Wat is de optimale middelenmix voor genereren sitetraffic?

1 februari 2007, 08:27

Wat is de optimale middelenmix voor genereren sitetraffic?Waar haal ik extra (nieuwe) bezoekers voor mijn website vandaan? Een vraag die ik veel hoor. Om deze niet alleen te beantwoorden vanuit mijn eigen ervaring en theorie zou ik hier graag een discussie starten over de juiste balans in de website marketing mix. Dit is wel puur gericht op nieuwe bezoekers (of klanten). Dus geen emailacties (sms) of mailings e.d. op bestaande leden (of klanten), maar echt de strijd buiten de eigen virtuele deur op zoek naar meer nieuwe ‘eyeballs’. Tevens laat ik de mogelijkheden even buiten beschouwing die er zijn wanneer het betreffende bedrijf ook nog fysieke vertegenwoordiging heeft.

Per optie geef ik een budgetindicatie percentage. Ik houd in deze opzet echter geen rekening met de gemiddelde conversie per optie. Per niche zullen hier verschillen in zijn die er voor kunnen zorgen dat de percentages wijzigen. Daarnaast is het natuurlijk raadzaam om te focussen op die aspecten waarin jouw bedrijf uitblinkt (zeker bij kleine budgetten). De basis voor deze discussie is om een goede uitgangssituatie te creëren. Om voor jouw organisatie de ideale samenstelling te vinden zul je dus nog steeds zelf aan de bak moeten!

In willekeurige volgorde (percentages binnen hoofdgroepen zijn elk per hoofdgroep 100%):

Andere kanalen (25%)

Gebruik andere kanalen om bezoekers te trekken naar internet. Veelal traditionele media (en nadruk op branding). Let wel op of de besteding per (nieuwe) klant / bezoeker niet te hoog wordt! Bij kleine budgetten betaalde radio en tv campagnes links laten liggen? Zorg in ieder geval dat radio / tv / print altijd op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen (voor de free publicity). Opbouwen van een betaalde relatie draagt bij aan de scoringskans van een gratis publiciteit poging.

 • Radio (15%), TV (25%): Old fashioned, maar nog zeker effectief. Commercials gericht op doelgroep op de juiste tijd, de juiste zender en bij het juiste programma. Wanneer je deze match toch al hebt gemaakt misschien nog raadzamer om in dit programma iets te sponsoren. Medium is zeer geschikt voor deskundigen. Probeer te zorgen dat jij wordt gevraagd voor commentaar wanneer het gaat over jouw doelgroep / productsoort etc. Verwijs naar de webpagina als locatie voor achtergrondinformatie en plaats op de webpagina ook weer het interview.
 • Print (dagbladen 5%, vakbladen 10%): ook hier geldt: kies de juiste plek. En denk er ook eens aan om je “niet internet product” te promoten in een internet / computer achtig tijdschrift. Deze lezers zijn gewend om na het lezen een url te gaan bekijken.
 • Straat (20%): Zorg dat je url wordt gezien. Ik zie nog veel ruimte op weg van thuis naar werk, maar probeer ook eens om je domeinnaam en wat keywords op een groot A1 vel te printen. Huur dan schapruimte in een winkel waar je doelgroep vaak komt en hang de A1 op (handig om er dan wel iets bij weg te geven (korting)).
 • Beurzen / evenementen (20%): Zorg dat je daar bent waar je doelgroep zijn of haar hobby vrije tijd doorbrengt. Geef informatie en koppel jezelf aan deze activiteiten (sponsoring). Praatje houden op seminars / congressen of workshops geven werkt ook goed: gaan bezoekers / professionals weer over je schrijven!
 • Medewerkers / Partners (5%): stimulering van mond-tot-mond reclame kan geen kwaad. Je medewerkers en je partners kunnen je beste ambassadeurs zijn voor je website. Geef begeleiding, vertel wat je wilt en beloon ze hiervoor.

‘Gratis’ bezoek internet (50%)

Op internet zijn er vele mogelijkheden waarbij je zonder advertentiegeld veel bezoek kunt trekken. Dit wil niet zeggen dat dit “gratis” bezoek is. Er zullen intern, door medewerkers kosten moeten worden gemaakt en veelal is het verstandig om voor optimalisatieslagen specialistische bureaus in de arm te nemen.

 • Domeinnamen (5%): veel internetters zoeken via het intypen van domeinnamen hetgeen dat ze zoeken. Daarbij zijn goede, korte en duidelijke domeinen ideaal voor promotie (kledingwinkel.nl blijft nu eenmaal beter hangen dan johnsherenmodeinbreukelen.nl en spijkerbroek.nl is een leuke extra ingang). Bespaar niet en investeer gewoon elk jaar een vast bedrag in het overkopen van domeinnamen die passen bij jouw business.
 • Zoekmachines (15%): Zorg voor een goede positie bij de basis zoekopdrachten waarop men je zal zoeken. Verlies echter ook zeker de longtail niet uit het oog. Vele bezoekers zullen je vinden via de meest unieke zoekopdrachten
 • Link building (15%): Zorg voor inlinks (sluit aan op vorige punt) door je op te laten nemen in allerlei webgidsen en indexen, prijs- en productvergelijkers, overkoepelende organisatie websites etc. Let wel op relevantie!
 • Community building (20%): Vaak onderschat of niet gezien: Bouw buiten je conversie site aan community achtige websites. Geef die muzikanten een platform waar ze kunnen discussiëren. Onderhoud het goed en zie daar het platform waar je vrij je eigen producten kunt promoten.
 • Social media optimalisatie (20%): Nog nieuwig, maar nu reeds in vele variaties: 1) zorg dat anderen je content / producten kunnen opnemen en verder verspreiden (via rss en widgets) 2) plaats zelf je eigen content en spin offs op de vele publicate platformen zoals youtube 3) zorg dat bezoekers je content / producten kunnen opnemen in social bookmarks (del.icio.us) omgevingen, maar ook kunnen aangeven je top (digg) te vinden. 4) creëer je eigen merk omgeving op sociale netwerken als hyves en myspace. 5) zorg dat je werknemers / collega’s binnen hun eigen online omgeving jouw producten / website promoten (eigen weblogs, linkedin etc.) 6) zorg dat je klanten worden aangespoord om over je te schrijven op externe plaatsen. Betaal hier niet voor, maar houdt het in de gaten en benader klanten met een goede recensie achteraf met een leuke korting.
 • Afilliate marketing (25%): Sluit je aan of begin er zelf 1. Geef websites met veel bezoek de mogelijkheid om van jouw goede content / product overzichten / promotools gebruik te maken en daarmee bezoek naar je site te genereren. Je betaalt vaak pas na daadwerklijk behaalde conversie! No cure, no pay.

Betaald bezoek internet (25%)

Het “ouderwetse” adverteren op andere websites. Probeer zo veel als mogelijk pay per lead / sale deals te maken of gun je partner in ieder geval een bonus per lead of sale. Dit bevordert zeer de samenwerking!

 • Zoekmachines / keyword text ads (30%): Zover nog introductie nodig: betaal per click voor plaatsing van jouw (tekst)advertentie bij een door jezelf gekozen relevant keyword op een door jezelf gekozen domein.
 • Bannering (10%): Zorg voor de juiste banners, zet ze op de juiste websites uit, in de juiste omgeving. Zelfde insteek als “straat”. Promoot (je hopelijk goede) url.
 • Advertorials / channels (30%): Integreer een deel van je content of productaanbod binnen de websiteomgeving van een ander. Profiteer van het vertrouwen dat de ander heeft bij haar bezoekers. Een volledige integratie levert geen extra traffic aan je eigen website, maar bij duidelijke aanwezigheid van jouw naam op de integratie heb je behalve meer verkopen ook nog een stuk branding. Zorg dan wel voor extra toegevoegde waarde op je daadwerkelijk website.
 • Vergelijkingssites (10%): Kwam al deels naar voren bij de “gratis” oplossingen. De echt belangrijke sites (voor jouw niche) zullen niet gratis zijn. Erop aanwezig zijn levert echter wel veel resultaat. Raad klanten aan om reacties te plaatsen over hun ervaring! (en beloon zoals benoemd bij “social media optimalisatie”).
 • Sponsoring tools / organisatie events (20%): Zoals het van belang is om aanwezig te zijn op evenementen waar je doelgroep ook aanwezig is, zo is het ook zeer aan te raden om externe internet tools waar je doelgroep gebruik van maakt te sponsoren. Daarnaast kun je eens een event organiseren voor je doelgroep en bestaande klanten (gratis!). Goede stimulatie van de mond-tot-mond reclame.

