Windows Live Mail binnen 2 weken uit Beta

6 oktober 2006, 07:25

windows live mailWindows Live Mail, de opvolger van ’s werelds grootste online maildienst Hotmail, zal binnen twee weken uit beta komen, in Nederland. De rest van de wereld zal het nog even met de beta moeten doen. Op het moment dat het beta logo verdwijnt, zullen ook een aantal nieuwe features aan de mailservice worden toegevoegd, verder is de volgende versie een stuk sneller.

Die boodschap hadden Paul Major (WLM director), Rajit Marwah (senior product manager) en David Barlin (product business planner) gisteravond in De Blender in Amsterdam. Hier een kort verslag van de presentaties en van wat we kunnen verwachten van Windows Live Mail.

De consument

Het gros van de Hotmail gebruikers ziet al enige tijd linksboven in het scherm een groene knop waarmee overgestapt kan worden naar de beta van Windows Live Mail. Doe je dat nu dan krijg je de M7 versie van de service te zien, belangrijkste bezwaar: De gebruikte AJAX technologie maakt de service erg traag en daardoor vervelend om mee te werken. Ik heb in mijn omgeving al meerdere mensen die om die reden weer zijn teruggestapt naar Hotmail. (en zie die mensen straks maar eens te overtuigen dat ze moeten overstappen)

Gisteravond kregen we een preview van de volgende versie (M8) waarin een aantal dingen verbeterd en toegevoegd zijn, de opvallendste punten:

Snelheid

Er is met name hard gewerkt aan de snelheid. Daardoor heb ik tijdens de presentatie geen irritante laadtijden meer gezien, het lijkt er dus sterk op dat het ze is gelukt om dit probleem op te lossen.

Lay-out

Bij de ontwikkeling van Windows Live Mail is nauw samengewerkt met de teams van Hotmail en Outlook. Vooral dat laatste zie je terug in de lay-out. De standaard schermindeling is zoals je dat in outlook gewend bent waardoor veel gebruikers snel aan de service zullen wennen.

Optioneel kun je trouwens van alles aan de indeling en lay-out wijzigen, denk aan kleurgebruik (themes), maar ook aan indeling van je scherm. De nieuwe versie zal iets cleaner zijn dan de huidige versie.

Drag & Drop

Erg handig is de drag & drop functie. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig een of meerdere mailtjes selecteren en naar een ander mapje slepen.

Spam filtering met kleuren

Het spamfilter werkt op sommige punten een beetje anders dan we van bijvoorbeeld Gmail gewend zijn. Zo wordt een deel van de mails niet bestempeld als ‘spam’ of ‘niet spam’ maar is er ook een grijs gebied. In dit grijze gebied komen mails van onbekende afzenders die er legitiem uitzien, maar ook mails waarvan vermoed wordt dat het spam is, maar waar dat door het filter niet met zekerheid te zeggen is.

Dit soort mails in het grijze gebied worden voorzien van een gele of rode kleur en een melding dat het een twijfelgeval is en dat deze mails dus voorzichtig benaderd moeten worden. Door afzenders als veilig, of juist onveilig, te bestempelen kun je het filter meer naar jouw smaak instellen.

Calendar

Uiteraard is er ook een kalender aan de service gekoppeld. Hierover is verder niet uitgeweid. Zo op het eerste gezicht lijkt het een prima service, die eigenlijk precies het zelfde doet als Google’s variant.

Search

Als je inbox 2 Gigabyte groot is, wordt search ineens erg belangrijk. Vandaar dat gewerkt is aan het verbeteren van de zoekfunctie. Deze zoekt niet allen in de mails zelf, maar bijvoorbeeld ook in de bijlagen.

Tips

Bij deze update worden ook tooltips met tips over het gebruik van Windows Live Mail ingevoerd. Gelukkig kun je deze eenvoudig uitschakelen. 😉

Opties en features

Erg sterk vind ik de wijze waarop veel dingen optioneel zijn. Wie gewoon z’n oude vertrouwde Hotmail wil blijven gebruiken mag dat. Wil je andere kleurtjes? Prima. Een andere schermindeling? Ook goed. Consumenten willen zelf beslissen hoe ze hun mail het liefst lezen en kunnen dat op deze manier ook.

