Senseo - Inspired by Startpagina

Senseo - Inspired by Startpagina
,

{title}Gisteren zag ik de nieuwe commercial voor Senseo. En tot mijn verbazing zag ik daar een wel heel grote gelijkenis met het Startpagina logo verschijnen op het vernieuwde Senseo-pak. Het gaat vast te ver om te veronderstellen dat Startpagina Senseo inspireerde, maar net als bij Startpagina, varieert Senseo in de kleurtjes van de cirkel om de S, er is dus wel degelijk een grote overeenkomst. Mocht iemand van Senseo de gelijkenis ook zo treffend vinden, dan nodig ik de marketeers daar van harte uit om contact op te nemen en te zien of we elkaar vaker kunnen inspireren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 39 reacties op dit artikel

 • Volgens mij zijn er nog wel 100 variaties op dit thema te vinden en is het puur toeval. Een letter in een rondje is ook niet dermate origineel dat Senseo "Eureka!" uitriep na een bezoek aan startpagina.

  geplaatst op
 • Denk dat je gelijk hebt Niels. Ik heb natuurlijk toch een wat afwijkende blik bij het kijken naar logo's... net als een aantal collega's die dit wat opgevallen. Maar, het is wel grappig. Senseo en Startpagina bijten elkaar natuurlijk totaal niet.

  geplaatst op
 • Mmmm, ik vond de look-a-like tv-ad van Central beheer opvallender. Orginele startpagina acupunctuur reclame

  geplaatst op
 • post dan niks....

  geplaatst op
 • Raar bericht, ik zie namelijk geen overeenkomst. Het startpagina logo is uitgebreider dan de uitgeknipte versie die jij laat zien:

  geplaatst op
 • Laatst ook al precies zo'n post op MF. Over twee logo's die echt helemaal niet op elkaar lijken. Volgende week een artikeltje over het logo van Dirk van den Broek dat wel erg veel lijkt op dat van de KLM omdat er in allebei letters gebruikt worden?

  geplaatst op
 • LOL @ Vasilis!
  Dit gaat inderdaad echt he-le-maal nergens over.

  geplaatst op
 • Wat een diepte punt van een posting zeg..

  Dat beide designs slecht zijn heeft niets te maken met jat werk, gewoon met weinig creatieve inslag.
  Beide logo's vertonen trouwens veel overeenkomst met het "c" copyright symbol dat is een C met een cirkel er om heen, zouden ze het na gemaakt hebben...?

  Ohh nog meer http://images.google.com/images?q="s+logo";

  Is er niets te doen bij Ilse of zo?

  geplaatst op
 • We kunnen wel vast stellen dat het logo nergens op lijkt en dat DE juist hun eigen merk meer had moeten promoten dan het merk Senseo...
  Nu ligt de focus juist op het merk "Senseo" in plaats van op de kwaliteit van Douwe Egberts.
  Albert Heijn lacht zich suf.

  geplaatst op
 • Vraag aan de auteur: waarom ervoor kiezen om dit bericht hier te plaatsen? Als ik de posting zo lees had een e-mail richting de mensen van Senseo volstaan.

  geplaatst op
 • @Dirk & anderen - in mijn ogen was het een enorme gelijkenis, en daardoor bijzonder en vermeldenswaardig. De reacties wijzen mij erop dat ik daarin vrijwel alleen sta en dat is prima, verfrissend ook. Ik ben wel verbaasd dát er zoveel reacties komen, vooral omdat ze alleen maar negatief zijn. Het verbaast mij dat mensen die moeite nemen. Maar goed, deze posting is dus het resultaat van focus op een ons merk waar ik dagelijks mee bezig ben. Blijkbaar levert dat op dat ik gelijkenissen zie die anderen niet zien, of in elk geval niet bijzonder vinden. Dérmate niet bijzonder zelfs, dat iedereen dat actief meldt.

  geplaatst op
 • Ik vind 'm lijken op een rond superman logo ;)

  geplaatst op
 • Het Senseo logo doet mij denken aan een foto van een kopje koffie van boven af genomen... of wacht.