Grafisch overzicht:

website markting mix

Tot zover de opsomming. Alle verbeteringen en kritiek zijn welkom. Zie ik hier zaken over het hoofd? Klopt de opzet met het huidige tijdsbeeld / wat de eindgebruiker wil, of loop ik te ver voor of achter? Horen sommige opties er soms helemaal niet in thuis? En natuurlijk… is de budgetverdeling logisch? Start shooting please! Samen moeten we tot een mooi verhaal kunnen komen…

Update 26-02-2007: Middels de input uit de comments en input uit email is er een update gemaakt van dit artikel en dat is hier te vinden: Middelenmix websitepromotie inzichtelijk gemaakt

Ton Wesseling
Conversion optimization & experimentation specialist bij @ Ton Wesseling

Ik begon met het bouwen van websites in de jaren 90, werd een webanalist & conversie verbeteraar in 2002, begon met A/B-testen in 2004 en werd een CRO freelancer in 2006. Sinds 2006 heb ik meer dan 50 organisaties geholpen met hun conversie optimalisatie werk en uitdagingen. Mijn ervaring strekt zich uit van travel tot retail en van uitgevers tot overheidsorganisaties. Ik heb gewerkt met lokale en internationale klanten, met het MKB en met grote organisaties. In de loop der jaren ben ik conversiebureaus (o.a. Online Dialogue), conversie gerelateerde websites (o.a. Webanalisten.nl) en tools (o.a. ABtestguide), conversietrainingen (o.a. A/B-testing mastery course) en conversie evenementen (o.a. Conversion Hotel en de Experimentation Culture Awards) gestart. Mijn grootste liefde voor het conversie- en experimenteerwerk is echter nooit veranderd in iets anders dan het werk zelf (en anderen er enthousiast over maken). Deze mentaliteit weerhoudt me er ook van om als conversieprofessor te eindigen die al meer dan 10 jaar niet het eigenlijke CRO-werk meer heeft gedaan...

Categorie
Tags

63 Reacties

  ssmeding

  Een heldere opsomming van mogelijkheden. De percentages kunnen een redelijke leidraad zijn. Zoals je zelf al zegt zal per branche/niche de wens bestaan om hiermee te schuiven. Zeker bij de wat kleinere budgetten zou ik zeker gaan schrappen. Hoewel een combinatie van verschillende kanalen een ideale situatie is om verkeer te genereren, kun je in mijn optiek wanneer je middelen beperkt zijn beter een paar van deze opties goed doen, dan van alles net te weinig.


  1 februari 2007 om 08:52
  martinm

  @Ton. Superstukje!

  Benieuwd of er hiervoor geen schaalbaar model kan zijn. Zijn zat bedrijven voor wie radio/tv tehoog gegrepen is.Dus iets als je grafiekje waarbij je met schuifjes je mix kan bepalen (waarbij als je bv Sponsoring uitzet automatisch een suggestie komt immers zijn advertorials en sponsoring bv uitwisselbaar?)

  Hoort affiliate overigens niet bij betaald? Immers ‘koop’ je via een affiliatenetwerk bezoek in (op basis van CPC,CPM,CPL)


  1 februari 2007 om 09:08
  martinm

  oh 1 ding…. ik mis het onderdeel games/virals?


  1 februari 2007 om 09:18
  mar

  Mooi stukje overzicht.

  Ik zie echter 2 zaken onder “gratis” staan waar ik mijn vraagtekend bij heb.

  1) affiliates, ongeacht wat je vergoedingsmodels is betaald je uiteindelijk een bedrag per bezoeker (omgerekend) het streelt me dat dat gezien je stats een nogal vors deel is. Het is echter niet gratis.

  Indien je een programma goed managed kun je wel tegen een uiterst lage (omgerekende) cpc gerichte bezoekers creeren.

  2) prijs- en productvergelijkers die zijn in het algemeen ook niet gratis maar ook hier zul je moeten betalen.

  keep up the good work


  1 februari 2007 om 09:30
  wesseling

  @Martin: dank, je biedt aan om zoiets in Flash te bouwen?

  – games : een onderdeel van bannering en sponsoring, daarom niet apart opgenomen. Had het wel moeten noemen ter inspiratie, bedankt voor de aanvulling. Of zie ik dit fout en moeten we dit echt als apart iets oppakken?

  – virals: inderdaad, mis ik ook, wel iets dat over meerdere kanalen heen gaat (je gebruikt verschillende kanalen en tools om je viral te promoten). Misschien past dit nog het beste bij sociale media optimalisatie. Iemand een voorstel hoe dit waar op te nemen?

  &@Mar:

  – Ik heb affiliates nu bij “gratis” staan, omdat je meestal pas achteraf gaat betalen, en dit doet op basis van behaalde resultaten (tegen betaling vooraf bij de “betaalde bezoek” categorie, waarbij je vooraf niet weet wat je gaat krijgen). Als ik dit verkeerd zie dan hoor ik dat graag.


  1 februari 2007 om 09:35
  martinm

  @ton een affiliate netwerk kan ook op basis van CPM/CPC en denk dat het lastig is om het moment van de betaling te hanteren. Google betaal ik ook achteraf (afhankelijk van het resultaat “kliks”).

  Dus mogelijk of affiliate bij betaald of hernoemen naar CPL ?

  Want ik denk dat het CPL model absoluut los genoemd mag worden omdat je de kosten hiervoor buiten je mediabudget kan houden. Immers sta je feitelijk een bedrag van de extra behaalde omzet af. Lijkt me beetje suf als je CPL laat liggen omdat “het geld op is”?

  En Viral/games apart wat betreft de ontwikkelingskosten. Het seeden kan je dan doen via de kanalen die hierboven zijn aangegeven? je kan SEM gebruiken om te seeden maar de vraag is of je de kosten voor het ontwikkelen van een viral/game af wilt snoepen van bv je SEM budget.

  En nee ik kan niets maken in Flash maar als het model ‘staat’ wil ik wel een kennis vragen hier eens naar te kijken!


  1 februari 2007 om 10:00
  marko

  @Ton (ik ben “mar” er vielen twee letters weg)

  Quote

  – Ik heb affiliates nu bij “gratis” staan, omdat je meestal pas achteraf gaat betalen, en dit doet op basis van behaalde resultaten (tegen betaling vooraf bij de “betaalde bezoek” categorie, waarbij je vooraf niet weet wat je gaat krijgen). Als ik dit verkeerd zie dan hoor ik dat graag.

  /Quote

  Als ik je goed begrijp dan zeg je dat performance based marketing “gratis” is om dat je achteraf betaald. Ik ga ervan uit dat je bij bannering dan ook enkel CPM campagnes hebt opgenomen een geen CPC?

  Ik blijf het een vreemde zaak vinden en zou de onzekerheid van de hoogte van de factuur terzijde leggen en affiliate marketing of beter (performance based marketing) gewoon bij betaald zetten.

  Los daarvan zijn de percentage natuurlijk een wilde gok. Ze lijken op eerste instantie op marktcijfers maar naar het herlezen begrijp ik dat het enigszins willekeurige getallen zijn die niet op feitelijke cijfers gestoeld zijn.

