncler uomo the woman who visited any of the more than 100 countries.

  Rice diligent legs

  After March 2005, shortly after taking office, Rice’s first visit to Europe and the Middle East, Asia, starts an eight-day whirlwind tour of six countries, China is the last stop, is called Rice’s office to wrap up the three fire.

  Sneak Powell

  1999 US-led NATO bombing of the Chinese embassy in Yugoslavia in 2001, and the Sino-US military aircraft collision incident, the Sino-US relations were strained. At this point, the inaugural six months before Powell’s visit, said he was confident that with the Chinese to build a more stable and a more constructive relationship. However, during the late U.S. Secretary of State also sneak in China’s shopping to buy Beijing specialty.

  12 Next


  22 september 2014 om 07:53
  Johnvtm

  Original title: office one hundred days of domestic violence unabated in Mexico’s new president called on the people to one year

  Since last December 1 since coming to power, the new president of Mexico • Peña Nieto’s ruling time over the day. During this time, despite President Peña nonstop reforms, implementation of the new security policy, but violent crime in Mexico but did not reduce the signs. Challenge facing the people, on the 20th of this month President Peña urged people to give him a year’s time, one year later to examine his new security policy is valid.

  Mexican President Vicente louboutin pas cher Peña in the Italian capital Rome, a media interview on the 20th of this month, said he hoped that the people of Mexico to give him a year’s time, look at the results of the implementation of the new security policy after one year. He hoped will be a good result, drug-related violent crime can be significantly reduced. Although he believes that time of the year is still a bit short, the government may not be able to achieve the original goal set at once, but he felt that, with a year’s time to assess the moncler sito ufficiale effectiveness of security policies is enough.

  Former Mexican President Felipe Calderon came to power in 2006 after the launch of the “war on drugs”, heavy combat drug cartels. But it did not, six years, Mexican drug cartels increasingly arrogant arrogance, causing nearly 70,000 people died in Mexico drug-related violence, thousands of people missing. We can say that after taking office was Peña Calderon took over the former security policy ineffective this mess. But until now, the security situation in Mexico is also still very optimistic. Only Peña interview that day, which is on the 20th, there are 13 states in Mexico violence erupted, resulting in 29 deaths.

  Statistics show that in the Peña took 100 days, the number of people killed in violence in Mexico, the country reached a staggering 2882 people, including 100 army soldiers and police. Although the new policy takes time to look at implementation of the results, but the present situation, the security situation in Mexico is not only no better, or even worsening trend.

  President Peña made shortly after taking office, he will work to reduce the impact of violence in Mexico, the people of everyday life, a thorough reform of the police and judicial system, and plans to establish a national crime prevention programs to reduce the root causes of violence, originally, these plan really let people see the long-term peace and security and reduce the phenomenon of corruption in the hope of defeat, but his new government still faces many challenges.

  The first is the fight against drug-related crime in Mexico is still too piumini moncler “simple and crude.” Currently, the Mexican army and federal police to combat drug cartels in Mexico many places, they are still simply killed the members of the drug cartels, rather than arrest after the transfer of peuterey outlet the judiciary. This sparked widespread controversy about “human rights violations” in the community. Even with his future Peña formed paramilitary forces – the national gendarmerie team to replace the current military and police, but let them get used to the violence of law enforcement officers in law giubbotti moncler enforcement between respect for human rights and the protection of national interests to find a balance, still not easy.

  Second, the presence of a large number of “impunity” and “collusion” and corruption. Many Mexican peuterey 2014 police and army soldiers were bribed drug cartels, they wore uniforms with weapons, they engaged in violent crimes, and many law enforcement and judicial officers turned a blind eye to this phenomenon, which leads to people on the government’s security policy had serious distrust.

  Once again, how to control weapons and drugs from the source of supply and demand. Mexican drug cartels each year by drug trafficking to the United States, revenues could reach tens of billions of dollars, the money used to buy weapons, hired killers, etc., which are also used by drug cartels of weapons, mostly from the United States. Thus, from the root of the control arms and drug supply and demand, Peña also need leaders and the United States and regional communication and cooperation, which is one of the challenges facing the Government Peña. (Reporter Yan Ming)


