Week 23/2013 Viral Friday: Cheerios, Sonic Elevator & Domino’s

7 juni 2013, 13:09

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare en ViralBlog, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video's van Cheerios, Domino's & Dollar Shave Club. Heb je een tip? Stuur 'm op!

Just Checking

Cheerios levert ons een lieve en schattige video. De reclame kreeg enkele racistische opmerkingen op YouTube, maar Cheerios reageerde goed op de negatieve buzz. De video toont een lief meisje dat om haar vader geeft op een speciale manier. De video heeft al drie miljoen views in tien dagen.

Sonic Elevator (Rémi Gaillard)

Rémi Gaillard, de Franse grappenmaker bekend om zijn geweldige Tour de France-spoof, is terug met een nieuwe virale hit. Persoonlijk vind ik dit niet een van zijn beste video's, maar meer dan 800.000 views bewijzen dat er toch wel wat mensen zijn die het leuk vinden.

Introducing the Domino's DomiCopter!

Domino's DomiCopter stuurt pizza's de lucht in! Het is een drone, ontworpen door T+ Biscuits, die pizza's via de lucht kan bezorgen. Een innovatief idee dat, in combinatie met de Beer Drone, perfect zou zijn voor mannen. De video heeft al bijna 800.000 views in vier dagen.

Let's Talk About #2

Wij hebben de Dollar Shave Club al een tijdje niet gehoord. Na een geweldige video die één jaar geleden is gepubliceerd en 10,5 miljoen views kreeg, volgde er een lange YouTube-stilte. Maar kijk eens aan, Mike is terug en kondigt een nieuw product aan op een absurde manier. De video kreeg al 700.000 views in vier dagen. Dus, let's talk

Samuel L. Jackson Monologue #2 from Breaking Bad

Om een lang verhaal kort te maken – Prizeo en de legendarische acteur Samuel L. Jackson werkten samen voor het goede doel, Alzheimer Association, om geld in te zamelen. In anderhalve week leverde het al $170.000 op. Als jullie nieuwsgierig zijn naar wat er zo speciaal is aan de monoloog die al 670.000 views heeft in twee dagen, kijk dan hier: Samuel L. Jackson, Reddit And Alzheimer's Disease.

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!