Jumpcut en Current TV werken samen

2 juli 2006, 17:56

Daar waar Vodafone kijkers laat betalen om video’s op een mobiel te downloaden en een percentage van de omzet terugbetaalt naar de maker, gaat Al Gore’s Current TV weer iets verder. Zij werken nu samen met het innovatieve Jumpcut TV. Via deze online video editor kun je je eigen video’s uploaden vanaf je mobiel. De beste worden uitgezonden op Current TV en je krijgt er nog eens 100 dollar voor. Het TV station rondom Viewer Created Content bereikt zo’n 28 miljoen huishoudens via kabel en satelliet.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

9 Reacties

  ronald ter voert

  Lijkt me uiteindelijk de juiste benadering om user-generated-content te verkrijgen. Current TV is lekker bezig:-)

  Het blijft jammer dat de telco’s hun portals niet willen delen, meer massa en wellicht een leuk model als van current tv in het verschiet. Wie durft?


  3 juli 2006 om 05:28
  venturo

  Ik schrijf mei 2002 Den Helder, een van de grootste kabelkranten van Nederland HANM bereid zich voor op een toekomst vol nieuwe media en door consumenten gegereerde content. De basis daarvan waren de gratis filmpjes met lokaal of regionaal nieuws, maar ook mogelijkheden om je auto, huis of baan aan te prijzen. Een soort Marktplaats live in combinatie met relevant nieuws en topics. Inmiddels zijn er partijen die dat Markit (na de omdoping) initiatief opnieuw leven in willen blazen met een operator onafhankelijk portal ala Current.


  3 juli 2006 om 05:36
  venturo

  Ik bedoel mei 2001! 🙂


  3 juli 2006 om 05:55
  ErwinVanLun

  @Ronald: “Het blijft jammer dat de telco’s hun portals niet willen delen”. Ik denk dat er eerst een vorm van standaard moet komen in operating systems op de mobiel, zoals Windows dat was voor de PC. Dan kunnen mobiele explorers zich echt gaat ontwikkelen en kunnen mensen gemakkelijk hun eigen startpagina instellen. Dat wordt nog een heel gevecht…


  3 juli 2006 om 09:00
  venturo

  Erwin de sleutel is java en de oplossing operator onafhankelijk. Op je wenken bedienen heet dat…let wel internet op je mobiel is een groot trojaans paard voor telco’s waardoor ze de controle over de content steeds meer zullen kwijtraken.


  3 juli 2006 om 09:11
  ErwinVanLun

  Het zal ff wennen zijn voor de operators. Maar gelukkig proberen Internet Service Providers ons ook niet te beperken, en zullen draadloze Internet Service Providers – wat operators zijn – dat ook niet (meer) gaan doen.


  3 juli 2006 om 09:26
  ronald ter voert

  @ albert: Weet je toevallig onder welke naam ‘Markit’ vandaag de dag opereert/een comeback voorbereid?


  3 juli 2006 om 11:31
  venturo

  Ronald. Bedrijvenbode? 🙂


  3 juli 2006 om 17:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!