De feature die ik persoonlijk het meest mis aan de service is het verzamelen van mails. Ik maak erg veel gebruik van Gmail en vind het erg handig dat mailconversaties automatisch gegroepeerd worden. Het team gaf aan dat eraan gewerkt wordt om deze feature in te bouwen, maar dat deze wel optioneel zal worden. Volgens hen is het een feature die sommige mensen fantastisch vinden, en anderen juist verschrikkelijk. En bij Gmail kun je het niet uitzetten. Ik ben benieuwd…

De adverteerder

Onderzoek (van MSN) wijst uit dat e-mail een belangrijke rol speelt in veel aankoopprocessen. Zo bespreekt 79% van de vrouwen vakantieplannen via e-mail, 81% van de mannen bespreekt elektronica en gadgets via mail en 76% van de mensen maakt via e-mail sociale afspraken over bijvoorbeeld het weekend. (ik heb even door m’n mailbox gescrolled, en kwam inderdaad snel mails over het weekend tegen) Dat biedt natuurlijk leuke kansen voor de adverteerder.

Bij Windows Live Mail hebben ze ervoor gekozen geen gebruikt te maken van de content van e-mail voor de targeting van advertenties. Wel wordt gebruik gemaakt van demografische gegevens en kan geadverteerd worden op basis van tijdstippen. (op donderdagavond banners voor de film laten zien) Het lijkt dat het demografische deel werkt op een vergelijkbare manier zoals dat ook gebeurt bij MSN AdCenter, maar hier werd niet heel diep op ingegaan.

Moet ik nou overstappen naar Windows Live Mail ?

Moeten we nu allemaal overstappen van onze huidige mailservice naar Windows Live Mail?

Ik vind het een goede service en het is zeker een enorme stap voorwaarts ten opzichte van Hotmail. (dat deze zomer 10 jaar oud is) Hotmail gebruikers raad ik dan ook aan om binnenkort (als de service uit beta is) over te stappen.

Anderzijds is Windows Live Mail niet beter dan bijvoorbeeld Gmail. Beiden hebben wat voordelen, maar deze voordelen zijn de overstap wat mij betreft niet waard. Het zou kunnen dat de verregaande integratie met andere Windows Live producten dit in de toekomst wel aantrekkelijk maakt, maar ik blijf nog even bij Gmail.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

80 Reacties

  evroekel

  Hebben ze ook aangegeven waarom ze niet van de inhoud van de e-mail gebruikmaken voor tonen van ad’s? Bewust niet voor onderscheid t.o.v. Gmail? Vanwege door gebruikers gegeven bezwaren?


  6 oktober 2006 om 08:56
  Remi

  Dit punt kwam naar voren naar aanleiding van een vraag over privacy. Volgens mij is het inderdaad omdat ze vervelende discussies over privacy issues willen voorkomen. Onderscheid met Gmail is niet ter sprake gekomen in die discussie.


  6 oktober 2006 om 09:34
  Richard Theuws

  ik gebruik eigenlijk zowel mijn hotmail als gmail sporadisch… deze zijn beiden ooit aangemaakt voor de messengers (en gmail voor andere google services ook natuurlijk) en dat is nog steeds het hoogste doel dat ze dienen.


  6 oktober 2006 om 14:43
  Mad

  is er al bekend of er dan ook nieuwe emailadressen aangemaakt kunnen worden, met een nieuwe live mail extensie?

  en zo ja, wanneer dan?? en hoe gaan die er dan uit zien?


  11 oktober 2006 om 07:32
  Arnout Hemel

  @Remi: klein misverstand: binnen twee weken gaan we in Nederland over op de nieuwste beta-versie (M8) die een stuk sneller is dan de huidige beta, maar de datum van live gang is nog onbekend. Al zal dat niet zo lang meer op zich laten wachten.


  11 oktober 2006 om 12:49
  Eva

  Vanochtend wilde ik mijn mail openen en kreeg ik als begin scherm een advertentie over Winsdows live Mail. Het zag er interessant uit en klikte door nar meer informatie. Voordat ik het door had bleek dat ik d.m.v. dit door klikken mij aanmelde voor WLM. Op zich is dit niet erg, het zag er immers goed uit, maar vervolgens krijg ik een beeld op mijn compuetr ‘Windows Live Mail, bezig met laden’. Dit beeld draait enkele seconden (waarmee het lijikt dat hij zichZelf aan het laden is) en vevrolgens stopt het beeld en blijft dit zo staan.

  Mijn vraag is ; hoe ga k terug naar mijn oude vetrouwde hotmail en wanneer/ hoe kan ik mijn mail weer zien?????

  Alvast bedankt,

  Eva

  reageren per mail heeft nu dus even geen zin, ik kan het nog niet openen!!! ik zal me via dze site up tp date houden….


