Overal Reclame

Overal Reclame
, Radio 538
{title}

Naar aanleiding van het zien van deze bagageband ben ik op zoek gegaan naar meer soortgelijke "aparte/nieuwe plekken" die gebruikt worden voor advertising. Trendwatchwebsite the Coolhunter gebruikt simpelweg stickers. Voor de promotie van de XBOX360 gebruiken ze liever een verlichte boot. De TBWA gebruikt posters waar je zelf mee aan de slag kan. Of deze outdoorad tegen rijden met een slok op.

Naast het visuele aspect worden er ook al een tijdje geuren ingezet ter bevordering van de beleving. Eerst waren daar de geurende koekjes, maar het is tegenwoordig zelfs al geoorloofd om de geur van hondenvoer te gebruiken om de Bello's en Vikky's van deze wereld te verleiden. Hoever gaat dit? Wordt ik straks, net als Tom Cruise in de film "Minority Report", aangesproken door abri's die volautomatisch mijn iris scannen en me op basis van mijn profiel een vakantie aanbieden. Is alles in Marketing geoorloofd of valt het eigenlijk allemaal wel mee?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Dat hangt in bijna alle gevallen toch af van of het maatschappelijk geaccepteerd wordt volgens mij. Men heeft het niet voor niets zo vaak over 'de grenzen verkennen' of 'over de grens heen'. En van belang is wat de gevolgen zijn voor het merk wanneer met over die grens gaat (al is men helaas ook maar vaak wat blij met negatieve aandacht).

  geplaatst op
 • De grenzen van visuele prikkelingen worden opgezocht omdat de gene
  voor de " huidige" veel gebruikte mediavormen al zijn verdoofd. Seth godin's purple cow
  http://sethgodin.typepad.com/ beschrijft goed hoe je een aandacht trekker moet zijn om
  nog een beetje op te vallen. Ik vind het helemaal geweldig kijk ook eens op http://adverlab.blogspot.com/ of http://adhunt.blogspot.com/2007/02/hp-photosmart-printer.html
  Het zijn de leukste dingen om te bedenken lijkt me ...

  geplaatst op
 • Aan het lijstje van Thijs voeg ik het boek "Advertising is dead, long live advertising" van Tom Himpe toe, met meer dan 200 van dit soort campagnes plus beschrijving. De meeste overigens wel bekend voor degenen die regelmatig de reclameblogs lezen..

  geplaatst op
 • De vraag is, waar ligt de grens? Wij als marketingmensen vinden dit leuk om te zien en denken dan; Hoe hebben ze het ooit kunnen verzinnen. Maar is de vraag niet hoe ver dit door moet gaan, is over een tijdje iedere putdeksel gebrand? Ligt de toekomst niet juist in het beter targetten dan steeds grappigere 'hagel' verzinnen om te schieten.

  geplaatst op
 • Er is geen grens. Alles kan, hooguit op een ander moment. Juist doordat bijna ieder bruikbaar oppervlak wordt gebruikt voor reclame moet je grenzen gaan verleggen.
  Nu zie je nog veel hagel in de openbare ruimte maar met de personalisatie van informatie en entertainment gaat marketing natuurlijk gewoon mee. Wat nu nog wordt gezien als inbreuk op de privacy is over een tijdje 'normaal' en die openbare ruimte komt ook steeds verder de huiskamer in. Hoe lang zou het duren voordat ik een gepersonaliseerd reclameblok tijdens m'n favoriete film krijg? (Wat sommige gezinnen een beetje kan ontwrichten dus misschien duurt het toch nog wel even.)

  geplaatst op
 • Ongetwijfeld al eerder bedacht, maar ik zie nog steeds een mooie positie voor een kleine lokale advertentie vlak onder/naast/boven het rode stoplicht. Als je ergens iemand ziet focussen, dan is het daar wel. Bij groen en zeker oranje is dat geenszins interessant, overigens.

  geplaatst op
 • Kwam net deze link tegen: link Als je het over stoplichten hebt Christian....;)

  geplaatst op
 • hoe kom je nou op die site verdwaald ?

  geplaatst op
 • Heeeyyy Diederick. Hoezo verdwaald. Ik blog hier, alleen een beetje weinig de laatste tijd. Hoe gaat het met je fotoblog. Ga je mij nog een keer fotograferen? Ik zag Leo er ook op staan trouwens. Lachen man.

  geplaatst op
 • Dat is toevallig, onze aankomende newsletter die over een paar dagen uitkomt, gaat over "Innovatieve billboard/outdoor campagnes". Mocht je nog niet geabonneerd zijn op onze newsletter, dan kan je je hier aanmelden of friend worden van Twitter LaComunidad, waar je een notificatie krijgt zodra de newsletter online staat.

  Een aantal sites, waar je nog meer mooie billboards/outdoor campagnes kan vinden zijn:
  - Out of Home Marketing and Design
  - Billboardom
  - Adverblog outdoor advertising
  - Ads of the World ambient
  - Alt Terrain
  - del.icio.us outdoor advertising

  geplaatst op
 • Of hoe zorg je dat je OP mensen kunt adverteren?!

  Zorg ervoor dat je boodschap aantrekkelijk genoeg is :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.