Gratis boeken met advertenties de oplossing?

Gratis boeken met advertenties de oplossing?
, ING Groep
@evr

Meer dan 20.000 studenten hebben sinds donderdag ruim 30.000 gratis Nederlandse samenvattingen en boeken met oefeningen gedownload via www.studentensupport.nl. De boeken zijn een aanvulling op de verplichte literatuur van universiteiten en hogescholen en bevatten om de 3 tot 4 pagina’s advertenties.

Het Deense bedrijf Ventus Publishing zit achter dit nieuwe initiatief en biedt op deze wijze gratis boeken aan in Denemarken, Zweden, Duitsland en Nederland. De samenvattingen staan in sommige landen zelfs verplichte literatuurlijst. Directeur Kristian Buus Madsen is verrast over de toeloop: “We hadden ingeschat dat we 120.000 downloads in een jaar zouden hebben, maar we hebben in vier dagen tijd al 20 procent van die doelstelling behaald. Er zijn honderden mails binnengekomen van studenten die vragen of bepaalde titels te downloaden zijn en van auteurs die vragen of de uitgeverij hun boek kan uitbrengen.” Madsen stelt dat dit “het uitgeven van de toekomst wordt”. (via: BNR)

De laatste tijd wordt er veel geschreven over het feit dat schoolboeken duur zijn. Met de verkiezing op komst is het natuurlijk ook een mooi item voor politieke partijen. Zou het mogelijk zijn om de boeken van een gemiddelde WO/HBO-student gratis ter download aan te bieden met maximaal om de vier pagina’s advertenties?


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.