Wat is de gemiddelde conversie ratio voor een retail website?

13 april 2006, 03:41

Morgen organiseert Marketingfacts de cursus WebAnalytics en één van de aandachts-punten zal zijn online conversie. In 2004 en 2005 stelde ik al eerder de vraag wat de gemiddelde conversie is voor een retail website. Nu zegt de gemiddelde conversie nog niet veel omdat deze afhankelijk is van het type bedrijf en product. Toch is het altijd aardig om je eigen conversie te kunnen vergelijken met (internationale) benchmarkgegevens. Eduard de Wilde, één van de docenten voor morgen, verwijst op zijn weblog naar recente cijfers voor de Amerikaanse markt.

Naast de gemiddelde conversiecijfers wordt ook inzicht gegeven in welke stappen worden ondernomen om de conversie te verbeteren:

Opmerkelijk is dat de shopping cart abandon rates (percentage dat afhaakt in het bestelproces) nog steeds een groot probleem lijkt voor de meeste online retailers:

Bron:

http://www.emarketer.com/Article.aspx?1003917

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!