Tekst iPod vertraagd

11 mei 2006, 07:03

Het was een teleurstelling vorige maand toen iRex Technologies bekend maakte dat de verkoop van de iLiad, de digitaal papier reader van de Philips spin-off, via de webshop was uitgesteld. De iLiad is een iPod voor tekstproducten zoals kranten en boeken. David Rothman van het Teleread blog wist te melden dat er e-commerce problemen in de webshop waren en dat er nog meer software goodies zouden worden toegevoegd. Als lanceringsdatum werd 10 mei aangegeven, maar ook die datum is helaas niet gehaald.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

4 Reacties

  evroekel

  Jak, wat is hier nu zo bijzonder aan voor een posting. Een lancering die niet gehaald is? Mis ik iets?


  11 mei 2006 om 15:04
  jakbou

  Beste Erik, dit is geen normale product lancering van weer een e-bbokachtig product, maar een eerste produkt met digitaal papier, een innovatie op display gebied. Met name voor kranten is de lancering een belangrijke event. De lancering blijkt dan te hangen op een e-commerce probleem in de webshop, althans zo lijkt het. Behalve de eerste datum is de tweede onofficiele datum ook niet gehaald.


  12 mei 2006 om 03:47
  Branko Collin

  De genoemde 10 mei sloeg op “using our website for communication”.


  22 mei 2006 om 12:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!