  25 oktober 2006 om 06:26
  marjolein

  Ik stapte vanmorge uit mijn bed en zag mijn moeder gestressed achter de computer zitten. Ook zij heeft op links (of wat dan ook) gedrukt en heeft nu de Windows Live Mail. Ze wil heel graag weer haar oude vertrouwde hotmail terug. Ze is namelijk niet echt handig wat computers betrefd en snapte eindelijk een beetje hoe hotmail in elkaar zat.

  Daarom wil ik graag weten hoe ik haar oude hotmail weer op het scherm kan krijgen. Ik heb al een beetje rond gekeken, maar ik zal wel in de verkeerde richting aan het zoeken zijn. Het lukt me namelijk niet.

  Graag ontvang ik z.s.m een bericht terug.

  groetjes,

  Marjolein


  25 oktober 2006 om 07:24
  Mike van Hoenselaar

  Je kunt aan de rechterkant onder “Opties” (Eerst op klikken en dan onderaan op “meer opties”), de wijziging doen om je hotmail terug te krijgen. Of iig een versie die ‘lijkt’ op hotmail, namelijk de light versie.

  Je klikt dus op Opties rechts op het scherm (links lang het blauwe ? rondje, onder je naam en afmelden), er verschijnt een submenu(een menu dat naar beneden schuift) en je kunt nu helemaal onderaan voor “Meer opties” kiezen.

  Daarna verschijnt een pagina met 3 hoofdkeuzes(Je account beheren, ongewenste berichten, je mail aanpassen), je kiest onder “Je mail aanpassen” voor “Kies tussen de light-versie en de volledige versie van Windows Live Mail”.

  Er verschijnt een nieuwe pagine met de opties:

  – Gebruik de volledige versie

  – Gebruik de light versie

  Kies dan voor de lightversie door de radiobutton(het rondje ervoor) aan te klikken en daarna aan de linkerkant op Opslaan te klikken.

  E voila, je hebt nu een looka like hotmail die ongeveer hetzelfde eruitziet maar veel sneller en beter is.


  25 oktober 2006 om 10:39
  Pietje Puk

  >>> E voila, je hebt nu een looka like hotmail die ongeveer hetzelfde eruitziet maar veel sneller en beter is.

  Niks beter! Ik wil mijn oude hotmail terug! Ik kan in de lightversie niet sorteren. Dit vind ik erg irritant.

  Heb verder een hele trage verbinding (het is al erg genoeg dat ik het hiermee moet zien te redden..). Dat laden van de full-versie duurt bij mij dus niet enkele seconden, maar veel langer. Bovendien krijg ik allerlij timeouts en zie ik geen enkel mailtje meer…

  Hierbij dus nogmaals de vraag: hoe krijg ik mijn oude hotmail terug! 🙁


  26 oktober 2006 om 19:44
  Mariska

  Ik snap er helemaal niets van.

  Waar moet op klikken voor die optie’s? ik wil gewoon me oude hotmail ook terug. Het is zo gek gegaan ik heb op die Beta versie gedrukt want ik hoorde dat die goed was en nu kan ik helemaal niet meer op me email. Iedere keer moet ik me weer inloggen voor dat live windows ofzo. ik kom daar maar niet vandaan!

  Daar om hier de vraag hoe krijg ik me oude hotmail terug en ik geloof niet dat ik de enige ben die hier naar vraagd!!


  28 oktober 2006 om 08:33
  chantal

  ik was ook helemaal niet tevreden met live mail, en ik heb nu net gelezen hoe je ECHT terug kan naar hotmail ipv light versies. je klikt idd op die opties die je recht onder je emailadres kan vinden en waar ook afmelden staat (staat bij gewone hotmail links, bij live mail recht. daar staat onderaan meer opties) bij die meer opties ga je niet klikken op lightversies, maar helemaal links staat terug naar hotmail msn. daar klik je op en dan terugdraaien. dan krijg je je ECHTE hotmail terug. veel suc6 groetjes chantal


  3 november 2006 om 20:35
  chantal

  Klik op de knop Opties rechts in het scherm. Klik dan op Meer opties. Links zie je dan een link ‘Terug naar MSN Hotmail’. zo heeft de redactie van een site het geschreven en dit werkt wel ECHT dit is makkelijker dat mijn ingewikkelde verhaal:P


  3 november 2006 om 20:39
  Iceburn

  Ik kan et niet vinden 😛


  10 november 2006 om 05:55
  media

  Gisteren ontvingen we het persbericht mbt lancering van Windows Live Mail:

  Amsterdam, 9 november 2006 – Vrijwel iedereen kent Hotmail, de online e-maildienst van MSN. Op 9 november gaat in Nederland als eerste land ter wereld de opvolger de lucht in: Windows Live Mail. Hotmail blijft overigens naast Windows Live Mail bestaan. Vanaf vanmiddag kan iedereen een nieuw @live.nl e-mail adres registreren. MSN verwacht dat het storm gaat lopen om een voornaam@live.nl e-mailadres te bemachtigen. Alle ‘Jannen’ hebben vanmiddag een nieuwe kans om hun voornaam als eerste te registreren: jan@live.nl. Registreren kan via http://www.msn.nl.

