Esmee Denters: 5 tips voor digitale wereldfaam

15 juni 2007, 04:05

Op 30 november 2006 schreef Paul van Veenendaal als eerste over Esmée Denters en vroeg zich af of dit 18-jarige Nederlandse zangtalent uit Oosterbeek de nieuwe YouTube Idol zou worden. En Paul kreeg gelijk. Inmiddels zijn haar videoclips op YouTube al ruim 26 miljoen keer bekeken en nu amper een half jaar later zingt ze met niemand minder dan Justin Timberlake het nummer ‘what goes around’.

NRC next besteedt vandaag maar liefst 2 pagina’s aan het succes van Esmée Denters en geeft 5 lessen van de onstuitbare opmars van Esmée op YouTube. Oftewel, 5 tips voor digitale wereldfaam.

Leuk om te lezen dat mensen als Paul Aelen (Checkit), Wolter Tjeenk Willink (Traffic Builders) en Raymond Spanjar (Hyves) naar hun mening is gevraagd over de rol van zoekmachine marketing en sociale netwerken in het bereiken van digitale wereldfaam. Want dat Google, weblogs en sociale netwerken hierin een onmisbare schakel vormen is wel duidelijk!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  media

  Ze benoemen wel de juiste aandachtspunten maar inhoudelijk slaan ze inderdaad de plank behoorlijk mis. Artikel in print is overigens wel iets uitgebreider en genuanceerder.


  15 juni 2007 om 05:13
  Flitter Blog

  Vooral bij het sociale aspect gaat het goed mis, daar zou juist voorzichtiger mee moeten worden omgegaan..


  15 juni 2007 om 05:41
  mangold

  Laat ik de echte tips maar eens op een rijtje zetten, dan 😉

  Tip 1: Laat je afwijzen door een TV-talentenshow

  Esmee’s succes draait niet om het zingen, maar om het verhaal. Esmee is afgewezen door een TV-talentenshow, en ging vervolgens zélf op zoek naar succes. En dat is natuurlijk een prachtig ‘feel good’-script.

  Tip 2: Koop geen professionele camera

  Houd het ‘American Dream’-verhaal zuiver; koop geen professioneel spul. Je valt echt voor je ’t weet door de mand.

  Tip 3: Spreek Engels met een Amerikaans accent

  Als je wereldwijd beroemd wilt worden met een American Dream, dan moet je natuurlijk de Amerikaanse markt veroveren. Spreek daarom geen Nederlands of Engels, maar ‘meisje van de straat’-Amerikaans.

  Tip 4: Schrijf of zing geen eigen nummers

  Esmee heeft er heel slim voor gekozen om bestaande hits van populaire artiesten te zingen, in plaats van eigen materiaal. Naar bestaande hits en populaire artiesten wordt namelijk veel geGooglet, en dat levert je dus flink wat hits op.

  Tip 5: Ga niet op zangles

  Stop geen kostbare tijd in het verbeteren van je zangkunsten, maar focus je voor de volle 100% op ’t netwerken. Maak zoveel mogelijk ‘vrienden’ op MySpace, en reageer op al hun berichtjes. Zorg ervoor dat deze ‘vrienden’ zich verbonden voelen met jouw American Dream, geef ze het idee dat je het zonder hen nooit zou hebben gehaald.

  Tip x: Wees mooi

  Ben je lelijk? Vergeet ’t dan maar. Lelijke meisjes worden niet beroemd…


  15 juni 2007 om 05:43
  Paul van Veenendaal

  Haha Carl!! Geweldig!


  15 juni 2007 om 05:50
  media

  Damn, tot tip 4 ging het allemaal prima! 😉


  15 juni 2007 om 05:59
  Laurens T

  Tip x goed uitvoeren en je bent al op de helft 😉


  15 juni 2007 om 06:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!