Welke RSS tools en diensten gebruik jij?

15 januari 2007, 06:29

Nicolo Canali geeft op de weblog Masternewmedia.org een overzicht van RSS tools en diensten. Daarbij is ondescheid gemaakt in tools en diensten waarmee je

  • RSS-feeds kunt maken van sites die nog geen RSS ondersteunen (ook wel scraping genoemd) zoals Ponyfish, Feeds2Be, RSSpect, Feed43, Feedtier
  • RSS-feeds kunt maken als je geen website hebt zoals FeedXS en LinkRSS.
  • RSS-feeds kunt mixen in zgn. nieuwsradars of master feeds zoals Feed Mix en Blastfeed.
  • RSS-feeds kunt ontvangen via je favoriete IM-tool zoals InstantFeed, Feed Crier en Anothr.
  • RSS-feeds kunt converteren in andere formaten zoals xFruits en Feedo Style.
  • kunt veranderingen van webpagina’s kunt tracken en monitoren via RSS-feeds zoals Feedwhip.
  • RSS-feeds kunt filteren van ongewenste content zoals Feed Rinse.
  • een eenvoudige help-pagina kunt genereren om lezers zich te laten abonneren op je RSS-feed zoals FeedPass.
  • cyclische RSS-feeds kunt genereren zoals FeedCycle.
  • RSS-feeds kunt klaar zetten voor toekomstige publicatie zoals FutureRSS.
  • de status van je RSS-feeds kunt tracken en monitoren zoals Feedlinx.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik bij sommige tools en diensten vraagtekens zet bij het nut ervan, maar toch is het een handig lijstje geworden. Zelf maak ik aanvullend nog bebruik van RSS-statistiekenprogramma Feedburner en ben ik nog steeds een tevreden gebruiker van de RSS-lezer FeedDemon. Iemand nog tools die zeker niet mogen ontbreken in deze lijst?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

29 Reacties

    Jelmer Voogel

    Feedburner is nooit echt mijn favoriet geweest omdat het tussen jouw feed en je subscribers in staat en je daardoor niet makkelijk van feedburner kan afstappen. Daarnaast wil feedburner nog wel eens dingen aanpassen zonder er echt goed melding van te maken. Dit zorgt soms voor rare verschillen in de statistieken die al niet echt handig te gebruiken zijn door het ontbreken van de optie om een datum reeks aan te geven.


    15 januari 2007 om 07:24
    Hans de Bruin

    Misschien niet de beste, maar ik vind http://www.start.com van Microsoft wel erg handig.


    15 januari 2007 om 07:26
    media

    Haha, was ik net iets sneller Jelmer 😉


    15 januari 2007 om 07:35
    Jelmer Voogel

    @Marco: ik wist pageflakes niet uit mn hoofd, dus die moest ik nog even opzoeken. Klopt het dat jij ook aan het testen bent met advertenties in je feen Marco?

    Een goede advertentie tool, zowel standalone als inline, mist nog in het rijtje. Iemand daar al voorbeelden van voorbij zien komen?


    15 januari 2007 om 07:39
    media

    @Jelmer: nope, nog niet getest. Wat ik wel doe is het plaatsen van advertorials (berichten op dit weblog die beginnen met ADV: of VAC:). Die gaan uiteraard ook gewoon mee in de RSS-feed. Ik vraag me eerlijk gezegd ook af of ik wel naar ads in RSS-feeds zou willen. Als het geen content is die ik op mijn weblog kan/wil plaatsen, waarom zou het dan wel passen in mijn RSS-feed? Denk er maar eens over na!


    15 januari 2007 om 07:42
    Karel Kolb | Feeder

    Grappig dat Nicolo de RSS zoekmachines helemaal overslaat. Voor het mixen van feeds gebruik ik FeedShake, en dat bevalt goed.


    15 januari 2007 om 07:47
    Slagers

    @Marco: gebruik de google reader al een tijdje en werkt wat mij betreft prima.


    15 januari 2007 om 07:50
    (verwijderd)

    Voor mijn weblogs gebruik ik Feedburner voor het bijhouden van statistieken en het mogelijk maken om posts via e-mail te ontvangen.

    Voor het lezen van RSS feeds gebruik ik Netvibes.


    15 januari 2007 om 07:53
    Rob

    De laatste tijd gebruik ik steeds meer DevonThink in plaats van Safari. DevonThink is eigenlijk een Information manager maar blijkt voor RSS gebruik ook uitermate geschikt.


    15 januari 2007 om 07:54
    lbroekman

    Al eerder genoemd, maar kan het toch niet laten om Netvibes nog een keer te noemen (met inderdaad Google/ig en Pageflakes als runners-up). Alles in één: bookmarks, email, rss-feeds, verdeeld over tabs. De rss-reader functionaliteit is uitstekend en doet niet onder voor Bloglines en Google RSS reader, welke ik hiervoor gebruikte.


