Hoe luister jij naar de online conversatie?

Hoe luister jij naar de online conversatie?

Hoe luister jij naar de online conversatie?Markets are conversations en de marketeer wordt conversation architect kortom, de marketeer van tegenwoordig moet goed kunnen luisteren. Maar hoe luister je online naar de conversatie over je merk?

Er zijn de nodige gratis tools en er komen ook steeds meer commerciele toepassingen en services. Zelf liep ik tegen het feit aan dat ik diverse feeds had om voor een merk de online conversatie te monitoren. Daarom heb ik met behulp van Yahoo Pipes nu diverse bronnen geintegreerd, zodat je nu met 1 feed naar de conversatie kunt luisteren. De Buzz monitoring Pipe maakt op dit moment gebruik van Technorati, Blogdigger, Icerocket, Sphere, Google Blogsearch en Bloglines. De pipe filtert op unieke titles, sorteert op datum, vertaalt items naar het engels en maakt gebruik van user input voor de search zodat deze je hem kunt gebruiken voor iedere willekeurige search.

Hoe luisteren jullie naar de online conversatie?


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ik moet dat Yahoo Pipes toch eens gaan gebruiken; moet eerlijk zeggen dat ik na de eerste testpoging ben afgehaakt omdat ik het te complex vond. Ik maak nu gebruik van FeedDemon waar ik aparte folders heb met daarin de individuele feeds van de bekende tools.

  geplaatst op
 • ik was in eerste instantie ook afgeschrikt, maar toen ik tegen een specifieke 'vraag' aanliep ben ik er toch maar ingedoken. Werkt erg prettig moet ik zeggen!

  geplaatst op
 • Nice. Ik merkte wel dat de vertalingen een time-out veroorzaken, ik heb een kopietje van de pipe zonder vertaling hier gezet.

  geplaatst op
 • @Rutger,

  thx voor de aanvulling.. hij geeft van tijd tot tijd wel es een time out inderdaad..

  geplaatst op
 • Attentio is een Belgisch bureau (onderdeel van GfK) dat zich specialisseert in het volgen van online conversaties. Op Muziek en Beeld Live (http://www.muziekenbeeldlive.nl) zal Simon McDermott - ceo en medeoprichter Attentio, een presentatie geven over wat er wordt geschreven over PlayStation 3 op internet en hoe hier mee om te gaan. Tevens komen andere presentaties, discussiepanels en hands-on sessies aan de orde.

  geplaatst op
 • Excuses, het moet http://www.muziekenbeeld.nl/live zijn.

  geplaatst op
 • Naast Technorati/Google Blogsearch ben ik ook nog altijd zeer tevreden met de notificaties die ik krijg via Google Alerts over onze producten. Daarmee vergroot je het bereik ook nog eens.

  http://www.google.nl/alerts

  geplaatst op
 • @Jorg,
  is ook zeker een handig middel, alleen wat trager dan de rest. En in het geval van sommige uitingen op blogs/fora kan dat van groot belang zijn...

  geplaatst op
 • @christian: weet jij toevallig een workaround voor het feit dat Google Yahoo Pipes blokkeert en de blogsearch feed dus niet ingelezen kan worden?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.