Sanoma gebruikt blogs voor lancering Delicious

22 november 2006, 09:21

Op 8 december lanceert Sanoma het blad Delicious, een blad over eten, genieten en alles wat daarmee te maken heeft. Om dat te vieren (en natuurlijk te promoten) lanceerde Sanoma de actie “Win je eigen delicious moment”. Via de actiesite kun je jouw delicous moment invullen (eventueel met foto) en via een verkiezing onder de bezoekers van de site kun je uiteindelijk dit moment ook winnen. Of het dus gaat om baden in champagne, high-tea in het Ritz, met de kids op vakantie of een nog creatievere invulling (u bent per slot marketingminded), het kan allemaal. Het is overigens nog steeds mogelijk je delicious moment in te vullen. Dus heb je altijd al willen baden in verse sinaasappelsap of met een bootje vol aardbeien door de Donau willen dobberen, grijp je kans.

Via diverse foodlogs wordt in samenwerking met Blogads in aanloop naar deze datum de actie neergezet. Verder worden alle blogs over de lancering van Delicious, hoe toepasselijk, via Del.icio.us verzameld.

Resultaat? Een tiental -over het algemeen- positieve posts en een forse toename van de traffic naar de site (ik hoop later nog met meer specifieke gegevens te komen).

Learnings? De buzzability en vormgeving van de actiesite mogen de volgende keer strakker om het effect van de actie groter te maken. Voor veel users is het nog niet altijd direct duidelijk wat de bedoeling is van de site en hoe er genavigeerd moet worden. De rol van visuele content (foto/video) zou groter kunnen om het effect van het dromen van je eigen Delicious moment nog groter te maken. Desondanks werkt het insturen en de voting door de users erg goed en wordt er op diverse blogs (o.a. Dining and Wining) al hardop gedroomd.

Seeden via foodlogs is nog vrij nieuw, maar ging gelukkig geweldig. Actief meedenken van bloggers en nuttige kritiek maken het een dankbare groep om te adverteren. Een langere aanloopperiode en een nog meer geintegreerd traject met de bloggers had het effect wellicht nog groter gemaakt.

Kortom, een erg geslaagde actie, enkele nuttige learnings en een goede basis voor toekomstige campagnes.

Voor alle mensen van het Delicious team, heel veel succes!

Polle de Maagt
Independent digital media consultantWebsite

Hello. My name is Polle de Maagt and I am an independent digital / social media consultant based in Ghent, Belgium. I try to change companies to be more about acts and less about ads.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Polle

  Klinkt niet verkeerd 🙂


  22 november 2006 om 10:38
  arjanintveld

  Als je van die drie goede vrienden alle bloggers van MF maakt, dan zit het restaurant meteen vol en beloven wij dat we allemaal stemmen.


  22 november 2006 om 11:30
  Polle

  Hmmm … ik wil dan wel een uitgebreid verslag 😉

  Heb op je gestemd!


  22 november 2006 om 12:39
  Petra de Boevere

  Ik zei gisteren al op Drinkblog dat marketeeers misschien wel allemaal ranzig zijn, dit moet gewoon wat stemmen opleveren 🙂

  Overigens kun je met meerdere emailadressen meerdere malen stemmen, het stemgedeelte werkt niet op IP-adres.


  22 november 2006 om 13:18
  wowbagger

  Ik denk dat outsourcen naar Polen in dit specifieke geval niet zo’n hele gelukkige keuze is geweest…

  Leuk marketingpraatje voor een soort van een leuk idee, maar hoe je dan met zo’n draak van een site kan aankomen? Doe je zo je best om buzz (of zoiets) te creeeren via allerlei hippe kanalen en dan laat je je bezoeker los op een site die qua usabillity en vormgeving zeker niet meer dan een 4 scoort.

  Dat er nog iets ingevuld wordt is volgens mij puur en alleen omdat er iets te halen valt (wat op zich niet slecht is natuurlijk). Jammer hoor.

  Ik kan me niet voorstellen dat het blad qua vormgeving ook maar iets gemeen zal hebben met deze site. En ook al wil je nog niet echt vertellen wat het is, dat lijkt me toch een eerste vereiste.


  22 november 2006 om 22:30
  Roland Klaverstijn

  Iemand nog geïnteresseerd in een reisverslag van Suriname waarbij ik op zoek ben naar de ultieme roti? Zo ja, stem dan even op mij alsjeblieft. Bovendien: daarmee bespaar je Sanoma de afgang om een gezin op vakantie te moeten sturen naar de zon -:)


  23 november 2006 om 09:16
  cbuys

  hallo allemaal, mijn eerste keer dat ik op het net zit te communiceren

  wie kan mij een klein beetje op weg helpen?

  Ik wil namelijk weten hoe het hier functioneert en ten tweede wil ik weten wie wat over FEBO vind


  7 december 2006 om 12:24
  Polle

  @ Cbuys … stuur me even een email op info [at] polle.net, dan kan ik je misschien even helpen. Het hier uitleggen is wellicht wat lastig.


  7 december 2006 om 13:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!