Gartner: Windows Vista ook in januari nog niet klaar

2 mei 2006, 21:43

Volgens Gartner moet Microsoft de uitgave van haar nieuwe OS ‘Vista’ nog weer vérder uitstellen, tot op z’n vroegst juni 2007. Microsoft is het met die voorspelling overigens niet eens.

Apple heeft in de tussentijd overigens zowel haar operating system als haar hardware compleet gereviseerd: het nogal ouderwetse OS 9 is alweer vijf jaar geleden vervangen door het op BSD Unix gebaseerde OS X (en kent binnenkort haar vijfde major update/uitbreiding naar versie ‘Leopard’), en de Motorola PowerPC processors zijn in dit jaar ingewisseld voor Intel Core Duo processors.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

6 Reacties

  ralphbom

  Ook al is het nu nog een suggestie, het is logisch dat ze een TOP-product willen neerzetten. Vraag me af wat de publieke opinie zal doen met zo´n uitstel. Je ziet in ieder geval dat Apple een van de grote winnaars is: eerst vertrouwen met iPod dan de iMacs en iBooks verkopen. Microsoft heeft in de afgelopen jaren veel krediet opgebouwd, maar op deze manier zullen ze het zeker verspelen.


  2 mei 2006 om 20:15
  Cpt. Iglo

  @Ralph Bom: Nu Apple is overgegaan op Intel zijn er bovendien veel Applegebruikers die zich afvragen waarom ze nog een Apple zouden kopen. Als er überhaupt verschil is tussen een Appleintel en een Windowsintel zal het nooit veel zijn, dus de keuze voor Linux wordt steeds makkelijker. Dankzij Ubuntu en Mandriva ken ik inmiddels een paar compjoeteranalfabeten die Windows definitief overboord geflikkerd hebben. Apple OS X blijft op mijn iBook G4 ook veel vaker hangen (namelijk weleens) dan Linux (Suse 9.1 pro) op mijn bureaubak (namelijk nooit). Hup Linux.


  2 mei 2006 om 23:37
  mangold

  “Als er überhaupt verschil is tussen een Appleintel en een Windowsintel zal het nooit veel zijn, dus de keuze voor Linux wordt steeds makkelijker.”

  Hmm. Ik persoonlijk heb in elk geval genoeg redenen om voor Apple te kiezen:

  1. Design. (Ik loop niet graag met plastic rotzooi te sjouwen).

  2. Gebruiksgemak. (Moet je ervaren voor je ’t snapt).

  3. Lage kosten. (Apple’s zijn in aanschaf welliswaar aardig aan de prijs, maar in onderhoud en gebruik echt véle malen goedkoper dan Windows PC’s).

  4. Betere grafische prestaties. (Vooral in de omgang met lettertypen en kerning steekt Apple ver boven de rest uit, Photoshop of Illustrator op Mac is niet te vergelijken met ’t zelfde op PC).

  5. Handiger Flash IDE, Safari’s activiteitenoverzicht en debug-info. (Versnelt ’t ontwikkelen van webapplicaties gigantisch).

  6. Spotlight. (Het zoeken naar een bestand op je Mac duurt niet langer dan een seconde, terwijl je bij Windows minutenlang naar een stom hondje zit te staren).

  7. Rendevous. (Het aansluiten van randapparatuur, al dan niet in een (Windows) netwerk, is bij Apple echt 100% plug-and-play; er komen zelfs geen pop-upjes en/of driver installers bij te pas).

  8. Batterijduur. (Ik zie iemand op een Windows laptop nog niet zo snel vier uur lang werken op één batterijlading).

  9. Compatibiliteit. (Apple is compatible met Windows, Unix en Linux, Windows is alleen compatible met zichzelf).

  10. iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iCal, iChat, iSync, iWeb, Garageband, Dashboard, … (Kortom: de gigantische hoeveelheid fantastische software die je er gratis bij krijgt).


  3 mei 2006 om 05:27
  frank

  osx is nog steeds zoveel lekkerder werken dan bijvoorbeeld ubuntu. ook al is dit een mooi alternatief het haalt toch niet de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van osx.


  3 mei 2006 om 06:57
  Cpt. Iglo

  @Carl Mangold: Heb je het over een Apple met Intel aan boord? Zo ja, dan zijn de verschillen kennelijk groter dan ik dacht. Overigens hoef je mij er niet van te overtuigen dat Windows niet deugt.


  3 mei 2006 om 08:38
  mangold

  @Cpt: Niet noodzakelijkerwijs, bovengenoemde voordelen vind je bij zowel PowerPC- als Intel Apple’s. Het enige verschil tussen die twee is dat Intel processoren sneller zijn en minder hitte produceren.

  Op een Intel Mac kun je trouwens ook prima Windows draaien. Maar tja, dan vallen de voordelen 2 t/m 10 natuurlijk weer allemaal weg 😉


  3 mei 2006 om 09:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!