Zoop-ster en Postbankdirecteur geven tips aan ondernemende Habbo’s

10 augustus 2006, 09:56

Zoop-ster en Postbankdirecteur geven tips aan ondernemende Habbo'sOndernemende bezoekers aan Habbo Hotel kunnen op 15 augustus Zoop-ster Vivienne van den Assem en Postbank-directeur Bart Schlatmann tijdens een live chat alles vragen over het oprichten en hebben van een eigen Bizznizz. De live chat vindt plaats in de speciale Postbank Bizznizz lounge op Habbo Hotel.

De opening van de speciale lounge was een succes aldus het persbericht. Sinds half juni hebben 332.000 jonge bezoekers tips & tricks met elkaar uitgewisseld. Omdat de Postbank de bezoekers iets extra’s wil bieden is Vivienne van den Assem uitgenodigd voor de live chat. Habbo’s kunnen haar vragen stellen over hoe zij haar eerste geld heeft verdiend en of ze nog goede tips heeft hoe je ‘zaken’ moet doen, etc.

De Postbank Bizznizz lounge en de chat maken onderdeel uit van Bizznizz. Met Bizznizz stimuleert de Postbank kinderen tot en met 14 jaar om hun eigen bedrijfje te starten en zo hun eerste eigen geld te verdienen met bijvoorbeeld auto’s wassen, klussen in en om het huis of het uitlaten van de hond van de buren. Op deze manier leren kinderen op een relevante en aantrekkelijke manier met geld om te gaan.

Zoals we eerder deze week al schreven bij Duran Duran in Second Life, zien we steeds vaker VIP’s optreden in online omgevingen zoals Habbo Hotel en Second Life. Ook voor bedrijven als de Postbank een interessante mogelijkheid om onder de aandacht te komen van in dit geval jongeren.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  John de Vroede

  Dat Habbo populair is onder kids beaam ik. Mijn oudste zoon was hier veel te vinden. Totdat iemand zijn naam en ww hackte waardoor hij voor altijd werd gebannen. Hij raakte ook nog eens voor tientallen euro’s credits kwijt en niemand die reageerde bij Habbo op zijn vraag hoe ern waarom. Maw, betere beveiliging en in ieder geval eerlijke behandeling. Dan is de successtory compleet…


  11 augustus 2006 om 21:44
  Bas

  @John:

  Habbo wachtwoorden kunnen niet zomaar ‘gehackt’ worden. Dat soort info is MD5 encrypted (onomkeerbaar). Omdat Habbo meubels veel waard zijn zijn er ook, zoals in elk online spel, ‘scammers’ oftewel mensen die anderen proberen op te lichten. Ze gebruiken trucjes als ‘Geef me je wachtwoord voor gratis spullen’, waar de gemiddelde Habbo overigens niet in trapt. Ook gebruiken de wat betere oplichters ‘keyloggers’. Dat is een programmatje die naar iemand wordt gestuurd via een instant messanger zoals MSN Messenger (In Habbo mag je je e-mail of MSN Messenger adres niet uitgeven) en dan worden alle toetsaanslagen, dus ook wachtwoorden, op die pc geregistreerd en teruggestuurd naar de aanvaller. Wat u daar zegt is dus complete onzin.

  Wees gegroet,

  Bas, een Habbo.


  12 augustus 2006 om 05:45
  carmen

  komt vivienne van den assem egt?


  13 augustus 2006 om 06:52
  John de Vroede

  Beste Bas,

  ik vertel gewoon een feit. En het boeit mij niet zozeer dat het niet gehackt kan worden. Het gaat mij om het feit dat kinderen hier niet goed in begeleid worden. En dat Habbo/ De Telegraaf nergens op reageert. De gemiddelde Habbo is (hoop ik) een kind en niet een volwassen “kind”.

  De laatste kan prima onderscheiden wat wel en niet ok is. Een kind niet. Nogmaals, geen onzin, gewoon een feit dat kinderen centjes kwijt kunnen raken op lullige manieren.

  Overigens erg zielige mensen die kinderen bestelen,…

  groet,

  John de Vroede


  23 augustus 2006 om 18:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!