Mijn Uitzending Gemist

17 mei 2006, 06:40

Gisteren is een vernieuwde versie (2.0) van Uitzendinggemist.nl van start gegaan. Er zijn een aantal mogelijkheden aan de website toegevoegd. Het leukste komt echter nog. Binnenkort zal de dienst ‘Mijn Uitzending Gemist’ gelanceerd worden, waardoor het voor de kijker mogelijk is om zelf een programma samen te stellen. De geselecteerde clips worden dan in de gevraagde volgorde afgespeeld. Vanaf september zullen de uitzendingen bovendien beschikbaar komen in MPEG4 (ipv RealPlayer encodering) om meer aan te sluiten bij de mogelijkheden van vodcasting. Dit alles maakte William Valkenburg, content manager van omroep.nl, gisteren bekend tijdens een speciale persbijeenkomst.

De website zelf bevat nu vast een aantal extra mogelijkheden. Naast de vernieuwde player zijn de meest zichtbare aanpassingen:

– Kijkers kunnen programma’s een waardering geven.

– Er is zichtbaar hoe vaak een uitzending bekeken is.

– Er is een lijst te zien met de meest opgevraagde programma’s.

– Er is een ‘Wat kijken bezoekers nu?’ lijst te zien, inclusief het aantal kijkers.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

12 Reacties

  Bas

  Ik maak veel gebruik van uitzendinggemist.nl (goeie integratie in MediaPortal ook, met plugin) echter bemerk de laatste steed steeds vaker vertragingen, buffering e.d. in hun streams. Hoop dat ze dat ook oplossen! Het zelf samenstellen van een programma (alternatieve TV avond, op 1 avond alle leuke programma’s van de afgelopen week!) lijkt me heerlijk!


  17 mei 2006 om 07:57
  Roy Tomeij

  Ik zou eerlijk gezegd liever zien dat ze de capaciteitsproblemen aanpakken die al spelen vanaf dag 1, waardoor de streams alleen tijdens kantoortijd (exclusief koffiepauzes) en ’s nachts 100% functioneren.


  17 mei 2006 om 08:10
  Tor Mueller

  Als je het doet, doe het dan goed!

  + videos werken niet onder Opera 9.0 beta

  + kwaliteit voor breedband is belabberd.

  Oh, en isdn is GEEN breedband!! Zucht


  17 mei 2006 om 08:18
  Oof

  Het blijft een leuke gimmick. Bedoel het formaat is een dubbele postzegel, het beeld is veel te merkbaar gecomprimeerd en dan hapert het ook nog regelmatig. Het komt bij lange na nog niet in de buurt van echt tv kijken.


  17 mei 2006 om 08:25
  Yves

  Indien je op 500KB streamt, de stream fullscreen zet en een twee/drie meter afstand neemt vind ik de kwaliteit alleszins redelijk.

  — zijn een aantal –> is een aantal –/


  17 mei 2006 om 09:43
  Killbert

  @ Tor: Zuuuuhuuucht.

  “Video’s werken niet onder Opera 9.0 BETA”

  Waar hebben we het over? 20 kijkers met een Opera browser? – Nee veel meer, minstens 30!

  Ja, laten we heel veel geld in cross platform ontwikkeling steken en een multi purpose CMS ontwikkelen zodat echt alles op IEDERE browser af te spelen valt. Kunnen we mooi 35 miljoen gemeenschapsgeld tegen aan gooien, maar dan heeft de altijd belangrijke groep Opera 9.0 beta gebruikers wel toegang tot de content. Vertragen we de boel wel een jaar of acht mee, maar dat geeft niet. Opera rulez!

  “Kwaliteit voor breedband is belabberd” Eeh, ten opzichte van wat precies? Opgenomen VHS video? Of HD quality recorded via je MCE? (Ah, nee dat gebruiken Opera gebruikers natuurlijk niet, want van MS).

  Heel hard terug in je azijnbadje Tor. Droom lekker verder van een wereld op Opera 9.0 Beta en alle TV in HD kwaliteit op je scherm. Ik ga vanavond alvast kijken of ik nog wat gemist heb dat ik wil zien. Misscihen crasht mijn Firefox browser wel, ik ga nu al trillen van de spanning!


  17 mei 2006 om 11:48
  Bas

  Tja, dat het niet de kwaliteit van TV benaderd… dat zal mij een zorg zijn. Ik kijk geen films o.i.d. terug dus al is het wat blokkerig: “wat dan nog?” Zolang ik de inhoud maar meepak en het niet al te gortige kwaliteit is vind ik het afdoende. (Instelling: breedband, vol scherm).


  17 mei 2006 om 14:38
  Bas

  Als je naar dat PDF-je kijkt valt het me op dat de meeste uitzedingen opgevraagdt worden in smallband… hoe zou dat komen?


  17 mei 2006 om 14:44
  Roy Tomeij

  @Bas: Ik grijp regelmatig naar de low-res streams omdat de hi-res streams steeds moeten bufferen (op een 8mbit verbinding…).


  17 mei 2006 om 15:23
  BasPaauw

  @ bas, ’t zelfde verhaal hier. Ik ben overigens een absolute fan van UG, ik kijk dagelijks minimaal twee programma’s.


  17 mei 2006 om 16:20
  Jurriaan

  @Tor: werkt hier prima in Opera9 beta (8372)

  @Killbert: De browser die het internet in ontwikkeling vertraagd is Internet Explorer, niet Opera. De website zelf werkt ook perfect in alle grote browsers, zoals het hoort. Het staat echter vast dat het compatible maken met IE zo’n 10% extra tijd oplevert per project. En nee natuurlijk richt je je niet op 1 enkele browser! Je houdt je aan webstandaarden, en als het nodig is wijk je hier wat van af, voor IE.

  Wat wel jammerlijk is is het laten vallen van Real support. Het biedt veel beter beeld en geluid dan Windows Media, is minder belastend voor oude systemen in gebruik, kan doorstreamen terwijl je hem op pauze zet (handig voor mijn tante uit Canada, die dan zonder stotteren kan kijken) en werkt op “alle” platformen! Zo zie je het mooie resultaat van een MS monopolie wel weer.


  18 mei 2006 om 03:59
  Koppenaal

  fijn dat de site veranderd is maar ik kan dr geen wijs meer uit waar staat gisteren gemist niet alle politieseries zijn meer terug te vinden programma’s van vorig jaar die je niet kan bekijken staan nu tussen de te bekijken programma’s.

  nee de oude was overzichtelijker en ik zoek me nu dus rot pls pls hoe zie ik gisteren gemist terug?


  19 mei 2006 om 10:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!