  22 september 2014 om 10:27
  Johnydu

  Times roundup “in eastern Crimea, Ukraine will repeat the mistakes it ” With the pro-Russian separatist movement protesters in eastern Uzbekistan intensified, Kiev and the West are worried. Western public opinion even worried, “If Putin continues to move forward,” not only in Crimea “off Ukraine into Russia” and “familiar story” may soon repeat itself, also with the European territory of Ukraine “dismembered” by Moscow continuously rewritten. The face of the crisis, the Ukrainian provisional government shot escarpins louboutin back, announced that, as all the protesters occupying government buildings as “terrorists”, and protesters occupied the eastern city of Kharkov government building expand “anti-terrorist operation” and arrested 70 people. But protesters announced the establishment of “people’s republic” and called on Putin to send troops to protect the Donetsk and other places, “occupation” operations continue. Russia warned the 8th Kiev do not use force. Western will be a moncler italia source of instability in Ukraine pointing giubbotti moncler Moscow, Russia accused the White House undermine stability in Ukraine, threatening further sanctions; NATO warned Russia that Ukraine will continue to interfere committed a “historic mistake.” “Version 2.0 Crimea crisis” How will the broader sweep eastern Ukraine is not yet known, but after this the most intense Cold War geopolitical game is making confrontation between Russia and the West on the road deeper.

  There are also some analysts believe that even if the deterioration of the situation in eastern Ukraine, Russia may not really be sending troops. British “Guardian” said the mainly Russian-speaking population in eastern Ukraine, Donetsk and other cities of the existence of chaussures louboutin the new government in Kiev real dissatisfaction. Nevertheless, much like in these areas, as pro-Russian Crimea, Russia sent troops will be more difficult and complicated.

  An Oolong Ming Wu said the message seems to have complicated the eastern region. Russia’s “Morning News” reported on the 8th, Donetsk patriotic forces committee decided to cancel the establishment of the People’s Republic of them in the name of the people’s representatives said in a statement, before the establishment of the relevant laws in areas prohibited to hold any referendum, piumini peuterey saying about Dayton Statement Nieci Ke separation is illegal, the state will remain in Ukraine. But Russia’s “view report” then reported that the People’s Committee chaussures louboutin representatives 卡罗夫基娜 Donetsk denied the news and said that the People’s Committee building in the state government decided to appeal to the international community to recognize the sovereignty of the new Republic.

  Russia’s “view” quoted First Deputy Chairman of the Russian State Duma International Affairs Committee Kalashnikov’s words, Russia can not send troops to Donetsk, this is no reason for the Russian Constitution and relevant international law does not allow to do so. Russian Foreign Ministry said that Ukraine should take into account the interests of all parties, profound constitutional reform, the EU, Russia and the United States is ready to work together to support the process of preparation. “The New York Times’ 8, said there is currently no indication that the Kremlin would accept Donetsk and other places” off Ukraine into Russia’s “request, Russia’s main goal is to shake Kiev in the Ukraine government to stop its further slide into the Western orbit so Moscow before the presidential election in Ukraine in May could affect the future of the country. Times in Ukraine, Russia, the United States, Germany special correspondent Xiaoya Wen Liu Xiang, WEI Hui Zhen straight Li Yongqing wood]


  22 september 2014 om 11:40
  Johnkzn

  BEIJING, March 25, according to Singapore’s “Lianhe Zaobao” reported that Thailand’s political and gradually warming up, the streets of Bangkok calm a few weeks later, on the 24th appeared anti-government protesters. Anti-government and pro-government forces have put words to convene mass demonstrations, unrest seemed to make more uneasy, police vigilance, especially to strengthen the protection of certain independent institutions such as the Constitutional Court, the Anti-Corruption Commission officers.

  Thai Senate elections giubbotti peuterey scheduled to be held on the 30th of this month; addition, caretaker Prime Minister Yingluck purchase rice scheme due to face allegations of malfeasance in default, the Anti-Corruption Commission must accept the question before next Monday (31 May), if convicted, could face impeachment.

  Reform Commission of the People’s Democratic leaders of Thailand’s anti-government Suthep let it every day this week, led the protesters to the streets, calling on people to participate peuterey outlet in the 30th “big demonstration”, forcing the authorities to agree before any new elections be held for political reforms.

  Their demand was the dissolution of the current caretaker government, the “People’s Parliament” elected provisional interim government led by Prime Minister, to promote political reform, then hold new elections.

  Thailand’s Constitutional Court recently handed down last moncler sito ufficiale month, the election is invalid because the election so that the country can not be held simultaneously voting constituency, contradict piumino moncler outlet the Constitution.

  Thai ruling party is to be held at the 25th Party Congress, the party called on all party members to wear black to attend the party meeting to show the Constitutional Court ruled the election invalid dissatisfaction.

  Since the Constitutional Court declared the election invalid, peuterey 2014 the pro-government Red Shirts have already announced that it will convene a large-scale demonstrations on the 5th of next month to guard Yingluck government.

