YouTube-filmpje onthult nóg 3 afvallers Expeditie Robinson

9 september 2015, 05:00

Contentkalender verklapt einddatum opnames Expeditie Robinson

Vorige week kon je in dit blog lezen welke 3 deelnemers zeker gaan afvallen bij Expeditie Robinson. Door een socialmedia-analyse spoorden wij bij Buzzcapture deze deelnemers op en dankzij een tip kunnen we deze week nog drie afvallers toevoegen aan ons rijtje van zekere afvallers. Let op, vind je het niet leuk te lezen wie er af gaan vallen: nu is je kans om nog af te haken!

Waarom een socialmedia-analyse?

Na de analyse van vorige week kreeg ik veel positieve reacties en het laat precies zien hoe je met een juiste analyse socialmediamonitoring kunt gebruiken. Helaas was er ook een handvol mensen die vinden dat ik het spel verpest. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Waarom doe ik het dan toch? Omdat er tientallen blogs geschreven worden over de zoektocht naar programma’s als Wie is de Mol en Expeditie Robinson en het zo’n grote productie is. Terwijl het blijkbaar zoveel mensen bezighoudt, lukt het nu al voor de vierde keer op rij om in een paar uurtjes de eerste afvallers goed te voorspellen. Dit terwijl de deelnemers 100.000 euro boete krijgen als ze iets over het spelverloop uitlekken.

Daarnaast probeer ik er duidelijk bij te melden dat je niet verder moet lezen als je dit soort aanwijzingen niet wilt weten. Als je op zondagavond Studio Sport wilt kijken en de uitslag niet wil horen, moet je anno 2015 nu eenmaal ook meer je best doen dan in 1995.

Ok, genoeg gewaarschuwd, hier gaan we.

YouTube-filmpje levert 3 afvallers op

Vorige week kwamen er vooral via de Facebookpagina van Marketingfacts veel reacties binnen. Zo tipte Christine ons dat er een filmpje online zou staan waarin Teske haar ‘Road to Robinson’ laat zien. Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik geen zin en tijd had alle filmpjes van Teske te gaan bekijken voor eventuele hints, maar de tip van Christine was briljant. Wat valt jou op aan dit filmpje na het lezen van het blog van vorige week?

Contentkalender verklapt opnameperiode Expeditie Robinson

Christine tipte vooral het screenshot op 3:18 van het filmpje, hierin toont Teske haar ‘contentkalender’:

De contentkalender blijkt volgens Christine niet helemaal opgevolgd. De laatste berichten die ingepland zijn en geplaatst zouden worden door iemand anders, zijn niet meer geplaatst. Dit zou kunnen betekenen dat Teske weer thuis was, maar er bestaat ook een kans dat ze later haar contentkalender nog heeft aangepast. Over Teske valt dus nog steeds niet heel veel te zeggen.

Bij het zien van de contentkalender vallen mij niet eens zozeer de niet geplaatste berichten op social media op. Grappiger is dat hier heel duidelijk te zien is dat deelnemers vanaf 24 juni weer zelf dingen kunnen oppakken op social media!

Zoals je vorige week kon lezen, was het voor mij onduidelijk wanneer de deelnemers terug in het land waren. Presentatoren Dennis Weening en Nicolette de Kluijver waren op 25 juni te zien in Boulevard, maar wanneer alle deelnemers terug in Nederland waren, was moeilijk te zeggen. Tot het zien van dit filmpje, want daar staat heel duidelijk in dat deelnemers vanaf de 24e alles weer zelf op kunnen pakken.

Zekere afvallers

Doordat de datum van terugkomst in Nederland bekend is, wordt het lijstje met afvallers veel groter. Vorige week meldden we al dat onderstaande deelnemers waarschijnlijk zouden afvallen, inmiddels kunnen deze deelnemers naar het kopje ‘zeker afvallers’:

Sharon Doorson

Op 20 juni zette Sharon Doorson de feesttent van Zuidbroek al op zijn kop:

Schermafbeelding 2015-09-01 om 07.12.05

Elle Bandita

In een socialmediamonitoringtool worden alle tweets opgeslagen en doorzoekbaar gemaakt. Als je na een tijdje besluit de tweet te verwijderen, is de inhoud nog steeds lezen. Elle Bandita heeft de tweets die zij op 19 en 21 juni plaatste verwijderd. Een tweet van 25 juni is nog wel gewoon te zien op haar account. De inhoud van de verwijderde tweets moet geen reden zijn geweest deze te verwijderen. Dus vermoedelijk heeft ze deze verwijderd om te voorkomen dat speurders zouden zien dat ze terug in Nederland was..

