Weekoverzicht Webanalisten.nl (8): Behavioral targeting is meer dan segmentatie

19 augustus 2008, 06:00

Webanalisten zoeken websiteWekelijks wordt in een artikel hier op Marketingfacts.nl een samenvatting gegeven van het belangrijkste nieuws van Webanalisten.nl. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

  • Behavioral Targeting, meer dan segmentatie
  • Web Analytics Wednesday op 27 augustus
  • Scoren met Google Analytics

Behavioral Targeting, meer dan segmentatie

Het begrip behavioral targeting wordt nog wel eens over één kam gescheerd met segmentatie, maar is dit wel terecht? Behavioral targeting is meer dan segmentatie. Bij behavioral targeting gaat het er juist om, om op basis van bekende gegevens de juiste content te tonen, dit moet dus al bekend zijn, het is geen ‘test’ meer (zoals een multi variate test). Het individu staat centraal, niet de groep. Het gebruik van de beschikbare informatie staat centraal, niet enkel het uitserveren van variaties op een groep mensen (segmenten). Lees het volledige artikel.

Web Analytics Wednesday op 27 augustus

Op woensdag 27 augustus 2008 is weer de volgende Web Analytics Wednesday! Diverse interessante sprekers delen hun kennis over Web Analytics. En natuurlijk sluiten we af met een borrel, zodat je ook weer met elkaar kunt bijpraten over het vak. Je bent op deze zesde Web Analytics Wednesday van harte welkom bij LBi Lost Boys (Joop Geesinkweg 209, 1090 GV Amsterdam), van 16:00 tot 18:00 uur. Lees op Webanalisten.nl het volledige programma.

Scoren met Google Analytics

Scoren met Google Analytics is het recent verschenen eerste boek van Erwin Boogert. Wij lazen het en gaven onze mening. Erwin beschrijft stap-voor-stap de handelingen die nodig zijn voor de implementatie en het gebruik van de functionaliteiten die Google Analytics bezit. Van het implementeren van het stukje javascript op de pagina’s tot het op de voet volgen van je Adwords campagne binnen Google Analytics. Lees de volledige review van Scoren met Google Analytics.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Reinout Wolfert

    @Marco Jazeker! 🙂 Ik zag de vraag langskomen en zal er ook een artikel over gaan schrijven. Helaas heb ik niet direct alle benodigde kennis, dus zal ik ook het eea hiervoor moeten uitzoeken.


    19 augustus 2008 om 08:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!