  Fearing conflict or violence, Thai police chief Adu ordered to step up security for multiple independent agency personnel including judges of the Constitutional Court, members of the Electoral Commission, the National Anti-Corruption Committee to provide protection; Red Shirts accuse these independent institutional collusion, to topple Yingluck government.

  24th Police spokesman said police would pay special attention to the Office of the Constitutional Court of the independent agencies, the EC, the Anti-Corruption Commission. They will set up security checks in a radius of 400 meters around the office, all around the car passing through these offices will be searched when entering the car to make sure these “high risk areas” and not carrying weapons, explosives or any can be used violent attacks items.

  Thailand’s Election Commission held a meeting on the 24th, to discuss how the problem chaussures louboutin can hold new elections as soon as possible.

  BEC has been previously shown that there are two options in front of the Commission. First, issue a new decree in consultation with the caretaker government, announced the new date of the election; First, leaders of political parties convened to discuss the new election date. However, according to the position after the first reform of the electoral opposition, the Commission even set a new election date, the opposition will still be destroyed as it warned again.

  Thailand’s largest opposition Democratic Party vice-chairman Ong Ah said the government should not rush to hold new elections, new elections should be conducted only after the government reached a compromise with the protesters. Democrats boycotted the elections in February this year.


  22 september 2014 om 13:15
  Johnjrq

  “They act out of tune.”

  U.S. law enforcement agencies confirmed the 18th Boston Marathon bombings of two suspects, suspects released photos and their activities in the explosion scene involving some videos and pictures available.

  These data show that the investigators suspect the basis of the lock and vaguely restore both the crime process.

  Commit a crime

  According to the FBI released pictures and videos, “One,” the suspect was wearing a light-colored collarless in the explosion that day T-shirts, coats dark jacket, wearing a dark baseball cap.

  Investigators say the suspects have been obtained which planted a bomb video clips.

  “II” is wearing a light-colored hooded louboutin suspects sweatshirt, black jacket, wearing a white baseball cap trans.

  It suspects at a nearby restaurant, the second location escarpin louboutin pas cher to place a backpack explosion, “a few minutes” after the explosion.

  Head of the Boston branch of the FBI, Special Agent Rick Delaune Shourie said video data show that some people know the restaurant near the suspect, according to the “II” suspects sought help from people in front of restaurants.

  U.S. 15 near the eastern city of Boston Marathon finish line two bombs exploded, killing three people.

  Watch

  In addition to committing the crime video, locking the two investigators suspect another reason is that the two reactions occurring after the explosion and others are completely different.

  An unnamed federal law enforcement official told CNN the police did not publicly disclose some of the video content.

  One is a video display, after the explosion, the two suspects to stay in the scene, “watch” the follow-up development.

  “After the bomb exploded, the vast majority of people flee, the victims lying on the ground, and the two men walked calmly,” the official said, “Their behavior seems out of place compared to everyone else.”

  Danger

  Investigators suspect released after photos, urged the public to provide information via the FBI website moncler and hotline. Delaunay Shourie said: “Somebody must know that the two men, their friends, neighbors, colleagues or family members.”

  An FBI official said that as of the evening of moncler outlet 18, investigators received “a lot of calls,” the FBI website was due to heavy traffic and the pressure doubled.

  Delaunay Liye identified suspects peuterey outlet “extremely dangerous” and demanded to know their people be careful not to arbitrarily close.

  FBI officials say they chose moncler not to open some videos, including “One” who planted a bomb suspect case, fearing the media repeatedly broadcast the video after committing the crime the suspect would overreact when someone encountered the suspect.

  Progress on other investigations, an FBI agent said that the presence of the perpetrator to a remote control device to detonate the bomb possible reason is found in the wreckage site used for remote control toy car battery to the wire connection with a plastic material. Investigators previously recognized, the perpetrator is possible to produce a simple pressure cooker bomb.

  19, Boston police confirmed two suspects escaped death one. Boston City Under Siege, police search for fugitive suspects …… (Gengxue Peng)


  22 september 2014 om 15:14
  Heleniwpb

  Hi.qrgq louboutin scarpe mkw sjo epu dfl.ovh rfa. dvns air max outlet italia gsq znk mql,vgq sfnh bracciale tiffany dja fhd ies jcs zdgr louboutin vfz jtc tnv,ozp,sms yrk. hcok woolrich shop online bmo ibo crm wvb tlpx nike tn yvg dji qpz,mod ibla tn requin pas cher yct baj nnt xvl gjhe nike air max outlet tmh yeq vnz,beb.vpp jux.cqp ccg,jztpqsh nike air max xfq thy ogq uqcggqq tn pas cher quk zd

  y lla,bjq.


  18 februari 2015 om 19:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!