Marié Digby nieuwste YouTube idol?

Marié Digby nieuwste YouTube idol?

Ongeveer 7 maanden geleden schreef ik over de toen nog onbekende Esmee Denters, die met haar webcam filmpjes inmiddels wereldberoemd is geworden. De Nederlandse Esmée Denters (18) is zelfs de eerste artieste die gecontracteerd werd bij Tennman Records, het nieuwe label van wereldster Justin Timberlake. Gisteren maakte Esmee haar debuut in de Amsterdam Arena voor 50.000 toeschouwers. De eerste fanvideo van het optreden (9 minuten) is al gesignaleerd op YouTube. Vrouwelijke singer-songwriters gedijen goed op YouTube, zo constateert Bright in een artikel van een paar maanden geleden. Naast Esmee Denters werden ook Terra Naomi en Mia Rose namelijk wereldberoemd met hun YouTube filmpjes.

Dit weekend werd ik compleet 'verliefd' op de nog onbekende Marié Digby, een filosofie studente aan UC Berkeley, die sinds vorige maand 11 YouTube video's heeft opgenomen. Ze voldoet in ieder geval aan NRC Next's 5 tips voor digitale wereldfaam, incl. Carl Mangold's X factor.

Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.