  Dat Nederland het eerste land is waar Windows Live Mail ‘live’ gaat, is niet voor niets. Maar liefst 97 procent van de Nederlandse Hotmail-gebruikers heeft namelijk een breedbandaansluiting: nergens anders ter wereld is dat percentage zo hoog. Bovendien is gebleken dat Nederlanders voorop lopen in het omarmen van nieuwe internetdiensten.

  Bij een @live.nl e-mailadres hoort de nieuwe, en nog steeds gratis, e-maildienst: Windows Live Mail. Consumenten kunnen een nieuw e-mail account openen door een @live.nl adres te registreren. Als een Hotmail-gebruiker echter z’n gegevens wil behouden, kan hij overstappen naar Windows Live Mail en behoudt dan z’n Hotmail e-mailadres en alle bestaande gegevens (e-mailberichten, contacten, etc).

  “Wij zijn trots dat we Windows Live Mail als eerste ter wereld gratis aan alle Nederlanders mogen aanbieden” zegt Jacqueline Smit, Country Manager MSN Nederland. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe e-maildienst echte toegevoegde waarde levert: Windows Live Mail werkt enorm efficiënt en vergemakkelijkt het dagelijkse e-mail gebruik aanzienlijk. Ongeveer één op de drie Nederlanders heeft een Hotmail-account en we denken dat zij snel zullen overstappen.”

  Windows Live Mail is gebaseerd op de slimme functionaliteiten van Microsoft Outlook en MSN Hotmail en biedt de consument 2 GB opslagcapaciteit (dit zijn maar liefst 1000 foto’s). Dankzij het handige leesvenster zijn mailberichten direct te lezen zonder de ‘inbox’ te verlaten. Daarnaast zijn deze berichten makkelijk te verslepen naar mappen en met de rechtermuisknop zijn berichten en mappen snel te beheren.

  Spelfouten behoren tot het verleden, dankzij de spellingcontrole. Ook is de kans op fouten in een e-mailadres kleiner, dankzij de automatische aanvulling bij het invullen van een adres. Verder is het mogelijk om contacten uit Outlook en Outlook Express te importeren in Windows Live Mail.

  Windows Live Mail is ook naar eigen smaak in te richten. De gebruiker kan een eigen kleur kiezen, het leesvenster instellen en mappen zelf indelen om de mailbox handig en overzichtelijk te houden. Ook kunnen berichten, foto’s en dergelijke veilig worden verstuurd en ontvangen dankzij de sterk verbeterde anti-virusscan en spamfilter. Verder is Windows Live Mail perfect geïntegreerd met de andere Live-diensten zoals ‘Messenger’ en ‘Spaces’.


  10 november 2006 om 06:00
  irene

  ik krijg geen keuze links ’terug naar hotmail msn’… of hebben ze dat er inmiddels al weer afgehaald?? Ik vond het nl wel handig in hotmail dat je ook kon aanklikken dat je een gelezen bericht weer terug kon zetten naar ‘ongelezen’.


  10 november 2006 om 06:50
  thomas klok

  Live mail is nu inderdaad sneller dan voorheen. ik vind het prettiger werken dan gmail. Veel intuitiever. Bij gmail heb ik 5 minuten gezocht voordat ik de knop vond om te reageren op een email.


  10 november 2006 om 06:57
  Robin

  Hallo,

  kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn oude hotmail weer terug krijg want ik vind ik echt irritant. ik heb de andere stukjes ook gelezen en ik kom niet verder dan meer opties want dat kan ik namelijk niet vinden heel irritant maar goed als iemand mij kan helpen heel graag want ik wil hier van af.


  10 november 2006 om 09:35
  thea

  Ik zit met hetzelfde probleem, vanochtend die mail, aangeklikt en daarna ben ik alles kwijt. Weg 500 emails en belangrijke post en ook niets meer te verzenden. Wat een ellende. Heb al systeemherstel gedaan maar toch verschijnt Hotmail weer met de Live versie.

  Wat gaan we hier nu aan doen? Leest iemand dit en zo ja, wie?????