Schermafbeelding 2015-08-31 om 23.05.36

Wietze de Jager

Op 20 juni was Wietze met zijn radiovriend Mattie aanwezig bij ‘Groots met een zachte G‘, het concert van Guus Meeuwis in Eindhoven:

Schermafbeelding 2015-09-03 om 10.10.09

Bekijk hier de andere 3 zekere afvallers die Buzzcapture vorige week bekendmaakte.

Zeer waarschijnlijke afvallers

Kees van der Spek

Terwijl de deelnemers pas op 24 juni weer terug zijn in Nederland, meldt Kees van der Spek zicht op 22 juni weer op Twitter:

Schermafbeelding 2015-09-08 om 10.56.57

Het zou natuurlijk kunnen dat op 22 juni de finale is opgenomen, de terugvlucht op 23 juni was en iedereen op 24 juni weer is gaan twitteren. In dat geval zou Kees vanuit de Filipijnen hebben kunnen reageren. Maar aangezien andere meer actieve gebruikers van Twitter pas een paar dagen later weer actief werden, denk ik dat Kees zeer waarschijnlijk af gaat vallen.

Kim Lammers

Daarnaast verscheen op 24 juni op Hockey.nl (hier terug te lezen) een column van Kim Lammers waarin zij ingaat op transfers (zoals van Heitinga naar Ajax), die pas plaatsvonden in juni. Ze zou deze column wellicht hebben kunnen schrijven vanuit een hotel of vliegveld, maar net als bij Aaf Brandt Corsius twee jaar geleden in Wie is de Mol? kun je je afvragen: als columns vermoedelijk al vooraf geschreven zijn (want stel dat je het tot de finale schopt, dan kun je op een onbewoond eiland geen column schrijven) en je bent in de Filipijnen, ga je dan van het eiland genieten of ga je een column schrijven in de hotelbar? En als je net bent afgevallen bij Expeditie Robinson is het eerste wat je doet toch geen column schrijven over het laatste transfernieuws? Zeer waarschijnlijk valt Kim Lammers dus ook voor de finale af.

Volgrelaties

Door te kijken naar volggedrag op Twitter en Instagram denk ik dat ook Anna Speller en Sandra van Nieuwland af gaan vallen. Zij volgen zelf veel andere deelnemers, maar worden niet vaak teruggevolgd. In eerdere speurtochten naar Wie is de Mol 2014 en 2015 en Expeditie Robinson vorig jaar, was dit een indicatie van een vroege afvaller.

Van de 17 deelnemers denk ik er van 6 met zekerheid te kunnen zeggen dat ze finale niet gaan halen en 4 zeer waarschijnlijk niet. Dan blijven er maar 7 deelnemers over die geen (duidelijke) online sporen hebben achtergelaten. De winnaar zou uit dit gezelschap moeten komen:

  • De socialmediakanalen van Teske de Schepper en Oscar Aerts werden keurig door iemand anders bewaakt tijdens de opnameperiode van Expeditie Robinson. Bij Teske is moeilijk vast te stellen vanaf wanneer ze echt zelf weer achter de knoppen zat, bij Oscar Aerts verbazen de volgers zich over zijn baard (kenmerk van Robinson-deelname) op de Instagram-post van 24 juni. Op 16 juni plaatste Oscar ook een foto van een etentje van zichzelf, daarop is (onder andere aan zijn baard) niet goed vast te stellen of deze vooraf is gemaakt.
  • Danny Ghosen (24 juni) en Klaas van der Eerden (25 juni) reageren weer via reply’s op Twitter-berichten ná de datum die te zien is in het filmpje van Teske. Ook Amara Onwuka (28 juni) plaatste later pas berichten online.
  • De ‘oudere garde’ Sander Janson en Jaap Jongbloed is sowieso veel minder actief op social media en van hen zijn er dan ook geen online aanwijzingen te vinden.

Jaap van Zessen
Chef Digitaal bij AD.nl

Chef Digitaal bij AD.nl, verantwoordelijk voor het online bereik van het AD en alle regionale titels.

Categorie

2 Reacties

    Marike

    Ronnie flex is ook in het begin afgevallen want 12 juni deed hij een nummer met mr. Polska in de HMH bij het concert van de jeugd van tegenwoordig


    10 september 2015 om 20:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!