MetaTale brengt Vlaamse blogosfeer in kaart

16 april 2007, 15:22

Invloedrijke blogs in VlaanderenWat zijn de meest invloedrijke weblogs in Vlaanderen, wie schrijft ze, waarover schrijven ze en waar kan je ze vinden?

Vandaag kreeg ik een email van Bart De Waele van Netlash, bedenker, mede-oprichter en mede-aandeelhouder van MetaTale. MetaTale is een analysetool om de invloedrijke gebruikers van sociale media (bijvoorbeeld blogs) in kaart te brengen. MetaTale kiest daarbij voor een aanpak die sterk locatiegebonden is, om op die manier enkel de meest relevante influencers per thema (of markt) op te sporen.

Als eerste heeft MetaTale de meest invloedrijke Vlaamse weblogs in kaart gebracht. De top 100 Vlaamse weblogs en een toelichting zijn samengevat in de whitepaper: Invloedrijke blogs in Vlaanderen (pdf). Als ik het goed heb begrepen zijn er ook plannen om de Nederlandse en de rest van de Europese blogosfeer in kaart te brengen.

Bart, succes en ik ga dit project uiteraard met belangstelling volgen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Elja

  Interessant!

  Ik ben in elk geval alvast erg benieuwd naar de Nederlandse top-100.. 🙂

  Elja


  16 april 2007 om 15:34
  media

  Ben ook benieuwd naar die Nederlandse Top-100; met name ook omdat de Nederlandse blogosfeer met inmiddels ruim 1 miljoen blogs veel groter is dan de Vlaamse. Een flinke uitdaging lijkt me!


  16 april 2007 om 15:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!