  Ik wil mijn post!!!!!!!


  10 november 2006 om 09:48
  H.

  Hoe meld je je af voor windowns live mail ? want ik vind de oude hotmail fijner

  Gr.


  10 november 2006 om 10:31
  Iceburn

  dit vind ik bij het help venster maar ik kan het idd ook niet vinden:

  Afmelden voor de bètaversie van Windows Live Mail

  Je kunt je als volgt afmelden voor de bètaversie van Windows Live Mail:

  Meld je aan bij je Windows Live Mail-account.

  Klik rechtsboven op de pagina op Opties en klik vervolgens op Meer opties.

  Klik in het linkervenster op Terugkeren naar MSN Hotmail.

  Klik op Terugkeren.

  Klik op Volgende en geef vervolgens de reden op waarom je de bètaversie van Windows Live Mail niet meer wilt gebruiken.

  word vervolgt. . .


  10 november 2006 om 11:29
  Iceburn

  Nee het staat er ècht niet. Iemand een oplossing?


  10 november 2006 om 11:33
  j

  er is totaal niks mee te beginnen met deze uitleg want er klopt totaal niks van er staat geen meer opties en vind de beta ontzettend slecht wil graag en goede uitleg hoe je de oude hot mail weer krijgt gr janny want dit is niks


  10 november 2006 om 13:25
  Melissa

  Bij mij staat dit er niet bij… misschien omdat ik het al eerder geprobeerd heb en het toen niks vond, ik heb het toen terug gezet. Maar nu heeft hotmail er automatisch live mail van gemaakt en ik WIL DIT GEWOON NIIEETT!!!

  Weet iemand alsjebliiieeeeft hoe ik m weer terug kan zetten?


  10 november 2006 om 13:41
  Astrid

  Hallo,

  kan iemand mij ook vertellen hoe ik weer naar mijn “oude en vertrouwde” Hotmail email terug kan??? Ik vind de Live Versie helemaal niets, maar krijg het niet van mijn computer af. A.u.b. hulp!!

  gr/ Astrid


  10 november 2006 om 13:57
  Nancy

  Dat van dat terugkeren naar oude Hotmail staat er dus mooi niet meer!Vind dat Live Mail echt helemaal niks maar ben niet de enige zo te zien!


  10 november 2006 om 13:59
  angelique de ridder

  Wat een teringbende die winsdows live , traag lelijk, en ongebruikelijk .. daar komt nog eens bij dat ze ongevraagd updatewn, en nu kan ik helemala niet meer terug naar de oude, dit is echt troep BILL….weet iemand.. hoe je uit de windows live versie kan terug keren… ik zit al niet meer in de beta maar de “echte”…

  wie oh wie??? graag zo spoedig mogelijk laten weten , want ik kan er niet van slapen 🙂


  10 november 2006 om 19:02
  janny

  ik heb wel een oplossing heb een nieuw acount aangemaakt en heb nu mijn oude hotmail terug die live is niks hopelijk hebben jullie er nu wat aan hoor het graag


  10 november 2006 om 19:34
  Jan-Willem

  wat ook zo jammer is van al die RIA en ActiveX: Het werkt niet meer in sommige corporate omgevingen! Bij Gmail moet ik altijd de basis versie gebruiken, bij Live.com krijg ik foutmeldingen en Live Mail heb ik nog niet geprobeerd… nog anderen?


  10 november 2006 om 19:45
  Iceburn

  Mensen. Die “Oplossing” heb ik van de help, daarbij heb ik ook gezegd dat ik het er niet zag staan. Dus dat gezeik dat jullie het niet zien en dat de uitleg slecht is klopt inderdaad. Maar ik heb die uitleg zelf niet bedacht.


  10 november 2006 om 20:31
  SW

  zou het mayb zo kunnen zijn dat je gewoon niet meer terug kan keren naar de oude hotmail aangezien hotmail binnenkort over wordt gezet op WLM?


  10 november 2006 om 22:40
  jaike

  ik wil mijn oude hotmail terug! ik had eerst de gewone live mail en dat vond ik al verschrikkelijk, maar dat kon ik gelukkig wel terugzetten. krijg ik net een schermpje waar op staat dat het verbeterd is, dus ik dacht, even proberen! maar het is gewoon ronduit slecht. ik krijg het niet teruggezet:S


  11 november 2006 om 09:18
  bart westerveld

  hoe kom ik van die shit af??? werkt voor meter ,wie kan mij helpen??


