Straf Google komt AGIS zeer slecht uit

31 juli 2005, 12:40

AGIS logoTot de 50 websites die door Google van de zoeklijst zijn gehaald wegens illegale zoekmachine marketing methodes, blijkt ook AGIS te behoren. De url van de zorgverzekeraar, www.agisweb.nl, komt niet voor tussen de zoekresultaten op Google. Het Bossche Tribal BV dat voor deze zorgverzekeraar de zoekmachinemarketing heeft verzorgd, heeft de site blijkbaar niet op tijd aan kunnen passen.

De verwijdering is bijzonder slecht nieuws voor de zorgverzekeraar. De overheid startte deze maand een grootschalige mediacampagne om het nieuwe zorgstelsel onder de aandacht te brengen. Naar verwachting zullen honderdduizenden, zo niet miljoenen Nederlanders zich gaan ori?nteren op het gebied van hun zorgverzekering. Aangezien de ori?ntatie grotendeels via internet zal plaatsvinden, kan de schade voor de verzekeraar hoog oplopen.

De schorsing van AGIS volgt op schorsingen die andere verzekeraars, waaronder AMEV, FBTO en OHRA, ten deel vielen. Zoekmachinemarketingbureau Checkit had bij hen illegale methodes toegepast. Die schorsing is inmiddels opgeheven waardoor zij, net op tijd voor de overheidscampagne, weer terug zijn in Google.

Wat de schorsing betekent voor Tribal BV – niet te verwarren met het Amsterdamse Tribal DDB – is nog niet duidelijk. Er lijkt nog vooralsnog geen geco?rdineerde AdSense-campagne tegenover te staan. Wie op de term agis zoekt komt nog wel een AdSense advertentie tegen van AGIS, maar op termen als zorgverkering, ziekenfonds, zorgstelsel is de zorgverzekeraar ook tussen de gesponsorde links niet terug te zien.

Update

De schorsing blijkt ook de speciale site te treffen die AGIS heeft opgezet voor de nieuwe basisverzekering: www.basisverzekering.nl. De domeinnaam is een landing page voor een themasite van de zorgverzekeraar over de basisverzekering. Doordat die site echter zelf onder de domeinnaam agisweb.nl wordt getoond, is van de gehele content niets terug te vinden via zoekresultaten van Google. Op de zoekterm “basisverzekering” staat de site nummer 1 in Google, maar daar is meteen ook alles mee gezegd.

Categorie
Tags

7 Reacties

    media

    Viel me afgelopen week al op dat AGIS was ‘verdwenen’ uit Google.

    Joost, wellicht eens een testje draaien in Google Adwords op een aantal gerelateerde trefwoorden? Heb je in no-time een aardig inzicht op welke trefwoorden nu het meest wordt gezocht.


    31 juli 2005 om 16:29
    Tinus

    Google doet hier goed aan, omdat zowel de werkelijke dader (Tribal BV) als de aanstichter (Agis) gestraft worden. Lastige jongens mogen wat mij betreft best even in de hoek gezet worden.


    31 juli 2005 om 20:52
    Strebertje

    Agis is waarschijnelijk niet de schuldige, maar Tribal BV. Dit zijn de “experts” die zijn ingehuurd door Agis. Agis valt alleen maar een slechte keuze te verwijten. Tribal BV moet eigenlijk door haar eigen klanten genadeloos aan de kant worden gezet. Dit probleem speelde al een lange tijd, maar Tribal bleef maar zeuren over niet genoeg tijd, blabla, etc.


    1 augustus 2005 om 06:39
    Joost Hoogstrate

    @marco: Thanks


    1 augustus 2005 om 06:42
    Peter

    te bizar voor woorden! dit bericht klopt niet! ik heb tijdens de eerste meldingen met fbto verzekeraars in de gaten gehouden en net voor dit bericht en nu ook staat agis in de ranking ……

    Waar haalt dit nieuwsblaadje deze info vandaan? Ik vind het een onkundig cowboyverhaal!


    4 augustus 2005 om 13:55
    Anders

    Wat klopt er niet aan het bericht, Peter? Op de genoemde (en gelinkte) zoekopdrachte termen is AGIS in geen velden of wegen te bekennen.

    Typ je in Google “FBTO” in, dan verschijnt FBTO bovenaan. Typ je Menzis in, dan verschijnt Menzis bovenaan. Avero verschijnt praktisch bovenaan. Amicon? Bovenaan. AMEV? OHRA? Nationale Nederlanden? Allemaal bovenaan.

    Echter, zelfs als je specifiek de term “AGIS” invoert, is de verzekeraar op de eerste 3, 4 pagina’s niet terug te vinden. Laat staan wanneer je op algemene termen als ziekenfonds, ziektekosten, verzekering etc zoekt.


    4 augustus 2005 om 14:17
    leon

    Maakt niet uit ze zijn zo wie erg slecht zekere wat administratie betreft.

    100 x erger dan slecht werkende amtenaren


    10 januari 2006 om 07:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!