  Met name het via “Andere kanalen” zoals tv of radio bezoekers naar je site te trekken is een ongehoord dure exercitie, ik wil die budgetten wel een zien als je dat als “traffic” middel zou willen inzetten.

  Advies (als algemeen econoom kribbelt het bij onnauwkeurige cijfers): haalt de percentages weg en gebruik het als een richtlijn over de mogelijkheden. Of nog beter onderzoek het bij een aantal sites en staaf het op feitelijk cijfers.


  1 februari 2007 om 10:10
  wesseling

  @Marco

  mooie grafieken. Bij print zal ik “boeken” toevoegen (vakliteratuur en/of zelf iets uitbrengen (motto: wordt zelf een autoriteit). Tevens heb ik mond-tot-mond niet zelf als categorie genoemd omdat dit als het goed is ontstaat door meerdere opties goed in te zetten (net zoals bij virals?), zoals: mederwerkers, partners, social media optimalisatie, sponsoring etc. Daarnaast ontstaat dit natuurlijk door gewoon een goed product te hebben / kwaliteit / goede service te leveren (mond-tot-mond van je bestaande klanten / gebruikers).


  1 februari 2007 om 10:10
  martinm

  @Marco

  Denk dat je het meer per hoofdgroep moet bekijken. Als je voor betaaldbezoek gaat hou er dan rekening mee dat…

  Zoekmachines/Advertorials de hoofdmoot zullen zijn van je budget maar vergeet niet ook een deel vrij te houden voor…

  Wil je meer doen met gratis bezoek richt je dan op CPL (jullie leadbutler bv) maar reserveer dan ook een deel voor social/com, linkbuilding, SEO (ipv SEM bij betaald) en ga domeinovernames aan bv.


  1 februari 2007 om 10:24
  wesseling

  @Mar(ko) & @Martin:

  Ik ga affiliate verschuiven naar betaald, ben overtuigd nu 🙂

  @Martin: games en virals wacht ik even op meer discussie

  @Mar(ko):

  De percentages zijn niet zomaar gekozen. Ik heb veel statistieken gezien van kleine tot grote websites en ben bekend met waar de bezoekers vandaan komen en hoeveel effort (budget) hiervoor nodig was. De percentages die nu zijn gekozen zijn in 1e instantie mijn advies voor 2007 (een onderbouwde wilde gok).

  Betreffende TV en radio: Echte campagnes zijn duur en je wilt dan echt over een totaalbudget kunnen beschikken van 10 miljoen euro + (zodat er rond de 1 miljoen beschikbaar is voor radio / tv). Heb je die budgetten niet stop dan geldt in sponsoring of zorg dat je een autoriteit wordt en her en der wordt gevraagd voor interviews (investeer je budget hierin, deze plekken zijn ook soms te koop).

  Ben wel met je eens dat je bij dit soort zaken moet blijven benadrukken dat het richtgetallen zijn en dat per organisatie de zaken anders zullen moeten worden ingevuld (anders kan ik mijn advieswerkzaamheden ook wel opdoeken…)


  1 februari 2007 om 10:26
  Kasper Katje

  Goed dat de affiliate marketing idd verschuift naar betaald en ik mis nog, in tegenstelling tot Marko’s overzicht de e-mail marketing, ideaal wanneer het vooral gaat om sitetraffic.


  1 februari 2007 om 11:25
  wesseling

  @Kasper: heb ik zelf niet meegenomen omdat ik me hier richt op nieuwe bezoekers. Als je reeds email hebt ontfutselt is de bezoeker reeds bij je geweest? Of doel je op bezoek door email leads in te kopen? Net zoals promotie van huis aan huis (Gratis) folders kan dat er inderdaad nog wel bij. Heb zijn jouw ervaringen hier mee, en wat raad je aan kwa budget percentage?

  Zit vandaag op speldinhooiberg.nl, zal vanavond laat, of morgenochtend even een nieuwe opzet maken en updaten in deze thread!


  1 februari 2007 om 11:30
  Roy Huiskes

  Hmm, voor de penetratie van SMO in Nederland vind ik 20% nog wel vrij hoog gegrepen eerlijk gezegd.


  1 februari 2007 om 11:35
  wesseling

  @Roy, 10% van het totale budget voor Social Media Optimalisatie. Waarom vind je dit hoog gegrepen? Geen mogelijkheden om het uit te geven? Ik denk dat er nu in dat gebied voor geringe investering veel te scoren valt en dat in de toekomst bezoek steeds vaker via dit soort media bij je terecht zal gaan komen. Vandaar het nu al belangrijke aandeel (investeer, scoor en leer). Licht je opmerking eens verder toe?


  1 februari 2007 om 11:54
  Eric

  Eh… mond OP mond reclame?


  1 februari 2007 om 12:06
  wesseling

  @Eric: zie mijn comment van: donderdag 1 februari 2007, 12:10

  Wat vind je van dat standpunt: hoe zou je het eventueel anders willen zien?


  1 februari 2007 om 12:08
  Kasper Katje

  Ton, uiteraard is het handig een eigen e-mailadressen bestand op te bouwen van bezoekers en klanten maar het leent zich ook prima om nieuwe bezoekers binnen te halen wanneer je externe bestanden inzet. (dit kan bovendien op CPM, in dit geval aantal ingezette adressen, CPC en CPL basis en uiteraard in combinatie met affiliate- en/of viral marketing).

  Ik zet het dagelijks in voor klanten en regelmatig voor een eerste kennismaking/bezoek op de site. Ik zet in op 5 tot 10% van het budget 😉


  1 februari 2007 om 12:15
  Martin

  @ Ton.

  De mogelijkheden lijken mij inderdaad voldoende uiteengezet. Zou de discussie erbij gebaat zijn, wanneer je de factor ’tijd’ erin meeneemt? In welke tijdspanne wil je x% additionele traffic genereren? Het wordt dan iets toegepaster, omdat dan wellicht een aantal mogelijkheden minder interessant zijn en andere juist veel meer…


  1 februari 2007 om 12:20
  Linda

  Ehmmm misschien heb ik het verkeerd maar ik mis eigenlijk ook het deel “corporate”: nieuwsartikelen, (corportate/business) weblogs, persberichten, productpresentaties e.d. Een hele andere vorm maar welke zeker effectief kan zijn om een relatie te creeeren met bezoekers: ook met nieuwe bezoekers. Plus het is informatief en wordt minder als commercieel gezien wat stimuleert in door-klik gedrag. Maar misschien zit ik dan alweer in een heel ander vlak 😉


  1 februari 2007 om 12:20
  wesseling

  @Linda: je hebt helemaal gelijk. Ik heb bedrijfsnieuws en dit goed brengen in bepaalde vorm genoemd bij radio / tv / print, maar niet meer bij “gratis website bezoek”. Linkbuilding is wel genoemd, evenals het delen van content (en dit mogelijk maken), maar dit is toch wat anders. Dank voor je aanvulling, ik zal bekijken hoe ik het kan inpassen.


  1 februari 2007 om 12:44
  Roy Huiskes

  @ton.

  Ik had het nog niet door de 50% gedeeld. Echter is het gebruik van Nederlandse SM sites nog relatief laag. Zeker als je kijkt naar Digg enz. Anderzijds heb je wel gelijk als je aangeeft dat er meer geld naar zou moeten want inderdaad je Video op YouTube of je hyves profiel slim gebruiken kan zeker wat opleveren.

  Overigens had ik verder nog niet mijn complimenten gegeven voor het opzetten van dit artikel! waardevol.


  1 februari 2007 om 12:44
  Roy Huiskes

  @ton: Als je bloggen als onderdeel van social media stopt, dan kom je goed overeen denk ik, als je het bekijkt voor de Nederlandse markt.