  11 november 2006 om 11:41
  janny

  jullie kunnen je oude hot mail terug krijgen door een nieuwe msn te maken ik heb het gedaan en heb mijn oude hot mail nu weer terug hoop jullie hiermee geholpen te hebben gr jannie want vond die live mail afschuwelijk


  11 november 2006 om 12:05
  Astrid

  Als je een nieuwe account maakt ben je toch je oude emailadres kwijt??? (tenminste die zit nog steeds in de Live versie). Weet niemand nog een antwoord???

  gr. Astrid


  11 november 2006 om 12:56
  janny

  ja dat klopt maar je kunt je vrienden op je nieuwe msn zetten toch astrid maar ligt er aan wat jij wil ik heb het welgedaan en heb gelukkig mijn oude hot mail terug heb net een mail gehad van live mail je kan het niet terug zetten de oude msn kun je ook bij houden die gaat niet weg dus kijk maar wat je wilt doen ik ben blij met mijn oude nu weer gr janny


  11 november 2006 om 13:21
  Rob

  Hoe kan je nou je berichten terugkrijgen als je een nieuwe account maakt..

  Ik zit met hetzelfde gedoe.. door dat kutlive gedoe kan ik geen enkel bericht meer zien.

  Goede promotie voor windows live!!!!! :D:D:D:D:D


  11 november 2006 om 15:06
  Sil

  Kan iemand mij vertellen, hoe je net zoals bij de oude hotmail een lijstje maakt met favoriete contactpersonen..een groep maken lukt mij ook niet, dit werk niet goed..ik moet constant bepaalde groep mensen een mail sturen en dit moet ik nu doen door alle contactpersonen door te lopen, heel onhandig. Bij de oude hotmail, had ik een lijstje naast mij mail waar ik de namen kon aanklikken..

  Alvast bedankt.


  11 november 2006 om 17:28
  virgilia

  Sw, dat klopt niet, Hotmail blijft náást Windows Live gewoon bestaan

  maar die tips van iedereen zijn heel handig

  maar dit kan je maar 1 keer doen, dit kan je namelijk doen als je de Beta hebt

  windows live, die je de eerste keer krijgt.

  en dan kan je nog terugkeren en staat het inderdaad nog bij opties-meer opties-linkerkant

  zodra je nog een keer in windowslive komt(al dan niet per ongeluk) staat het er niet meer…

  dus jah zodra iemand weet hoe je shit weer kan switchen, meld het dan ff

  een nwe account maken betekend dat je ook al je mails enzo kwijt bent..


  11 november 2006 om 18:06
  kissa

  ik heb een probleem..

  als ik een link in een mailtje zie staan en ik moet daar op klikken, lukt dat niet…

  ook niet in de light versie..

  bij hotmail deed hij dat áltyd…

  hoe kan dit??


  12 november 2006 om 09:08
  kissa

  heb het al 🙂 😛


  12 november 2006 om 09:09
  Jo

  ik wil m`n hotmail terug!!!! weet iemand hoe ik van die live mail af kom? ik heb al een keer de beta eraf gedaan maaar nu weet iik niet hoe ik van die live mail af kom:S

  HELP ME!!


  12 november 2006 om 12:09
  Lina

  Ik word er ook gek van. Ze hebben die link volgens mij gewoon weggehaald, zodat we Live Mail wel MOETEN gebruiken!

  Grrrr….


  12 november 2006 om 12:57
  ellen

  die link is er niet meer nee. echt gemeen dat ze die weggehaald hebben ik wil ook mijn hotmail terug als ik nu een email krijg met een link erin werkt die niet hebben hier meer mensen last van


  12 november 2006 om 16:33
  Angelique

  M.A.W. ( met andere woorden ).

  Er is GEEN oplossing, zonder een ander email adres te maken 🙂

  Jammer,, dan maar dit suffige gedonder..

  Als iemand alsnog een oplossing heeft hoor ik deze natuurlijk graag,

  want kan nog steeds niet slapen

  Yoooo


  12 november 2006 om 18:49
  Biloww

  ik had de nieuwe Windows live mail..

  ik vond um nix en heb het terug gezet via opties > meer opties..!!

  maarrr!!!! de link om je account terug te zetten is verwyderd..!!

  ggreets


  13 november 2006 om 09:39
  marga

  Ik kom helaas ook niet van live-mail af. Mijn probleem is dat ik geen wijzigingen kan aanbrengen in de lijst contactpersonen. Als ik een naam aanklik, komt er vervolgens ‘bezig met je verzoek’ en dat blijft zo. Daarna is het scherm leeg en komt er niets meer.


