Het wordt tijd voor een widget voor tagging

11 februari 2007, 19:22

Een van de krachtigste middelen op dit moment om content te organiseren is het gebruik van trefwoorden (tags). Daarnaast brengen tags mensen met gelijke interesses bij elkaar. Moderne social sites kunnen niet zonder tags en ook Amazon bijvoorbeeld maakt inmiddels ook al geruime tijd gebruik van tags.

Zelf gebruik ik tags inmiddels al meer dan een jaar bij bijvoorbeeld Furl, Del.icio.us, iPhoto, iTunes, Gmail, Flickr en nog veel meer bronnen. Het probleem waar ik tegen aan loop is dat ik inmiddels zo veel tags heb dat ik niet meer consistent ben bij het toepassen van tags. Zo hanteer ik inmiddels bij Furl andere tags dan bij Del.icio.us. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld bij Furl nog wel eens het probleem dat ik niet meer weet welke trefwoorden ik in het verleden had toegepast.

Volgens mij is het dus tijd voor een widget, die er voor zorgt dat je altijd je tags bij de hand hebt en die je kunt beheren, ongeacht op welke site je ook bent.

Mocht ik iemand op een idee gebracht hebben, dan zijn donaties uiteraard welkom 😉

Iemand soortgelijke ervaringen of nog meer ideeën / voorbeelden van handige tagging tools?

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

10 Reacties

  pgarama

  Het idee achter tagging is dat zulke widgets juist niet nodig zijn. Zolang je maar genoeg relevante tags aan je item geeft is het de bedoeling dat je het in ieder geval zelf later terug moet kunnen vinden. Consistentie bij het toepassen van tags is nou net niet de bedoeling 😉


  11 februari 2007 om 20:22
  Fred Karpet

  Persoonlijk ben ik van mening dat enige vorm van consistentie wel handig is… En dat zou al kunnen beginnen door je te beperken in het aantal taggingtools wat je momenteel hebt. Dus beperk je tot Furl of tot Del.icio.us. Problem solved volgens mij!


  12 februari 2007 om 07:54
  Michel

  Precies, inconsistentie behoort bij tags juist geen probleem te zijn. Daarnaast wordt het tijd voor een widget..? Die widget haalt de tags dan ‘ergens’ vandaan en zet ze ‘ergens’ weg. Dat beperkt zich dan alsnog tot 1 service zoals bijvoorbeeld del.icio.us; die overigens alle gebruikte tags keurig op een rijtje zet zodat je enigszins consistentie kan aanhouden..


  12 februari 2007 om 07:55
  Eduys

  Het hang er van af hoe je tegen tags aan kijkt. Contacten kun je bijvoorbeeld ook als tags beschouwen. Dus ik zou naadloos willen aansluiten bij mijn contactlijst.

  Een enige vorm van hierarchie binnen tags zou ook bijzonder handig zijn, zeker als het aantal tags in de loop der tijd exceptioneel zal toenemen.


  12 februari 2007 om 08:17
  Eduys

  @Henkjan, heel graag. Ik ben hier zelf ook onderzoek naar aan het doen varierend van het automatisch extracten van tags, integratie met contacts list en het associeren van tags. Het is zeer zeker een boeiend onderwerp.


  12 februari 2007 om 08:39
  pgarama

  Ik ben er ook benieuwd naar!


  12 februari 2007 om 09:18
  finzend

  Het doet me denken aan Fleck.com, als je via zo’n interface allerlei sites kunt taggen dan ben je er toch?


  12 februari 2007 om 19:42
  media

  Henkjan, heb net even gekeken naar je experiment; ziet er indrukwekkend uit en ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen!


  12 februari 2007 om 19:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!