    15 januari 2007 om 08:14
    Frank van Tussenbroek

    Ben het helemaal eens met Lode, ik gebruikte eerst Bloglines maar ben bekeerd tot het Netvibes geloof. Aanrader!


    15 januari 2007 om 08:56
    Kjeld Kahn

    RSS Popper: Home – Free RSS add-in for Outlook & Outlook ExpressA free news aggregator for Outlook. Allows reading of RSS/RDF/Atom feeds in Outlook.

    http://www.rsspopper.com

    Dat is een gratis plugin voor Outlook.. Alles komt dan gewoon binnen als een Note (soort email bericht), erg handig vind ik.


    15 januari 2007 om 08:58
    Linda

    Ik gebruik sinds vandaag de RSS mogelijkheden in de gepersonaliseerde homepage van Google haha. Binnen een hoop features ben ik redelijk thuis maar RSS is nog steeds nieuw voor mij: mezelf nooit in verdiept en ik snapte er dan ook geen hout van haha. Dus deze post komt als geroepen. Vanavond thuis alles op mijn gemak eens goed bekijken.

    O..o…wat een leek 😉


    15 januari 2007 om 08:59
    Reinier

    Netvibes!


    15 januari 2007 om 09:27
    Raimo van der Klein

    Netvibes!!!


    15 januari 2007 om 09:40
    Mark van Rossem

    Ik gebruikte als online RSS reader (zo handig als je op verschillende computers/laptops werkt…) eerst altijd Bloglines, die tool werkte perfect alleen is er daar al 2 jaar niet aan ontwikkeld. Recent overgestapt op google reader (gebruik ook al gmail en calendar met veel plezier en de shared log in bij deze tools is prettig ) en ga ook niet meer terug. Google reader is snel en gebruikt moderne interface technieken en als je gmail kent leer je het nog sneller.

    Mark


    15 januari 2007 om 10:33
    Maarten Soetens

    Zelf gebruik ik NewsFox. Een firefox extensie.

    Lekker gemakkelijk en geïntegreerd, geen externe software nodig 🙂


    15 januari 2007 om 10:54
    Jip

    En als je een Mac hebt is het helemaal zalig… Growl (+ het meegeleverde SafariGrowl) voor de “bubbles” en Safari voor de feeds zelf. Zalig gewoon!


    15 januari 2007 om 11:13
    Karel Kolb | Feeder

    off topic: @Jesse, ik schreef me een half uur terug in als reporter voor Hier, maar heb geen confirmatielink ontvangen. Hebben jullie de Google sollicitatierobot in licentie genomen en heeft die mij automatisch afgewezen? Hoor graag!


    15 januari 2007 om 14:46
    Peter

    Ik hoor niemand Bloglines noemen?

    Heel apart. Blijf dat echt een topper vinden 🙂


    15 januari 2007 om 16:58
    Marcel de Wit

    Jammer dat zoekfeed.nl deze maand uit de lucht is gehaald. Vond ik wel een handig overzicht van feeds. Ben benieuwd wat er voor terug komt.


    15 januari 2007 om 20:33
    Peter Luit

    Op de Mac gebruik ik NetNewsWire als reader en MarsEdit als editor. Vooral de laatste is zeer gebruikers vriendelijk, de look & feel is als e-mail. Je publiceert naar elke willekeurige weblog, alle instellingen voor alle weblogs worden eenmalig in een soort database geplaatst. Dus on-line artikelen plaatsen is dan niet meer nodig, met alle verschillende weblogs engines als bijkomend nadeel.


    16 januari 2007 om 08:48
    NilsR

    stille kanshebber: webwag.


    16 januari 2007 om 18:46
    evroekel

    Gestart met Feeddemon, maar iets van 2 jaar geleden overgestapt op webbased Bloglines. Zoek nog steeds een goed alternatief, vind de interface wat achterhaald, maar voor de rest prima. Mis wel wat zaken zoals search over je eigen ingestelde feeds (is er wel maar wil maar niet werken bij mij) en de mogelijkheid daar weer een feed van te hebben.

    Google Reader is buitengewoon traag, wellicht heb ik er teveel feeds in zitten. Netvibes maar weer eens proberen gezien enthousiasme hierboven.


    16 januari 2007 om 18:56
    Mark de Wit

    Gewoon de ingebouwde feedreader in IE 🙂


    16 januari 2007 om 19:30
    media

    Gelukkig toch gelukt Marjolein om de reactie te plaatsen, top en thx!


    24 januari 2007 om 17:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!