  13 november 2006 om 18:37
  floorvanderaar

  ik wil ook graag mijn oude hotmail terug, ik baal echt van die live mail, vind het niks, ik kom er maar niet van af, ik heb al een bericht naar de msn support gestuurd.

  groetjes floor


  13 november 2006 om 21:02
  Remko

  Ik wil ook mijn oude layout van me mailbox terug! 🙁

  Remko.


  14 november 2006 om 07:20
  Astrid

  Ik heb een reaktie van de helpdesk gehad over het verwijderen van Live Mail en………….. HET IS HELAAS NIET TE VERWIJDEREN!!!!

  Dit is het antwoord: “MSN Hotmail is vervangen door Windows Live Mail voor de nederlandse markt.

  Helaas is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de layout van MSN Hotmail.”….

  “Als je vind dat Windows Live Mail te langzaam is of niet overzichtelijk genoeg kun je er ook voor kiezen om de Light versie te gebruiken”

  Het ziet er naar uit dat we er ongevraagd en ontevreden mee blijven zitten!

  gr. Astrid


  14 november 2006 om 07:36
  floorvanderaar

  en hoe zit dat met mensen die nog wel de oude hotmail hebben? moeten die binnenkort verplicht naar windows live? ik ken mensen die gewoon hun oude mail nog hebben en geen problemen hebben. Had ik nou maar nooit op downloden gedrukt van de live hotmail, nu kan ik dus niet meer terug.

  groetjes floor


  14 november 2006 om 10:54
  Astrid

  Inderdaad, het slaat nergens op!! Als je een nieuwe account opent kan je nog steeds de “oude” (vertrouwde) Hotmail krijgen. Heb ik inmiddels gedaan, maar dan moet je weer iedereen om gaan zetten. Ik baal er ook van dat ik het (per ongeluk) heb aangeklikt.

  gr/ Astrid


  14 november 2006 om 11:50
  Geert

  Het is zelfs niet eens meer mogelijk om een nieuwe hotmail-account aan te maken. Ook daar word je al het livemail-moeras ingestuurd. Het enige wat overblijft is om maar weer opnieuw te beginnen, met een nieuwe account (niet meer bij hotmail natuurlijk), een nieuw adresboek etc. Het kunstje dat de hotmail-gebruiker geflikt is, van de ene dag op de andere, is echt van een zo nederig niveau dat het enige antwoord is: weg bij die idioten.


  14 november 2006 om 12:09
  Sunshine

  Ik heb ECHT de oplossing!!Doe het snel voor ze dat ook weghalen!

  Bij opties en dan instellingen dan verander je land in Verenigde staten en als je dan weer naar postvak in bijvoorbeeld gaat staat er boven ook weer BETA en dan ga je naar opties en klik je op kies voor light versie of echte versie en daarna klik je links op terug naar msn hotmail!!!!!en dan moet je zo’n domme survey doen waarom je liever hotmail wil!!:D:D:D


  14 november 2006 om 13:03
  Renske

  Ik hoop wel dat het werkt zeg. Bij live-mail kun je geen eens gekleurde letters maken en html gebruiken en zo en linken doen het vaak ook niet.


  14 november 2006 om 13:52
  Virgilia

  Ik heb inmiddels contact opgenomen met hotmail om te kijken of ik mijn hotmail gewoon terug kan krijgen, dus voor al die mensen die daar druk mee bezig waren, hier is het antwoord van Hotmail klantenservice:

  Bedankt dat je contact opneemt met Windows Live Mail.

  Mijn naam is Jeroen en ik begrijp dat je problemen ondervindt met de nieuwe versie van MSN Hotmail, namelijk Windows Live Mail. Ik begrijp hoe vervelend dit voor je is en ik bied je mijn verontschuldigingen aan voor enige ongemakken.

  We verontschuldigen ons voor de vertraging in het beantwoorden van je vraag en voor het ongemak dat dit met zich heeft meegebracht.

  MSN Hotmail is vervangen door Windows Live Mail.

  Helaas is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de layout van MSN Hotmail.


  14 november 2006 om 15:08
  virgilia

  ik zie overigens dat Astrid dit ook heeft gemeld.


  14 november 2006 om 15:11
  virgilia

  renske, bij de light versie heb je idd geen kleurtjes, geen rich editor

  bij de volledige versie wel 😉


  14 november 2006 om 15:20
  Renske

  Het is me gelukt om hem terug te krijgen op Sunshines manier. Heel erg bedankt Sunshine. Ik heb mijn oude hotmail weer terug. Ik weet niet voor hoe lang, maar het is gelukt. Dus gewoon je land veranderen in de verenigde staten en dan heb je bij opties wel de link om weer terug te gaan naar je oude hotmail :):):).