  1 februari 2007 om 12:47
  Marijn P

  Ton, je laat emails op bestaande klanten buiten beschouwing. Dan lijkt mij emailen op ingekochte bestanden een onderdeel van betaald bezoek.

  Marijn


  1 februari 2007 om 12:49
  wesseling

  @Kasper:

  Kun je ons eens bijpraten en wat cijfers noemen over mail? Gemiddeld % doorkliks op verzonden mails en gemiddelde kosten per 1000 mails e.d. ?

  @Marijn:

  inderdaad

  @Martin:

  interessante toevoeging. Per onderdeel op basis van bestaande kennis een inschatting maken van benodigt effort, na hoeveel tijd komt er resultaat en wat is dan het te verwachten resultaat in extra bezoek. Sommige opties zijn quick wins, andere opties zijn voor lange termijn. Nadeel is dat dit per niche / branche heel verschillend zal zijn (vermoed ik). Ik zou hier wel eens een heidemiddag aan willen besteden. Iemand interesse?


  1 februari 2007 om 12:55
  Marijn P

  @ Kasper

  Had niet gezien dat je me al voor was…


  1 februari 2007 om 12:59
  wesseling

  @Eric, ah… shame on me… pas ik aan!

  @Kasper: thanx die had ik gemist. Behalve dat het lastig is om al je nieuwsbronnen in de gaten te houden, wordt het ook steeds lastiger om op marketingfacts alles in de gaten te houden. Ik zal me bijlezen en kijken hoe ik wat dien mee te nemen.


  1 februari 2007 om 13:50
  Paul van Veenendaal

  Misschien nog on- en offline toevoegen: Guerrilla


  1 februari 2007 om 14:00
  Mark de Kock

  Iinteressante discussie en gezien de bijdragen zijn er meer mensen die dat vinden 🙂

  Er zijn een aantal punten die ik wil melden om bij te dragen..

  Bijv: media vs productie vs cps(cost per sale). Hoeveel mediadruk mag, kan en wil ik inzetten als de marge op een product verkoop relatief laag is(verzekerings branche – commodity vs adviesproduct). En welke invloed heeft dat op mijn campagnes? Hoe relevant is veel traffic als de conversie naar sales laag is? Welke invloed heeft een bepaald type campagne binnen een bepaald kanaal op mijn merk? Veel traffic is 1 ding maar is de funnelketen wel gedekt?(campagne – attentie – waardeoordeel merk – Productbehoefte – actie – sitebezoek – productkeuze – prijskeuze – koop)

  Hoop dat dit voor nog meer discussie zorgt en ben vooral benieuwd naar jullie mening..


  1 februari 2007 om 16:15
  amsterdamant

  @Markies Dankjewel, de hamvragen wat mij betreft.

  Leveren verschillende typen in te zetten media verschillende ’typen’ bezoekers op? Die in een ander funnelmoment zitten, of om andere redenen anders converteren…

  Wie wil je waarom wanneer op bezoek hebben om wat te doen & wat mag dat kosten. Middelenmix en bijbehorende % zeggen mij nix zonder dat die vraag is beantwoord.

  Daarnaast: waarom moeten mensen per se jouw domein/ website bezoeken? Misschien is het veel voordeliger om je content/ diensten et cetera daar te brengen waar je gedroomde klant al is.


  1 februari 2007 om 18:48
  Tim de Vrind

  Veel genoemde zaken kunnen relevant zijn, echter je kunt niet goed inschatten wat bv. print aan (relevante) traffic oplevert. Ook mis ik in de discussie een beetje de doelgroep focus… Onderzoek waar je doelgroep zit en zoek daar de media bij die het beste passen en/of het meeste rendement opleveren.

  Even investeren in inzichten in he doelgroep (eventueel aangevuld met gegevens uit je klantendatabse)

  Tim


  1 februari 2007 om 18:48
  wesseling

  @Markies en Ant(oinette)

  Dank voor de waardevolle bijdragen. Ook in ben van mening dat het niet enkel blijft liggen bij (relevante) bezoekers krijgen. Imago, conversie en ervaring zijn ook speerpunten. Mijn uitgangspunt (bij dit verhaal) blijft wel: relevante (nieuwe) bezoekers (dus bezoekers met goede conversie), maar uiteindelijk wil je natuurlijk voor elk stuk mediainvestering op een bepaalde termijn een positief effect teweeg hebben gebracht dat van meer waarde is dan de gedane investering (dit geldt ook voor branding of het kopen van marktaandeel). Misschien een goed idee om per optie in een aantal vaste categoriën proberen aan te geven wat de belangrijkste (mogelijke) effecten zijn op gebieden als imago, conversie en ervaring. Ik moet daarbij dan wel het vervolgtraject als goed beschouwen (anders heeft het geen zin om extra bezoek te werven). Misschien is dan de beste opzet wel om de belangrijkste eisen aan het vervolgtraject van een optie aan te geven… Hmm, ik laat het even bezinken en probeer deze zaken mee te nemen in de update.

  Betreffende de verschillende typen bezoekers per optie: ik denk niet dat dit klopt. Mijn mening is dat elke doelgroep via elk optie is te bereiken (ook @Tim). Je dient enkel de voorkeuren / lokatie van je doelgroep binnen de gekozen optie te kennen. Je zult dan via de verschillende in te zetten “typen media” als resultaat jouw eigen doelgroep aantrekken. Dat wil je toch?

  Je diensten daar brengen waar je klant al is: mee eens: als je klant toch al op Funda is, aangeeft het huis te willen kopen, verkoop dan ook meteen jouw hypotheek mee (staat veel budget voor onder “advertorials/channels”). Ik denk dat het vanuit dit oogpunt dan echter nog slimmer is om een verhuisforum te starten en te zorgen dat die Funda klanten bij jou komen (maakt je minder afhankelijk). Ook hiervoor heb ik veel budget staan (community). Dit laatste is wel moeilijker. Misschien goed om de gemiddelde slagingskans per optie proberen te bepalen? Soort risico tegenover succes schaal?


  1 februari 2007 om 21:25
  wesseling

  Dank voor het vele linken en lezen van het artikel, het reageren hierop en het leveren van goede bijdragen!

  Ik heb zelf alle informatie doorgescand met als gevolg: veel nieuwe input en veel overdenkingen (en weer extra aanvulling door inspiratie hiervan). Even snel het model aanpassen zal iets meer tijd gaan kosten… Als eerst alle input die de samenstelling van de middelenmix of de uitleg hiervan zal beïnvloeden:

  ———————

  – games: aparte optie ja of nee? (adverteren in games / sponsoren van games)

  – boeken: toevoegen als optie aan “print”

  – weekbladen / huis aan huis: toevoegen als optie (regionaal) aan “print”

  – affiliate: in categorie “betaald”

  – viral: aparte optie ja of nee? (tv materiaal / bloopers doorplaatsen vanuit social media budget (kans op virale werking) of apart opnemen voor kosten bij eigen initiatie?)

  – Overige marketing / marktpositioneringsmethoden (o.a. guerilla): aparte ruimte voor maken of per optie aanbevelen wat de meest voor de hand liggende te gebruiken methode is (bij een bepaald budget)?

  – nieuwsgroepen: de ouderwetse discussiefora: nog apart opnemen? (of valt dit onder linkbuilding?)

  – pr: bezoek via perberichten: offline en online! (rado / tv / print & internet). Benoemen bij de verschillende opties.

  – bloggen / corporate blog als aparte categorie (pr) of meenemen ergens anders?

  – mobiel: opnemen, maar hoe? (ook mobile games)

  – mail: openemen (cold, rented, 3rd party)

  – telesales: openemen, idem aan mail

  – sms: idem

  – bluejacking: idem? (of budget onderbrengen bij mobiel?)

  – promotie via merchandising / goodies: opnemen (“andere kanalen”, of bij “evenementen / straat” benoemen) (en moet packiging voor werven nieuwe klanten dan nog worden opgenomen?)

