• Mobile
  wordt gesponsord door

Google Maps nu ook in Nederland

Google Maps nu ook in Nederland

Google Maps nu ook in NederlandGoogle heeft vandaag een Nederlandstalige versie van Google Maps live gezet. Deze applicatie is te gebruiken via internet of met je mobiel.

Net als bij de Amerikaanse versie zit er ook een routeplanner in. Waarschijnlijk komt later de mogelijkheid voor gebruikers en bedrijven om hun locatie met speciale “ballonnetjes” aan te geven. Hiermee lost Maps een startschot voor heftige concurrentie met sites als die van de Gouden Gids en de Telefoongids.

Google werkt samen met Iens.nl, voor beoordeling van restaurants, de Reisinformatiegroep 9292ov.nl. Informatie van Dinnersite.nl, de Kamer van Koophandel en de hotelsite Booking.com is ook in het programma verwerkt. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen levert gegevens over golfterreinen, musea en parken, aldus NU.nl.

Op dit moment is de routebeschrijving nog over de grote autowegen, maar de intentie is om fietspaden later toe te voegen.

Het verdienmodel is eenvoudig : door Adwords die verschijnen, als gezocht wordt op bepaalde zoektermen. Eerder waren er vraagtekens of de Nederlandse markt wel groot genoeg zou zijn om Maps toe te passen op Nederland. Dat was dus onterecht - blijkbaar is de verwachting dat de online advertentiemarkt groot genoeg gaat worden om uit de kosten te komen.

Nu kan eindelijk die hele meute wachtenden al hun routebeschrijvingen, kantoorlocaties, vrijstaande huizen, kantoren, kortom : alle mogelijke combinaties van databases los laten gaan op Nederland. Let the games begin. :-D


DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Mooi initiatief ;-)

  geplaatst op
 • Tsja, laat nu de toepassingen maar komen (als we daar maar niet iedere keer een nieuwe posting van maken ;-)

  geplaatst op
 • Opmerkelijk nieuws op de kaart

  geplaatst op
 • Mooi, kunnen we eindelijk op adressen zoeken! Maakt het zoeken naar een luchtfoto van je huis een stuk makkelijker. Ik zie dat zelfs routebeschrijvingen tot de mogelijkheden behoren.

  In de Help-sectie zie ik helaas nog niks over het aanmelden van een Nederlands bedrijf. Op de Amerikaanse site kan ik alleen gegevens voor andere landen invoeren. Weet iemand vanaf wanneer het mogelijk is om zelf data aan Maps toe te voegen?

  geplaatst op
 • Google is wel lekker bezig vandaag, lees net ook dat ze Google Gadgets open hebben gegooid (via: Telegraaf).

  geplaatst op
 • doei! locatienet en andere routeplanners

  geplaatst op
 • Inderdaad, laat de toepassingen (mash-ups) nu maar komen! Gelukkig kan je jezelf een hoop tijd besparen door gebruik te maken van de vele Amerikaanse mash-ups. Gothamist heeft een aparte maps categorie voor New York City waar al vele Google maps mash-ups te vinden zijn. Op Google Maps Mania zijn nog vele andere bruikbare varianten. Succes!

  geplaatst op
 • De gratis online applicatie "Picsfromspace, lookup your place by address" is vanaf 12 september al in de lucht. Hier kon je satellietfoto's op straatnivo al opzoeken op adres of postcode.
  http://www.walweb.nl/picsfromspace

  geplaatst op
 • Super dat de gehele postcode / straatnaam database nu eindelijk beschikbaar is binnen Nederland. Wij moesten nog met een eigen postcode database aan de slag om applicaties te bouwen...

  Google Maps Events Applicatie ontwikkeld door Partyvibes.nl

  geplaatst op
 • Ik las gisteren dat we volgend jaar zelfs mieren kunnen zien in Google Earth, aangezien Nederland met een 216 pixels camera in kaart zal worden gebracht terwijl dit nu veelal met een 90 pixel camera is gebeurd. Dat belooft nog wat.

  geplaatst op
 • En de top-40 internationals van Oranje geplot op Google Maps....

  geplaatst op
 • Hier nog een zeer uitgebreid overzicht van toepassingen van Google Maps. Fascinerend en inspirerend!

  geplaatst op
 • Ook handig is Google Maps op jeWindows Media Center

  geplaatst op
 • Helaas herkent de mobiele versie die nu online staat geen Nederlandse adressen.

  geplaatst op
 • Het klinkt allemaal fantastisch, maar de combinatie van het leveren van een algemene zoekmachine in combinatie met eigen commerciele diensten heeft ook gevaarlijke kanten. Je kunt rustig stellen dat goudengids.nl, kellysearch.nl, fbg.nl, ilocal.nl en al die andere bedrijvenzoekmachines zich rustig kunnen gaan orienteren op het aanzoeken van een curator om hun bedrijven op een nette manier te sluiten.
  Google hoeft alleen maar de pageranks te verlagen van die sites ten gunste van hun eigen maps-site om de traffic naar de concurrentie te neutraliseren.

  geplaatst op
 • Op zich is Google idd een bedreiging voor ons als ilocal.nl en andere partijen, maar je kunt je ook afvragen op dit moment, voor wie niet? Google probeert en masse alles te doen wat andere ook op het internet doen, ze willen overal aanwezig zijn. Dit heeft ook nadelen en waarschijnlijk ook gevolgen denk ik (denk aan weerstand, focus verlies etc). Want wat is zo langzamerhand de core business van Google? En waarom zijn er juist niches? Ikzelf van ilocal.nl denk dat een online bedrijvenzoekmachine meer is dan alleen de bedrijfsgegevens doorzoekbaar maken en op een kaart plotten, al is dit in eerste instantie wel de essentie, maar er hangt meer aan vast. Denk aan databeheer (bv online wijzigingen, gekoppelde vestigingen), verticals, rubricering, lokalisering, extra functionaliteiten, marktkennis, advertentiewaarde uitbreidingen etc.

  geplaatst op
 • Google Inc lanceert vandaag Google Maps Zakelijk in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Met dit nieuwe innovatieve product kunnen bedrijven hun gegevens geografisch organiseren - bijvoorbeeld door locaties van klanten in kaart te brengen, zendingen op te sporen of gebruikers te voorzien van routebeschrijvingen.

  Google Maps Zakelijk biedt:
  * Flexibel gebruik van aangepaste gegevens met de JavaScript API
  * Naadloze integratie van kaarten in uw webtoepassing
  * Krachtige gegevensdekking van Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland
  * Satellietbeelden voor gedetailleerde weergaven van de aarde

  Toepassingen:
  * Personeelsbeheer - beheer van werknemers en hulpbronnen in het veld
  * CRM - bekijk de locaties van klanten in één oogopslag
  * Beheer en logistiek - levering van geografische context voor alle soorten beheer, vanaf het
  volgen van verzendingen tot en met het beheer van de logistieke keten.
  * Marketing - een geografische weergave van uw verkooptrends en concentraties van klanten voor een beter begrip van de bedrijfsprestaties

  Voor meer informatie: http://www.google.nl/enterprise/maps/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.