Nooit meer slapen in Habbo Hotel

4 maart 2007, 11:03

Het Zweedse Habbo Hotel heeft vrijdag aangekondigd dat de site van 1 uur ’s nachts tot zeven uur ’s morgens gesloten wordt. De Zweedse CEO laat weten dat Habbo, net als andere ‘jongerenplekken’, een vaste sluitingstijd moet hebben, zodat de kids de volgende dag fris en wakker naar school kunnen.

Ook wel iets voor Nederland, nu iedereen wordt opgeroepen een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de samenleving. Het wordt geplaatst in het kader van het creëren van een veilige en fijne omgeving voor de kinderen. Ik ben benieuwd hoeveel druk er door ouders wordt uitgeoefend op dit type sites.

Via Citizen Media Watch

Antoinette Hoes is interactive strategy director & managing partner bij Leylines, een onafhankelijk bureau voor interactieve strategie & online PR en mediainzet. Ze geeft cursussen new media management bij het Post HBO programma van het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Zij is geïnteresseerd in online communities & what makes them tick, games, AI en alle mogelijke mooie manieren van online met klanten interacteren. Leylines helpt organisaties en merken hun doelstellingen te realiseren met het inzetten van: Interactieve strategie Geintegreerde interactieve media en middelenstrategie Mediaplanning & Media-inkoop Online PR & seeding Campagne Management & Optimalisatie "We're in an information economy. They teach you that at school. What they don't tell you is that it is impossible to move, to live, to operate at any level without leaving traces, bits, seemingly meaningless fragments of personal information. Fragments that can be retrieved, amplified." (Gibson, 1988: 30)

Categorie
Tags

13 Reacties

  media

  Dit kan niet anders dan het eerste Hotel zijn dat ’s nachts gesloten is voor klanten! 😉


  4 maart 2007 om 11:54
  amsterdamant

  Zien we al een inhaker op dit nu ontstane probleem van dakloze tieners?

  Mogen ze bij Eccky komen logeren?


  4 maart 2007 om 12:03
  mangold

  @Marco: het eerste Hotel dat ’s nachts gesloten is -> ik weet me uit mijn studietijd nog te herinneren eens een bordje ‘wegens lunch gesloten’ te hebben gespot op een pannekoekentent (in die tijd nog zonder extra n). Maar een hotel waar je ’s nachts niet terecht kunt, dat lijkt me inderdaad tamelijk uniek 😉


  4 maart 2007 om 12:55
  Annet

  00.59 uur naar bed en dan de volgende morgen fris op school? 😉


  4 maart 2007 om 13:20
  Kasper Katje

  Ach ja, als de ouders het niet doen dan moet een ander wel de eerste stap nemen in de goede richting…


  4 maart 2007 om 17:47
  Marcel Pordon

  Het Nederlandse Habbo hotel is sinds begin januari ook s’nachts gesloten van 01.30 tot 6.30. Onderstaand geef ik graag een verdere toelichting en uitleg over het waarom van dit besluit.

  Sulake’s beleid (moederbedrijf Habbo) is om op alle momenten dat een hotel open is voldoende betaalde moderators in het hotel te hebben om de Habbo’s van een hoogwaardige service te voorzien. We hebben in Habbo Hotel Nederland een half jaar getest met 24/7 Moderation. De resultaten waren dat op de doordeweekse nachten tussen 2 en 6 uur een vijftigtal bezoekers online waren. In de weekenden is het om die tijd soms wat drukker.

  Recentelijk is in de software de mogelijkheid tot het automatisch sluiten van het hotel ingeprogrammeerd. Hotels die een kleiner taalgebied vertegenwoordigen en een vrij pure gebruikersgroep uit dat taalgebied trekken kunnen deze tool inzetten. Habbo Hotel Nederland heeft 95% Nederlandse bezoekers en 4% Vlaamse bezoekers. Het is een van de meest ‘pure’ hotels op het gebied van demografisch gebruik.

  Op basis van bovenstaande overwegingen en mogelijkheden hebben we besloten het hotel s’nachts te sluiten. Daarnaast zijn er voordelen zoals het creëren van een downtime periode voor updates en upgrades. Hierdoor hoeven we overdag minder vaak en minder lang plat en vallen we daar dus de Habbo’s minder mee lastig.

  En waarom dan om half twee sluiten? We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebruikspatronen en vooral op vrijdag en zaterdag is er nog een betrekkelijk grote groep Habbo’s online tussen 0:00 en 1:00. Die willen we natuurlijk niet frustreren met een gesloten deur. Vanaf 1:00 is er een duidelijk verval in het aantal.

  Marcel Pordon

  Country Manager Habbo Nederland


  5 maart 2007 om 08:47
  Annet

  Sorry Marcel, maar ik zie in jouw uitleg geen enkele verantwoordelijkheid terug naar het WELZIJN van de kinderen, ik vind als je de mogelijkheid hebt als bedrijf om de verslaving van kinderen tegen te gaan door vroegtijdige sluiting van de deuren, je dit ook vooral moet doen. Je kunt wel onderzoek doen naar GEBRUIKSpatronen, maar doe liever onderzoek naar LEEFpatronen.


  5 maart 2007 om 09:13
  ssmeding

  In het geval van de Nederlandse versie lijkt het inderdaad vooral een commerciële overweging; er zijn te weinig gebruikers in de nachtelijke uren om de betaalde moderatie rendabel te houden.


  5 maart 2007 om 09:37
  Jan Commandeur

  Ik heb me ooit aangemeld puur om eens te kijken wat het precies is. Ik vond het eigenlijk wel raar dat ik mezelf mocht aanmelden met mijn 24 jarige leeftijd.. Zouden ze daar niet eens wat aan moeten doen?


  5 maart 2007 om 15:13
  tjeuhurkmans

  habbo was een leuk spel .

  maar ik heb gister 10 uur ban gekregen omdat ik een grapje maakten ,

  ik had het er met me vriend over op habbo eergister dat habbo verkopen niet mocht en zo .

  toen zij ik gister voor de lol dat ik hem voor 450 euro had verkocht , maar dat kan ook nooit want ik heb maar 250 hc of zo .

  en ik krijg gelijk 10 jaar ban .

  en ik zou AUB willen dat die er af ging ;(


  3 april 2007 om 10:09
  Tjeeuu

  Sorrie het is 10 jaar , niet 10 uur ,


  3 april 2007 om 10:11
  Toon huygen

  Ja kan wel begrijpen ja.

  Maar zitten niet aleen kinderen op het spel, maar zijn ook al boven de 20 jaar die nog spelen.

  Daar is ook voorkomen van. En kinderen weten wel waneer ze gaan slapen.

  Maar als de ouders er niks aan doen dan kan ik het wel gaan begrijpen.

  We zijn ook met meer modetators in habbo.

  Zijn maximaal 2 om het zoveel uur online is.

  Dus denk niet dat zo is.

  Maar kan altijd veranderen.

  Nu is ook al veel meer updatens hang ook van geld af.

  Ook logis denken.


  7 juli 2008 om 17:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!