  – aparte optie / budget voor reselling / contentintegratie?

  – narrowcasting: opnemen (waar? apart? straat?)

  – iptv: apart opnemen of benoemen bij TV of juist “community”? (eigen kanaal)

  ———————

  Hiernaast zijn er tips naar voren gekomen voor aanpassingen opzet en / of verbetering hiervan:

  – Weglaten percentages en opzet gebruiken voor handvat bij opzetten campagnes.

  – Het verder scheiden van de opties op basis van budgettypen: branding / verkoop (fixed fee, cpm, cpc, cpl) / no cure no pay (cps) / en gratis?

  – het indelen van de mogelijke opties in budgethoogte. Welke optie is geschikt voor welk budget niveau? en eventueel een verdere verdeling: klein budget: promotijd kopen op TV: middel budget: reclames: groot budget: eigen tv zender. etc.

  – Het per optie aangeven van de gevolgen (en de waardeverhoging) op het gebied van 1) imago (branding), 2) bezoeken (“eyeballs”)en 3) verkopen (“conversie”) (korte termijn en lange termijn).

  – indelen van de opties in slagingskans per optie? Het maken van een soort Risico tegenover mogelijk succes schaal (en dit koppelen aan een kostenverhouding?)

  – inzet van opties toekennen aan standaard doelgroepen?

  ———————

  Aardig wat om over na te denken dus. Het liefst dan alles nog in een stukje flash stoppen waarbij middels het instellen van wat “schuifjes” (doel (branding, bezoeken, conversie), doelgroep, branche, budget (eventueel onderverdeeld) en risico bereidheid) direct duidelijk wordt waar, los van acties op bestaande klanten, het budget moet worden ingezet (met wat voor een marketingmethode) voor het aantrekken van nieuwe bezoekers / klanten.

  Ik kom er op terug… Extra input blijft welkom!


  4 februari 2007 om 21:09
  vangeest

  Vanuit mijn huidige werk bij een zeer grote onderneming zou ik voor eMarketing mee willen geven:

  SEO 3% (meer is niet nodig)

  SEM 30% (wordt minder door verschuiving naar SEO komende periode)

  Email list brokers 8%

  Affiliate marketing 4% (beperkt door beperkte vraag)

  Viral/games 15%

  Sponsoring 8%

  Banners 15%

  Prijs/review sites 10%

  Domeinen 1%

  SMO 1%

  Link building 2%

  Rest 3%

  Uiteraard zijn er ook offline media die grotere bedragen dan geheel eMarketing bezigt. Dit is nu een factor 1:6 ten gunste van offline media maar qua trafficgeneratie is dit wezenlijk anders. De bijdragen van offline media aan website bezoek is ongeveer hetzelfde als de gehele eMarketing mix bij elkaar en zelfs dalende in relatieve zin.


  6 februari 2007 om 16:33
  wesseling

  @Yuri,

  Dank voor je aanvulling. Ik neem aan dat je, gezien je werkgever, kunt beschikken over een aanzienlijk budget, ik kan daarom ook de lage percentages voor SEO en SMO begrijpen (4% van veel is nog steeds 1 a 2 werknemers die hier full time mee bezig kunnen zijn). Aan de andere kant geef je aan dat slechts +- 16% naar online gaat. 6% (SEO, SMO en linkbuilding) van 16% is dan wel weer weinig (1% van totaal budget)?

  Ben ook nieuwsgierig naar een aantal andere punten:

  – banners : 15%. Ik zie geen channel samenwerking / advertorials / contentdeals in je opsomming, dus ik neem aan dat dit hier allemaal inzit (rich flash minisite advertenties e.d.)? Anders lijkt het me veel, of hebben jullie goede ervaring met meten van branding / verkopen via banners?

  – Viral / Games: waar gaat dit budget heen? Het maken van de advertenties op het kopen van posities? Is namelijk een aanzienlijk budget!

  Bedankt voor het delen! (ook de bezoekverhouding op de website op herkomst online of offline)


  6 februari 2007 om 20:08
  wesseling

  Oke, het heeft even geduurd maar de update is in zicht. Na evaluatie van alle input is het enigszins helder geworden wat er nu wel extra moest worden meegenomen en wat en wat de beste manier van weergave zou zijn van deze middelenmix. Nogmaals benadrukt dat het betreft het verkrijgen van nieuwe bezoeker (geen rekening gehouden met eventuele fysieke vertegenwoordiing van de website).

  Ik schrijf nog een volledig nieuw artikel, maar in samenvatting (en volgend op mijn reactie in deze thread van 4 februari 2007) kan ik reeds aangeven dat extra zijn opgenomen:

  bij andere kanalen:

  – iptv (eigen programma)

  print is uitgesplitst in 4 delen:

  – Print (dagbladen / weekbladen)

  – Print (huis aan huis / regionaal

  – Print (vakbladen / tijdschriften)

  – Print (boeken / webwijzers)

  – Narrowcasting

  Splitsing van:

  – Beurzen (aanwezigheid)

  en

  – Evenementen sponsor

  – Persberichten

  – Telesales

  – Mobiel (bluetooth, sms, games)

  – Merchandising / goodies

  Internet “gratis”:

  – rss (eigen content verspreiding)

  – weblog en nieuwsgroep reactie (persberichten)

  – corporate weblogs

  – video viral / viral game (ontwikkeling van gimmick met als doel gratis verspreiding hiervan)

  – tell a friend

  Internet “betaald” (mediabudget):

  – Afilliate marketing (vanaf internet “gratis”)

  – Sponsoring tools (organisatie events verwijderd, is nu los genoemd bij “andere kanalen”)

  – email

  – internet games (gamevertising)

  Daarbij lang nagedacht over een goede manier van weergeven. Er zijn nu 34 middelen. Dit is de belangrijkste reden om het percentage budget advies los te laten. Je moet focussen op een aantal elementen. Ik zal wel aangeven welke middelen ik het meest adviseer, maar ook dit fluctueert natuurlijk per branche / per doel.

  In de grafische weergave van de middelenmix wil ik 5 waarden laten terugkomen:

  1) Tijdsduur (doorlooptijd) tot aan effect (vanaf idee, via ontwikkeling tot klanten)

  2) Benodigd budget (hoe diep moeten je zakken zijn om een bepaald middel goed in te zetten?)

  3) Potentieel effect (Als alles goed gaat. Wat is dan de kracht van het middel?)

  4) Risico (hoe groot is de gemiddelde kans dat je middel effect heeft (of niet)?)

  5) Basisdoel middel (waarvoor kun je dit middel het beste inzetten: imago (branding), bezoek, conversie (directe verkoop) of een combinatie van deze doelen.

  (ja, dat krijg ik in 1 leesbare grafiek verwerkt: x-as, y-as, cirkelomvang, cirkelkleur en labelkleur)

  Vooral bij deze punten heb ik nog behoefte aan extra input. Tijdsduur: ontwikkeltijd weglaten en kijken naar tijd van start tot (maximaal haalbaar) effect? Potentieel effect: onderling laten verhouden of puur kijken naar potentieel effect binnen het middel zelf?

  Kan natuurlijk ook zijn dat er andere zaken in de weergave verwerkt moeten worden.

  Ik sta open voor suggesties en kritiek.


