Extra landen nu gedetailleerd op Google Maps en nieuws verkiezingen Australië door Google

17 september 2007, 05:47

Het wordt steeds makkelijker om je vakantiebestemming van te voren vanuit de lucht te bekijken. De foto’s worden gedetailleerder en het landenaanbod steeds groter. Zo maakte Google bekend de volgende landen aan de lijst toegevoegd te hebben:

Afghanistan, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belize, Bermuda, Brunei Darussalam, Bhutan, Bolivia, Cambodia, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Fiji, Guatemala, Haiti, Honduras, Indonesia, Iraq, Iran, Jordan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Kuwait, Laos, Lebanon, Mexico, Myanmar (Burma), Mongolia, Nepal, Nicaragua, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Papua New Guinea, Qatar, Saudi Arabia, Sri Lanka, Syria, Tajikistan, Turkmenistan, Timor-Leste, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Yemen

Omdat voor veel van deze landen nog geen grote gestructureerde databases zijn met informatie over bijvoorbeeld restaurants of hotels heeft Google de hulp van de gebruikers ingeschakeld. Veel informatie vanuit de MyMaps (persoonlijke mappen) van lokale personen zijn gebruikt om deze informatie enigszins in kaart te brengen.

Verkiezingen Australië

Omdat de informatievoorziening omtrent de verkiezingen in Australië nogal te wensen overlaat heeft Google in samenwerking met de lokale overheid een speciale verkiezings site in het leven geroepen. Op deze site kunnen kiezers alle informatie over de partijen, standpunten, nieuws, enz. bij elkaar vinden en met elkaar delen. De volgende diensten van Google zijn hierbij gebruikt: Search, Maps, News, Video, Earth, Trends, and iGoogle. Een leuk voorbeeld van hoe de diverse diensten van Google gebruikt kunnen worden voor dit soort evenementen.

Aangezien de site op dit moment een 404 (niet gevonden) geeft is hier een Picasa web album met screenshots van de diensten en een YouTube preview filmpje.

André Scholten
Google Analytics, Tag Manager, SEO & Site Speed Specialist bij andrescholten.nl

Als zelfstandig specialist houd ik me bezig met Google Analytics, Site Speed en SEO. Heb je een probleem met de techniek, de organisatie of je kennis? Ik kan je helpen dit op de rails te krijgen. In de laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met deze onderdelen bij diverse top 100 sites in Nederland. Of het nou gaat om het opzetten van een strategie of het wijzigen van een stukje javascript, laat het weten.

Categorie
Tags

8 Reacties

  André Scholten

  Ik vermoed inderdaad dat het een showcase is van zoveel mogelijk ingezette Google tools tegelijk.


  17 september 2007 om 07:00
  André Scholten

  Het verschil is dat het nu uitgebreider opgezet, en dat Google zelf de initiatiefnemer is.


  17 september 2007 om 08:03
  Gerard van Enk

  @Edouard grote verschil met mapthecandidates is dat het in het australische geval om een google site gaat. Mapthecandidates maakt wel gebruikt van Google functionaliteiten, maar is geen Google site.


  17 september 2007 om 08:04
  Gerard van Enk

  @André Je was me net voor 😉


  17 september 2007 om 08:06
  Edouard

  @ André en Gerard, ik zie het.

  Bij de franse verkiezingen was de opzet misschien wat ruimer maar wel direct met video berichten en programma’s van de kandidaten.

  Daarbij zat het in Frankrijk direct in Google Earth.


  17 september 2007 om 10:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!