Wie heeft er nog geen slimme telefoon?

11 augustus 2006, 04:24

Volledige muziektracks gaan ringtone overtreffenGisteren las ik op NU.nl dat het ROC West-Brabant zijn 28.000 leerlingen en ruim 2.000 docenten vanaf september een mobieltje geeft om alle school- en studie-informatie door te geven.

Vanmorgen maakte Emerce bekend dat gebruikers van web-log.nl via de recent verschenen software met hun mobiele telefoon of PDA direct tekst en foto’s kunnen publiceren naar hun weblogs.

Zelf maak ik sinds een paar dagen gebruik van ShoZu om de foto’s die ik maak met mijn nieuwe Nokia N91 direct op Flickr.com te plaatsen.

Dagelijks zie ik nieuwe toepassingen voor smart phones voorbij komen en vraag me wel eens af hoe lang het nog duurt voordat iedereen zijn persoonlijke smart phone heeft en we andere media niet of nauwelijks meer nodig hebben.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Marc Fonteijn

  In Nederland is het gebruikelijk om om de 1 á 2 jaar een nieuwe telefoon te nemen. Ik verwacht dat binnen deze periode de meeste mensen een “slimme” telefoon hebben. Onder bepaalde doelgroepen zal het waarschijnlijk nog sneller zijn.

  De opkomst van de slimme telefoon gaat hand in hand met de opkomst van mobile internet. Je ziet nu al dat providers zich hier op aan het voorbereiden zijn, kijk bijvoorbeeld naar t-mobile.

  Het gebruik van mobiele toepassingen zal hier niet zo snel gaan in Japan bijvoorbeeld, maar volgens mij is het nu de juiste tijd voor bedrijven om na te denken over mobiele strategieën en te investeren in mobiele toepassingen.


  11 augustus 2006 om 05:40
  Peter Bonjernoor

  Om je vraag te beantwoorden – ik heb er nog geen, en heb er eerlijk gezegd ook niet zo’n behoefte aan. Zolang de resolutie zo laag is en de verbinding zo traag vind ik het de moeite nog niet echt waard.


  11 augustus 2006 om 06:10
  Cpt. Iglo

  Een telefoon is om mee te bellen of gebeld te worden. De rest is flauwekul.


  11 augustus 2006 om 07:43
  media

  Krijg overigens net door dat mbt mobieltjes voor ROC West Brabant de software is ontwikkeld door 2B Interactive en de techniek door TSS.


  11 augustus 2006 om 09:03
  Bas

  Tja, in NL zijn de telefoons ook bijna gratis of voor een groot deel vergoed door de provider. Ik zit gedetacheerd in Belgie en hier moet je naast je abbonnement ook gewoon je telefoon kopen. Dus die nieuwe Nokia 800i is wel aardig, als je die voor 50 euro bij een abbo krijgt. Als je die moet kopen voor 499 euro is het al minder interessant (geen idee ofdat prijzen kloppen, is maar een voorbeeld).

  Gelukkig volgend jaar weer terug naar NL, dan ga ik me ook zo’n ding laten geven :+ Maar ofdat ik het dan gebruik? Beetje baude stelling om te zeggen dat “alle andere media” overbodig zal worden.


  11 augustus 2006 om 11:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!