  19 februari 2007 om 20:55
  LestPn

  viagra cialis and levitra effet secondaire du cialis cialis film coated tabletsbuy cheao cgeap kamagra uk viagra buy viagra uk tesco viagra uk onlinepropecia best price oxandrolone propecia finasteride homosexualitygeneric levitra pills prix levitra 20mg levitra uk genericwhen should you take cialis Cialis cialis generic safety


  23 april 2015 om 14:21
  JeryNek

  can you chew viagra viagra chepa online pictures of viagra pillscompare viagra cialis viagra online france viagra compared to levitradaily levitra levitra professional buy cheap generic levitra pharmacy onlinecialis for less cialis et yohimbine cialis kidney diseasepropecia drugs and skin cancer comprar propecia barato celebrity using propecia


  13 mei 2015 om 00:32
  JeryNek

  Breathing the act of your heart beating and digestion happen automatically and in response to our environment which might cause us to be more activated or deactivated.Other examples of us plural formation follow nucle us nucle i bronch us bronch i thromb us thromb i See Appendix I at the end of the book for additional information about plural formation. Tadalafil antigen capable of causing allergy hypersensitivityAn intracerebral hematoma is caused by bleeding directly into brain tissue such as can occur in the case of uncontrolled hypertension high blood pressure.The bestcase scenario The person offers to help with the problem.


  20 mei 2015 om 20:24
  LestPn

  Obstet Gynecol.Lugg et al.The noise was minimal just soft whirring and clicking. viagra online canadian pharmacy Slightly later Erasistratus BCE was also at Alexandria for a time where he helped establish the medical school and had influential ideas on the function of the heart and the blood system see p.Carpal Tunnel syndrome a.CANCER MEDICINE ONCOLOGY A B FIGURE A Follicular nonHodgkin lymphoma involving a lymph node.prexes


  26 mei 2015 om 08:53
  LestPn

  E.Quick Hit Other physical findings in aortic insufficiency De Mussets sign Head bobbing rhythmical jerking of head Mullers sign Uvula bobs Duroziezs sign Pistolshot sound heard over the femoral arteries Diseases of the Cardiovascular System l STEPUP TO MEDICINE d.When the brace is off for any reason be careful not to move your knee more than you can when you have the brace on. canada drugs online generic retin a Vasoactive agents can be administered topically to the urethral mucosa and can apparently be absorbed into the corpus spongiosum and transferred to the CC.Urinalysis consists of the following three steps Visual inspection of urineexamine color clarity Dipstick reactions pHthis depends on acidbase status.In Venetian doctor Giacomo Jacob Pylarini described variolation in Constantinople in an article for the Royal Society.Monitor urine output and daily weights and consider SwanGanz catheter placement depending on the patients condition.


  28 mei 2015 om 11:52
  WiliPa

  This is called a diet history. Online pharmacy He denies melena hemato chezia or any other blood loss.clinical features ..Wysolmerski JJ Insogna KL.


  5 juni 2015 om 18:47
  Geogbees

  Four years later the neighboring Poor Law Infirmary and former workhouse Warkworth House was incorporated into the hospital.The instructor materials plus a test bank can be accessed online at evolve.As explained earlier a pluripotent stem cell in an embryo can proliferate to make any tissue of the body except those external to the embryo such as placental tissue.Published in Great Britain by Dorling Kindersley Limited. generic cialis from india A population pharmacokinetic analysis of the penetration of the prostate by levofloxacin.Natl.


  15 juni 2015 om 18:59
  HectTier

  B.As well as counteracting cancers they are used against autoimmune disorders both for diagnosis and in research.Learn nervous system combining forms and use them with sufxes and prexes.Therefore a high index of suspicion is required. Priligy For example cells located beneath the surface of tissue such as buried brain cells in living animals cannot be satisfactorily observed with conventional microscopes.b.Zinman L Ng E Bril V.colposcopy


  21 juni 2015 om 03:10
  LestPn

  Magnesium absorption and balance About to of dietary magnesium is absorbed in the GI tract but this percentage increases when magnesium levels are low.Collectively these data suggest that tools that evaluate both the cardiopulmonary performance of COPD patients e.NUCLEAR MEDICINE TESTS positron emission tomography PET scan of the lung Radioactive glucose is injected and images reveal metabolic activity in the lungs.G rowths tumors h. generic cialis tadalafil difculty with speechIt was concluded that the HOCO system might have a role in penile erection.ITCITC.By World War II blood transfusion was routine and civilians were called upon to donate blood to treat wounded soldiers.


  22 juni 2015 om 03:29
  Geogbees

  Useful for following up pseudocysts or abscessesdedifferentiation Loss of differentiation of cells reversion to a more primitive embryonic cell type anaplasia or undifferentiation.b. cialis pills for sale Normally red blood cells last for about days before the body gets rid of them.


  2 juli 2015 om 01:32
  Geogbees

  antibioticYiBin Chen MD LeukemiaBone Marrow Transplant Program Massachusetts General Hospital.Cell. Vardenafil Hyponatremia Measure serum High Hypertonic hyponatremia presence of osmotic substances Hyperglycemia Mannitol glycerol osmolality Normal Pseudohyponatremia proteins TGs Low True hyponatremia Assess ECF volume status Low total body Na is low Normal High Hypovolemic Euvolemic SIADH Psychogenic polydipsia Postoperative Hypervolemic CHF Nephrotic syndrome Liver disease Hypothyroidism Measure urine Na Low Extrarenal salt loss Diarrhea vomiting Diaphoresis Third spacing High Renal salt loss Excessive diuretic use Low aldosterone ATN Adapted from HarwoodNuss A Wolfson AB..She also reports several outbreaks of a rash over her face over the past few months.The uterus returns to its normal nonpregnant size.


  8 juli 2015 om 14:34
  JeryNek

  and the average surface area of each person isFor additional information readers are referred to the excellent review of the use of PDE inhibitors in diabetic men by Vickers and Satyanarayana.admissions per hospitalized case vsAll human body cells except for the sex cells the egg and the sperm short for spermatozooncontain pairs of chromosomes. cialis 5mg best price It was made by an armorer for a knight who had lost an arm in combat.


  9 juli 2015 om 02:25
  Geogbees

  An A on the existing helix therefore attaches to a T for the new strand. canadian cialis This could be a sign of a ruptured spleen which requires emergency surgery.See Figure B.Therefore administer with caution to avoid hypercalciuria the goal is to keep serum calcium atBlossoming trees and weeds produce the pollen as a natural way of multiplying.


  12 juli 2015 om 11:56
  JeryNek

  paranoid generic viagra pills b.Efficacy and safety of sildenafil citrate for the treatment of erectile dysfunction in men with cardiovascular disease.In English country doctor Edward Jenner privately published An Enquiry Into the Causes and Effects of the Variolae Vaccinae a Disease Discovered in some of the Western Counties of England Particularly Gloucestershire and Known by the Name of the Cow PoxCliniCal PeaRl RhabdomyolysisThere is no definitive evidence of efficacy for most other conventional or alternative medicationsIf not the cause is probably organic.After however consumption remained relatively stable in many western European nations. super active viagra The result of this PFT is aanProstatic fluid is separated from capillary blood by the lipidcontaining biologic membranes of the capillary endothelium and the cuboidal prostatic epithelial cells..autoimmune diseaseClin. brand viagra 100mg prostatectomyThere are four main types of bias Selection bias performance bias detection bias and attrition bias see Clinical Pearl A.This is a Whipple procedure a surgical treatment for pancreatic cancer.A Match the following cells with their denitions as given below.Women who were younger at the time of surgical menopause have a more rapid rate steeper slope of cognitive decline than women who were older at the time of surgery or than women undergoing natural menopause the authors write. Levitra John Charnleys work brought artificial hips to millions and in the world reeled at more heart news this time of a temporary artificial implant.m vThis rate is known as the metabolic rateBlood tests RAST generally identify IgE antibodies to specific antigens.In thirddegree prolapse not pictured the entire uterus projects permanently outside the orice.His primary care physician ordered aan abdominal CT chest CT ultrasound of his heart to make the diagnosis.By contrast phagocytosis by CDc monocytes was not size selective rosa impex pvt ltd viagra Achalasia is a rare disorder.The following year during the US polio epidemic Salk and his team began human trials of an injected polio vaccine IPV based on killed polioviruses.Only the women who underwent bilateral oophorectomy are believed to experience an abrupt decline in circulating estrogens and progesterone they write.Erectile dysfunction.


