Videodienst op televisiekanaal

10 augustus 2006, 03:36

@Home, onderdeel van Essent Kabelcom, werkt aan de videodienst, die via internet en televisie bekeken kan worden. ZiZone is een internetdienst en een digitale televisiekanaal waarbij de kijker via een internetsite zélf de inhoud bepaalt én verzorgt. Iedereen met een camera kan op www.ZiZone.tv een bijdrage leveren. De video content wordt aangeboden op het internet platform waar vervolgens ook gestemd wordt.

Tot zover niets nieuws, want dergelijke diensten bestaan al: Shoobidoo (KPN), Video Google (Google), YouTube en sinds kort VideoTalent.nl (NCRV). Maar @Home gaat een stapje verder en gaat ook een selectie van videos uit via TV Digitaal (200.000 abonnees) in carroussels van 20 minuten uitzenden. @Home werkt in ZiZone nauw samen met Brevidius Multi-media Projecten uit Amsterdam. En zoals gewoonlijk is het persbericht er eerder dan de dienst.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!