  Nogmaals heel erg bedankt Sunshine.


  14 november 2006 om 15:23
  virgilia

  Maar rens, sushines manier he, over welke instellingen hebben jullie het dan?

  moet je bij woonplaats je land veranderen?


  14 november 2006 om 15:27
  Astrid

  Het lukt mij niet!! Hoe precies??? Heb het land in V.S. veranderd maar zie optie niet.

  gr. Astrid


  14 november 2006 om 15:40
  virgilia

  Ik heb em gevonden!

  thanks sunshine:D

  al met al vond ik het een zeer foute zaak dta windows live mail.


  14 november 2006 om 15:41
  Astrid

  Waar staat de optie Beta??

  gr. Astrid


  14 november 2006 om 16:01
  Astrid

  YESSSSSSSSSS!!!!! Heb het gevonden!!!!! Je bent een kei Sunshine!

  gr. Astrid


  14 november 2006 om 16:07
  floorvanderaar

  zouden jullie het mij ook nog een keer willen uitleggen…aub, ik kan instellingen, niet bij opties vinden, als ik die rechts in mijn postvak opties indruk zie ik wel meer opties staan, ik kan het niet vinden, waar ken jeje land veranderen in verenigde staten.

  zou je het nog 1 keer willen uitleggen?

  alvast harstikke bedankt groetjes floor


  14 november 2006 om 16:40
  Astrid

  je kunt het doen door je profiel te veranderen.

  gr. Astrid


  14 november 2006 om 17:17
  Veer

  omg

  zooooooo bedankt Sunshine!!!

  eindelijk ik ben er van af!


  14 november 2006 om 17:56
  Linda

  Hey mensen!

  Ik eeh, heb dus ook dat ‘Live’ gedoe..

  En ik vind het vreselijk supper irritant!

  Die lettertjes zijn zo klein, ik kan ze niet eens lezen.

  En ik snap er gewoon helemaal niks van!

  Ik wil graag m’n oude msn terug.

  Ik heb het allemaal al geprobeerd!

  Alleen bij mij staat er geen ‘meer opties’

  Als ik alleen op Opties klik links in het scherm, dan staat er nergens meer opties ofzo!

  Dus ik kan niet verder komen dan dat!

  Please help me, want ik heb al een week m’n mail niet kunnen lezen, omdat het zo piepklein is!

  SNELLE REACTIE PLEASE

  S.v.p, Groetjes, Linda´


  14 november 2006 om 19:07
  Melissa

  whèhèheèee!!!!

  volgens mij hebben ze dat ook alweer weg gehaald ofzo die oplossing van sunshine. Want ik kan het niet meer vinden en nu staat er ook : Service is temporarily unavailable…

  DAT GEZEIK!!!!! Zouden ze na al die kritiek nog wat aan gaan doen denken jullie?


  14 november 2006 om 19:54
  jessica

  wat een goede oplossing sunshine, gelukkig weer m’n oude mail terug jippie


  15 november 2006 om 11:58
  Chantal

  ik kan het echt niet vinde…. wil dit ook echt niej meer…

  kan iemand me helpen? desnoods het voor mij verandere??

  X


  15 november 2006 om 14:33
  Michelle

  Als ik alle stappen volg zoals sunshine het beschrijft staat er links helemaal niets meer alleen maar een wit vakje waarin ik niets kan aanklikken.. klopt dit? en heeft iemand wel een goede oplossing?


  15 november 2006 om 18:03
  Michelle

  het al wel gelukt sorry ik keek even niet goed… Thanks voor de tip sunshine!!!!!!!!


  15 november 2006 om 18:06
  Eline

  Iedereen heeft wel het probleem om de oude hotmail weer te krijgen,

  maar ik heb nooit de nieuwe gekregen.

  Ik wil de nieuwe, want bij anderen vindt ik die wel prettiger werken.

  Maar toen ze vroeger om de nieuwe heb ik het weggeklikt ofzo, en nu heb ik dus de oude versie.

  Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik de nieuwe krijg? 🙂


  15 november 2006 om 18:49
  nelly

  het is egt nie leuk.. en idd geen meer opties..

  krijg opties en dan het wijzigen van andere dingen maar je oude mail terugkrijgen ho maar..


  15 november 2006 om 20:42
  nelly

  en trouwens bij mij zijn de letters koeieGROOT… ER KLOPT NIX VAN DEZE KLOTE MAIL..


  15 november 2006 om 20:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!