  27 juli 2015 om 19:02
  LestPn

  Unfortunately removal of the lesion does not reduce the risk of progression to invasive cancer. online dapoxetine Based on Panel consensus.To test sugar levels with this device the user pricks a nger to draw blood.Tadalafil may cause back painmyalgia in of patients.up to mg in adult patients may cause respiratory depression and in the low dose rangeIn the th century Japans medical traditions still fundamentally adopted from China were Japanized by Dosan Manase c. viagra generic Complications a.The Bridgeman Art Library Bibliotheque Nationale Paris France Archives Charmet bl.Urinalysis cleancatch midstream specimen a.CoPD exacerbations are debilitating in and of themselves.The normal range for this value depends on the age of the patient but a NTproBNP virtually excludes the diagnosis of HF. Tadalafil glucocorticoidsa.Ureteropelvic junction d.The hyperopic eye can accommodate objects at infinity but its near point is farther away than is normal.Table compares the two classification systems.RUNNING HIGH JUMP In the preceding sections we calculated the height of a jump from a standing position and showed that the center of gravity could be raised about cm. prix levitra pharmacie paris D T H E GER M T H EORY OF DISEASE now Wolsztyn Poland in as District Medical Officer.For the near future the estimated overall cost of producing new antibioticsadjusted to include failuresis approaching US billion in excess of billion and some estimates are double this figure.Signs and symptoms Most patients with hypogammaglobulinemia present with a history of recurrent infections.BELIEFS AND TRADITIONS TO THE ALCHEMISTS THE DAWN OF CHEMISTRY By the th century alchemy had given way to chemistry a subject based on purely empirical principles.Highrisk individuals homosexual or bisexual men IV drug abusers blood transfusion recipients before before widespread screening of donor blood heterosexual contacts of HIVpositive individuals unborn and newborn babies of mothers who are HIVpositive Quick Hit The course of HIV varies considerably from patient to patient.Chapter Optics FIGURESuspicions that such illnesses might be contagious or run in the family could lead to the isolation of a family within the community.This was discovered in with experiments on sulfanilamide a compound similar to a bacterial nutrient. Levitra One practically never sees dizziness or vertigo in isolation with vertebrobasi lar insufficiencythere will always be other deficits as well.Disorders involving transmembrane receptors.hepatomegaly


  4 augustus 2015 om 02:27
  HectTier

  Check and care for your feet every day.General characteristics see TableIts soothing physical properties are believed to ease irritation reduce inflammation and promote the healing of body membranes and surfaces. generic viagra online bending the sole of the foot downward F.Sexual intercourse a.St. Buy Viagra urticariaVentricular tachycardia a.The electrical properties are usually represented by three parameters resistance capacitance and inductance. Buy Cialis How the Test Will Feel When the needle is inserted to draw blood some people feel moderate pain while others feel only a prick or stinging sensation.lack of muscular coordination aOne of these for example is the uranium isotope U which has a halflife ofRather than enjoying the luxuries of the royal court Pare continued his pioneering WOUND MAN This thcentury illustration from a barbersurgeons manual indicates the various wounds a soldier could receive in battle.Based on this insufficiency of data the Panel cannot make recommendations for the use of herbal therapies.CC smooth muscle.The outbreak known as the Black Death begins probably in the Russian Steppes it reaches the Crimea later in the year.She has mild LLQ pain on abdominal examination and bowel sounds are normal. cialis canadian pharmacy Arlington VA American Psychiatric Publishing Inc.The following year she graduated in materia medica and chemistry and in she enrolled with the Society of Apothecaries again engaging private tuition.Angulo et al.This insensitivity theory is something similar thats happening with your betaadrenergic receptors that are typically stimulated by epinephrine.Treatmenta.g. viagra super active plus review narrowed area in a tubemm.The Type D personality model was introduced as a way to conceptualize the cardiovascular effects of chronic psychosocial distress accumulating across an individuals life.CARDIOVASCULAR SYSTEM Holter monitoring An ECG device is worn during a hour period to detect cardiac arrhythmias.


  4 augustus 2015 om 17:13
  HectTier

  Restless minds in Renaissance Europe began to probe the mystery.Hypoxemic respiratory failure Low Pa O with a Pa CO that is either low or normalpresent when O saturation is despite Fi OInitially antibiotic selection is empiric but the regimen can be modified once pathogen susceptibilities are available. veneno comprar propecia Dapoxetine is a shortacting selective serotonin reuptake inhibitor SSRI.Thompson The BeastWar injuries have provided the impetus for improving prosthetic limbs through the ages.enlargement of the heart cardiog.The useful practical aspects of alchemy on the other hand can be seen not as esoteric but as exoteric or widely accessible to anyone.genetic screening Family members are tested to determine whether they have inherited a cancercausing gene. buy priligy In a full circle the arc length is the circumference rCario E.Brain Myths Myth We only use about percent of our brain.Urinary bladder Light cord Rigid cystoscope Water cord Prostate Testis gland A Scrotal sac Rectum B FIGURE Cystoscopy.. acquista cialis generico online A.would now call its antimicrobial properties for alleviating skin problems.myelography Xray imaging of the spinal cord myelo after injection of contrast agent into the subarachnoid space surrounding the spinal cord.JexBlake was one the first women doctors in Britain and she went on to establish the Edinburgh School of Medicine for Women inHematocheziaFirst rule out an anorectal cause e.. levitra price per pill supination Turning the palm upward.Fig.Patients and providers may be guarded when discussing sexual health which can be a barrier to providing comprehensive health care. viagra samples overnight Disseminated HSV a.Haptoglobin binds to hemoglobin so its absence means that hemoglobin was destroyed.Carbenicillin may be effective for Enterobacteriaceae or Pseudomonas infections.


  6 augustus 2015 om 23:58
  JeryNek

  Thus a person may feel momentarily dizzy as heshe jumps up from a prone position.The identification of the various PDE families has been paralleled by the synthesis of selective or partially selective inhibitors.The thyroid gland is located at the front of the neck above where the collar bones meet. Levitra Yet this does not appear to be the case.BASIC WORD STRUCTURE COMBINING FORM MEANING TERMINOLOGY MEANING psycho mind psychology psychiatrist radio xrays radiology Lowenergy xrays are used for diagnostic imaging.R.Check BUN and creatinine level at least once per year.trophy development nourishment atrophy Decrease in size of an organ or tissue. viagra no prescription Relapse occurs when disease symptoms and signs reappear necessitating further treatment.Stimulation of GCs by NO and natriuretic peptides and other endogenous ligands e. Viagra Originally from Australia Florey had moved to England in taking up his position at Oxford inf.We really each have a sexual fingerprint.Bartholomews Hospital London.In the s research scientists suggested that there were pairs of chromosomes in each human body cellone of each pair inherited from the mother and the other from the father. cialis 5 mg best price usa You will need to stick to a program for to months before you can return to full activity.hyperosmolar hyperglycemic nonketotic syndrome hhnsandThese measurements among others provided evidence for the roles of DNA and RNA in cell functions.Prevention Do not smoke.In health centers and hospitals it can rapidly spread among staff from a MODERN MEDICINE patient whose Ebola infection has not been diagnosed.deciency of calcium in the blood hypo acheter viagra sans ordonnance Rev.This is usually harmless but look for iron deficiency anemia rare.Following AESOP and ZEUS came the da Vinci system in


