These Days grote winnaar tijdens de nacht van het internet

These Days grote winnaar tijdens de nacht van het internet

De nacht van het internetDe awards vliegen je deze dagen om de oren. Terwijl we zelf meedoen aan de Best of Blogs, Robert de Boer is uitgekozen tot DM-kei van 2006, Webwinkel bol.com vanavond is uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland en Alexander Ribbink van TomTom is gekozen tot Reclameman 2006, vierden onze zuiderburen gisteravond in Brussel de achtste editie van de Night Of The Internet 2006 (een soort van Belgische SpinAwards).

Wellicht het meest verrassend was dat in de categorie Best E-Publishing de jury voor zowel de Silver als de Gold Award niet koos voor een traditionele online uitgever maar voor door adverteerders opgezette content- en entertainmentinitiatieven. De Silver Award ging daarbij naar de London Tapes van Eurostar door Agency.com en de Gold Award naar VW Escape TV van Emakina. Grote winnaar in Belgie was het full-service communicatiebureau These Days dat maar liefst 4 Awards in de wacht sleepte.

Voorafgaand aan de Night Of The Internet 2006 werd voor de eerste keer Customer First georganiseerd. Ik had zelf de eer om daar samen met Clo Willaerts, Bert Van Wassenhove en Kris Hoet een sessie over corporate blogging te verzorgen. Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van de expo waar een groot aantal online bureaus aanwezig waren. Een vergelijkbare expo kennen wij in Nederland (nog) niet. De ruimtes waar de sessies werden gehouden waren wat ongelukkig gekozen (te klein en te veel lawaai van de exporuimte) maar verder niets dan complimenten voor de organisatie!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik heb op Flickr.com inmiddels een aantal foto's staan van de sessie over corporate blogging (met dank aan Jean-Paul De Clerck). Moet de foto's nog roteren en benoemen.

  geplaatst op
 • Hey Marco, bedankt voor je stukje. Het valt me op hoe de Belgen alweer vooral focussen op wat niet goed was ;-) We zijn een kritisch zeurderig volkje vrees ik. Fijn om te zien dat je het als 'buitenstaander' anders ziet. De ervaring met je blogworkshop heeft hier heel wat in beweging gezet. Er komt zeker een verlengstuk aan.

  geplaatst op
 • JP, vind de kritiek onterecht. Customer First was een prima opgezet event waarop ik als Nederlander jaloers ben. Heb er gisteren toevallig nog met iemand hier over gesproken om eens te kijken of we in Nederland niet een vergelijkbaar event zouden moeten organiseren. Natuurlijk hebben we eDay van Emerce. Prima programma vwb sprekers maar de expo was er beduidend minder goed georganiseerd en minder gericht op de echte online markt. Marketing3 gaat later dit jaar een poging doen maar ik vrees dat de ruimte er zich niet voor leent om een vergelijkbaar groots opgezette expo te organiseren. Oftewel, ik denk dat er ruimte is in Nederland voor een Nederlandse variant van Customer First of AdTech.

  Barry, binnenkort toch maar eens aan tafel gaan zitten? Ik denk dat er voldoende partijen zijn die hieraan mee zouden willen doen!

  geplaatst op
 • Super. Wil zeker graag meedenken daarover. Zeg maar als ervaringsdeskundige ;-)
  Ik hoor het wel?

  geplaatst op
 • Wellicht dat Fusion een goed alternatief kan zijn?! Of is dat event te veel gericht op offline? Ze zeggen zelf crossmediaal bezig te zijn..

  geplaatst op
 • Haha, Marco, bel me maar dan maken we direct een afspraak!

  geplaatst op
 • Leuk om te lezen dat de Corporate blogging workshop goed is ontvangen in Brussel.

  Barry, komt zeker een vervolg; even nog een paar weekjes buffelen en dan heb ik plenty of ruimte in mijn agenda!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.