  Het is dat jij het zei dat het een S was, anders was ik waarschijnlijk niet verder gekomen dan een kriebeltje op een kopje koffie. Hoe slecht willen ze het hebben?

  geplaatst op
 • Dit lijkt op (wederom) een verkapte reclamepost van de marketingafdeling van ilse.

  geplaatst op
 • @Lianne: dank voor je reactie. De reden waarom mensen het melden is betrokkenheid bij MF!. Veel mensen op weblogs/communitysites hebben niet zo de behoefte om te reageren omdat ze tevreden zijn en het wel prima vinden. En wanneer het niet prima is laten die mensen iets van zich horen.

  geplaatst op
 • Ik snap je tekst niet helemaal: je zegt eerst dat het te ver gaat om te zeggen dat Senseo geinspireerd is door Startpagina. Vervolgens zeg je: "om contact op te nemen en te zien of we elkaar vaker kunnen inspireren."

  Beschuldig je Senseo nu wel of niet van inspiratie door Startpagina?

  geplaatst op
 • Senseo geinspireerd door Yin Yang-symbool?

  geplaatst op
 • @Michel: kan je iemand beschuldigen van inspiratie? Is inspiratie ineens not done? Ik denk dat elke creatief dan maar meteen moet stoppen met zijn werk.

  geplaatst op
 • Ga eens wat vaker naar buiten Lian, ben je wat meer onder de mensen

  geplaatst op
 • Kijk, is er weer eens een gezellige koffiepraat, moet ik werken ;-)

  geplaatst op
 • Nu ben ik wel benieuwd wat er gaat gebeuren. Zorgen de reacties op dit soort postings voor:
  1) een hogere drempel tot posten onder de MF bloggers (en hierdoor hogere kwaliteit in postings, meer geluk bij lezers en daardoor meer lezers (en (discussie / kennisdelings) reakties))
  of 2
  2) vertrekken van bezoekers vanwege diversiteit in inhoud en kwaliteit postings (naar niche sites?)

  Misschien goed om te zorgen voor een voting systeem voor de lezers? Geef cijfers (of zoiets) aan post, of thumb up / thumb down (en thumb down posts sneller van de pagina af). Zorg dat ook meteen dat veel gelezen postings / postings met veel reakties ook langer op de frontpage blijven?

  geplaatst op
 • Een votingsysteem waarbij leden kunnen stemmen op de postings (en reacties) lijkt me absoluut van toegevoegde waarde Ton.

  Is er nog een goede php-programmeur in de zaal die de komende maanden wat tijd heeft om het Marketingfacts-team te versterken? De jongens van Onstuimig zitten inmiddels in een nieuw pand en hebben vast nog wel een bureau over. Iemand interesse?

  geplaatst op
 • Hi Lianne,

  Dit is inderdaad wel een beetje 6th floor/ metal hat denken. Wist je trouwens dat het eerste logo van ilse.nl ('InterLinkSearchEngine' , later geschiedkundig vervalst naar ' IntelligentLanguageStructureEngine ' - of iets dergelijks) een volledige en bewuste kopie was van het British Telecom logo?

  geplaatst op


 • vs

  geplaatst op
 • Marketingfacts moet oppassen dat het niet het slachtoffer wordt van de ambitie om dagelijks een grote stroom aan posts aan te bieden.
  Ik ben het met anderen eens dat langzamerhand de balans is door aan het slaan naar de posts die helaas het niveau missen/een persoonlijke kruistocht zijn/reclame zijn voor eigen toko et cetera.

  Dan liever minder frequent en zonder deze ongetwijfeld goedbedoelde maar inhoudsloze posts.
  Maar da's mijn mening maar natuurlijk daar is natuurlijk veel tegenin te brengen.

  geplaatst op
 • " Geert van Geemeren" = Merien ?

  geplaatst op
 • Hmm,

  Wel grappig dat dit draadje een heel andere kant op is gegaan, dan ik verwachtte toen ik begon met lezen.

  De eerste gedachte die bij mij opkwam toen ik de nietszeggende reclameboodschap voorbij zag komen was namelijk een heel andere:

  Hoe kan het dat een innovatief bedrijf als DE (heeft de Senseo daar geen prijzen voor gewonnen?) er een tv-campagne tegenaan gooit om mensen te vertellen dat hun koffierondjes in een 'nieuw' zakkie zitten.
  Denken ze nu echt dat dat hun klanten - die niet in de reclame of mediabranche werken - ene sikkepit interesseert. Laat ze dan een leuke feelgood commercial maken oid (bijv. met hun liefdeskoppeltje, tis net Valentijn geweest), maar in dure tv-tijd alleeeeen maar vertellen dat hun zakkie nieuw is. Nou, met dit spotje winnen ze vast geen Gouden Loekie.
  Maar ja, hun marketingafdeling zal wel apetrots zijn op het 'verbeterde' logo en bijpassende huisstijl.

