Flight Simulator in Google Earth

3 september 2007, 05:45

Heb je altijd wel eens over je eigen stad willen vliegen? Google Earth maakt het nu wel heel gemakkelijk. Installeer de meest recente versie (4.2) en vlieg met een simulator langs de gebouwen. Deze onbekende functionaliteit (lees: easter egg) werd toevallig ontdekt door Marco Galotta. Je moet op ctrl-alt-a drukken om de simulator op te roepen, vervolgens kun je kiezen uit 2 vliegtuigen. Daarna of je een vliegende start of vanuit een bestaande startbaan wil beginnen.

Het vliegen gaat wel een beetje lastig met de toetsen, maar het geeft wel een redelijk beeld van een professionele simulator.

André Scholten
Google Analytics, Tag Manager, SEO & Site Speed Specialist bij andrescholten.nl

Als zelfstandig specialist houd ik me bezig met Google Analytics, Site Speed en SEO. Heb je een probleem met de techniek, de organisatie of je kennis? Ik kan je helpen dit op de rails te krijgen. In de laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met deze onderdelen bij diverse top 100 sites in Nederland. Of het nou gaat om het opzetten van een strategie of het wijzigen van een stukje javascript, laat het weten.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Elja

  Het is nog geen volwaardige flightsim, maar wel een erg leuke easter egg.

  Overigens kun je ook de muis gebruiken om te vliegen (door op het beeld te klikken), dat vliegt een stuk prettiger. Een joystick wordt ook ondersteund.

  Elja


  3 september 2007 om 06:15
  Cees

  Het is geen echt ‘easter egg. In het menu EXTRA kun je ook de vluchtsimulator openen.


  3 september 2007 om 09:37
  Elja

  @Cees; zodra je eenmaal de shortcut naar de flight sim hebt gebruikt wordt deze optie in het menu toegevoegd. Daarvoor is ie daar niet te vinden.


  3 september 2007 om 09:41
  hidde tuinstra

  bummer, ik krijg hem niet aan de praat!


  4 september 2007 om 06:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!