Onderzoek naar het journalistieke gehalte van weblogs

14 mei 2006, 13:18

Arjan Dasselaar:

(…) Heb je een weblog? Ben je benieuwd of wat je daarop doet, als journalistiek gezien kan worden of niet? Anders wij wel. De Vereniging van Onderzoeksjournalisten en de Universiteit Leiden doen onderzoek naar het journalistieke gehalte van weblogs, in het kader van de Master-scriptie van joors troelie. Als je het afgelopen jaar minimaal één bericht op je weblog hebt geplaatst (vaker mag, uiteraard), willen we jouw mening weten. Hoe meer webloggers meedoen, hoe betrouwbaar het onderzoek, dus vraag ook je mede-webloggers om de enquete in te vullen. Die vind je op onderzoek.zachtei.nl. Onder de deelnemers worden tien exemplaren van het Handboek Digitale Criminaliteit verloot. Het verbatim kopiëren van dit postje wordt sterk aangemoedigd 😉 (…)

Voor een online onderzoek erg veel vragen maar voor de wetenschap heb ik namens Marketingfacts uiteraard meegedaan. Ben benieuwd naar de resultaten (die medio augustus beschikbaar komen).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  CasaMan

  Zou hij echt joors troelie heten? Lijkt me erg onwaarschijnlijk! Ik denk dat de schrijver op dat moment zijn vaste bezoekers aansprak!


  14 mei 2006 om 14:26
  CasaMan

  Oww ik ben niet zo snugger 😛


  14 mei 2006 om 14:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!