  Karen (die met veel plezier dagelijks meerdere DE zakkies gebruikt)

  geplaatst op
 • @Karen: het wordt weer eens tijd dat we een DE zakkie samen doen! ;-)

  @Elsa: mee eens maar achter de schermen is er een tweedeling: de ene club die juist vind dat er geen redactiestatuut moet komen en de bloggers helemaal vrij moeten laten in wat en hoe ze schrijven. Een tweede club die juist vind dat er wel een statuut moet komen en dat het vooral inhoudelijke postings moeten zijn. Voor beide is wat te zeggen maar gezien het grote aantal bloggers (lees: 80 kikkers in een kokende pan) zal er zeker een aantal richtlijnen moeten komen. Wordt aan gewerkt dus!

  geplaatst op
 • @Marco: goed om te horen. Mijn ervaring is dat het prima mogelijk is om grote groepen vrijwilligers met slechts enkele richtlijnen binnen een bepaald format te laten bloggen. Betekent wel dat het vrijblijvende er een beetje af gaat, maar ook dat is m.i. goed voor de ontwikkeling van MF!.

  geplaatst op
 • Een andere kijk op de logo's waardoor er ook totaal geen gelijkenis zou zijn:

  In het senso logo zou je het boven aanzicht van een kop koffie/senseo kunnen zien waar de 's' uit het schuimlaagje is onttrokken.

  het GEDEELTELIJKE logo van startpagina is gewoon een letter met een cirkel erom, ik zie er niks in.
  (geen filosofie etc)

  Lekker koffie logo, die senseo 's'

  geplaatst op
 • Over jatwerk gesproken (of eigenlijk niet ;); gisteren kwam ik een site tegen die zo ongeveer mijn hele site heeft gekopieerd. Zelfs in de bron stonden persoonlijke comments waarbij ze niet eens de moeite hadden genomen om het weg te halen. Flasbanners waren 1 op 1 overgenomen... Weet iemand wat daar tegen valt te doen? Dit kan/mag toch niet zomaar?
  Voordat ik op hoge poten een aangetekende brief ga sturen ben ik wel benieuwd of iemand hier meer ervaring mee heeft. Het is trouwens een commerciele site, oftewel, die mensen verdien dus geld met mijn ontwerp en uitvoering...
  Sorry trouwens voor mijn enigszins off-topic posting Marco.

  geplaatst op
 • Geen probleem Alex; kijk ook even naar een al wat oudere posting van Anders. Heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat destijds is afgelopen. Komt overigens veel vaker voor dus het lijkt me dat er iemand moet zijn die hier iets meer over kan zeggen. Wie?

  geplaatst op
 • Bedankt Marco, heb net het bericht doorgelezen en komt me allemaal zeer bekend voor. Er staat inderdaad niet bij hoe het is afgelopen en daar ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar...

  geplaatst op
 • Strepsils:

  geplaatst op
 • Stop je trouwens bij Ilsemedia, Lianne? Ik zie hier jouw functie staan bij MF vacatures?

  geplaatst op
 • @Theo
  Lianne gaat binnen Ilse naar New Rulez als COO vandaar de vacature. Uitdagend gezien de successen die Ilse de laatste jaren heeft behaald.

  @Marco
  Ben ook voor een waarderingsgraadmeter.

  Voor de azijnpissers hier, get a life.

  geplaatst op
 • @Theo & Markies - Het klopt dat ik ga stoppen als Manager Marketing & Communicatie bij ilse media. Maar de opmerking van Markies moet ik een beetje nuanceren. Ik ga bij Newrulez (100% dochter van ilse media, gericht op jongeren van 12 - 29 jaar) aan de slag als Manager Operations. Een superuitdaging, gezien de enorme ontwikkelingen in het mediagedrag onder jongeren. De mensen die bij newrulez zitten zijn ontzettend ambitieus en met z'n allen bezig om newrulez steeds meer op de kaart te zetten. Wat mij betreft gaat dat zeker lukken. Alleen... nu ben ik dus nog verantwoordelijk voor marketing & communicatie, dus ik ga heel hard zoeken naar iemand die die klus van me over kan nemen, zodat ik verder kan met de volgende uitdaging. Als je goede kandidaten weet, stuur ze alsjeblieft door :-)

  geplaatst op
 • COO, manager operations, baasje van wat mensen... What's in a name :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.