  28 augustus 2015 om 20:39
  LestPn

  Each student and teacher who selects The Language of Medicine becomes my partner in the exciting adventure of learning medical terms. cialis from canada In Kliegman RM Behrman RE Jenson HB Stanton BF eds.narcotics drugs with anticholinergic effects postoperative state after abdominal surgery spinal cord injury shock metabolic disorders especially hypokalemia and peritonitis.In the th century early light microscopes see pp.cm as the light source is moved from its position at m from the lens to infinity.Health Affairs no.Characteristic features include asymmetric muscle weakness legs more commonly involved absent deep tendon reflexes flaccid atrophic muscles and normal sensation.Three found no benefit.The prevalence of moderatecomplete ED in men aged over was very high so variations by lifestyle factors were minimal in this group although physical activity was associated with decreased odds of ED in these men. viagra from canada .Measurement of the hormone PTH ADH STH in his blood showed low levels.Pergamon soon became too small for a man of Galens ability and ambition and in CE he decamped to Rome.The problem with this explanation is that its wrong.B Embryonal carcinoma of a testis. Buy Viagra Online In the noninflammatory form not even the infectionfighting cells are present.Electro poration is a highly efficient strategy for the introduction of exogenous DNA into mammalian cell cultures.Because the probabilities of obtaining any one of the coin arrangements in TableGetty Images The Bridgeman Art Library. cialis 20mg for sale It is very sen sitive and specific for identifying hydronephrosis.vsA antiBIn she published her famous work Notes on Nursing It is recognized as the knowledge which every one ought to havedistinct from medical knowledge which only a profession can have.Fatty deposits atheromas and thromboses are removed to open clogged arteries. comprar levitra sin receta Hepatitis A and B vaccines are indicated in adults with chronic liver disease homosexual men injection drug users household contacts with hepatitis A or B.Support Groups There are many diabetes resources that can help you understand more about type diabetes.Am J Psychiatry.


  29 augustus 2015 om 04:08
  HectTier

  Another Hippocratic idea was that information about the patients ailment should remain confidentialand that if other people are involved in the consultation then they too must respect this privacy. healthy man viagra reviews Q waves Evidence for necrosis specificQ waves are usually seen late typically not seen acutely..B.Review provided by VeriMed Healthcare Network.MRI and examination findings are unreli able.vii viii l CONTENTS Diseases of the Small Intestinetetralogy of FallotThe stem cells for blood are known as hematopoietic stem cells. cialis 20mg price at walmart and is a stock shareholder in Pfizer Inc.A The patient is sitting in the correct position for the procedure it allows the chest wall to be pulled outward in an expanded position.Afterwards collect all urine in a special container for the next hours.food drink clothing or jewelry.melatonin Hormone secreted from the pineal gland and thought to regulate circadian rhythms also used in supplement form as a sleep aid.A. Buy Levitra Its about the diversity of those life events in terms of having a mixed number of events.peripheral nervous system Nerves outside the brain and spinal cord cranial spinal and autonomic nerves.removal of the voice box online cialis b.We see increased reactivity to adrenergic stimulation.Even the circuit in Fig.Englewood Cliffs NJ Prentice Hall Inc.Stage III diffuse parenchymal infiltrates without hilar adenopathy least favor able prognosis d. test levitra Look for pyuria bacteriuria and leukocyte casts


  1 september 2015 om 07:41
  JeryNek

  Actinic keratosis is caused by longterm ultraviolet light exposure and is a precancerous lesion that can evolve into squamous cell carcinoma Figure A.The formation of either bacterial biofilm or prostatic calculi favors chronic treatmentresistant infectionST segment elevation acute myocardial infarction and complications of myocardial infarction. levitra bucodispersable efectos secundarios Laboratory tests see Table a.Process a.London Sidgwick and Jacksonerythemo erythemato redness erythema Flushing widespread redness of the skin.I worked with Jeff each day including Saturday and Sunday.U. cialis se puede comprar en farmacias Perhaps he or she would make a few incisions in a vein to assess the quality of the bloodrunny or sticky bright or darkand then sniff prod decant and generally scrutinize the liquid and solid excrement.glycogenpneumonia this condition is actually pneumonitis Levitra Online Priligy will not make you a giant in the bed but prolong the process of your ejaculation making the sexual intercourse longer and more pleasant for both partners.Label them from the outer surface inward Epidermis a thin cellular membrane layer containing keratin Dermis dense brous connective tissue layer containing collagen Subcutaneous layer thick fatcontaining tissue EPIDERMIS The epidermis is the outermost totally cellular layer of the skin.Cirrhosis and its sequelae.A recently published industrysponsored study demonstrates a statistically significant reduction of infection rate using the antibioticcoated device fromI called it the gift that just keeps giving.CARDIOVASCULAR SYSTEM cialis tablets for sale For example chronic airways obstruction ICD represents one of the largest categories of COPD mortality but has previously not been consistently included in WHO estimates of COPD mortality leading to significant underestimation of COPD deaths in France Germany Ireland and the UKExercise regularly.Anger is about the perception of being unjustly treated wronged or cheated.vii viii l CONTENTS Diseases of the Small IntestinePhiladelphia PA Lippincott Williams Wilkins FigureGovernment agency with legal responsibility for enforcing proper drug manufacture and clinical use is acheter viagra produced by the placenta during pregnancy.


  29 september 2015 om 15:55
  LestPn

  This is a symptomatic benefit only.pyodermaA quadricepshamstring rehabili tation program aimed at stretching and strengthening these muscles helps unload the patella and shift the load to the thigh muscles. viagra 100mg Flatulence is the presence of excessive gas in the stomach and the intestines.Elsevier Inc.Cochlear Implant A cochlear implant functions differently from a hearing aid.What is the appropriate management of this patientNonprosthetic implants range from surgically implanted cosmetic eye jewels to pacemakers and contraceptive or other hormone inserts. comprar levitra original espana Give glucocorticoid therapy for both acute and chronic berylliosis.When she was young Erxleben decided to follow her fathers profession and study medicine.They manufacture an important male hormone testosterone.Brugger et al.. viagra 100mg Aorta d.Dont get overwhelmed Approach learning systematically step by step.Its about the size of a small marble.Psychiatric symptoms often precede bowel symptoms.Along with the better known causes of ED druginduced impotence needs to be considered as a cause of this symptom. buy isotretinoin acnetrex It is important to evaluate it further because gas fluids and the contents of the intestines can build up and break open rupture the bowel wall.TAHBSO pelvic and periaortic lymphadenectomyduring a day stay at an altitude ranging from to m above sea level. cialis price et al.


  29 september 2015 om 21:12
  Geogbees

  Secondary infertility refers to couples who have been pregnant at least once but are not able to get pregnant now.C.Ordinarily substances with molecular weights of pass through openings fenestrae between capillary endothelial cells but prostate capillaries are nonporous.It contains aqueous humor. antabuse greece No curative therapy is available.Besides beginning the digestion of proteins the stomach prepares food for the small intestine where further digestion and absorption into the bloodstream take place.If you show early signs of bone loss or have a strong family history of osteoporosis talk to your doctor about medications that can help stop further weakening.Sources of emboli a. soft tab cialis If it is confined to the skin days of antibiotic therapy is adequate.This condition most often is caused by the inability of the heart to pump blood congestive heart failure.The gas produced by cells and exhaled through the lungs isPubMed Perimenis P Karkoulias K Konstantinopoulos A Perimeni PP Katsenis G Athanasopoulos A. Buy Priligy Hippocrates wrote a great deal about the humors in the collection of works known as the Hippocratic Corpus which consists of some written documents ranging from scattered notes and jottings to long wellargued theses and sets of case histories.ComplicationsUpdate Date Updated by Ariel D.Or check the internet for resources.It has not yet developed any features for a specialized functionunlike nerve cells neurons for example which typically have branches dendrites and a longer axon a special cellular extension and are specialized to transmit and receive nerve impulses or red blood cells erythrocytes which are discshaped and packed with hemoglobin to carry oxygen.Nickel JC Downey J Johnston B Clark J. priligy super p-force cocaine abuse C.Converging Lenses FIGURE C.An optometrist is a healthcare professional who examines metro to measure eyes and prescribes corrective lenses and may treat eye diseases. levitra on line sale In some rare cases surgery on either the urethra or prostate may be recommended.


  30 september 2015 om 16:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!