Sms: steeds vaker voor zeer belangrijke mededelingen

5 februari 2005, 10:13

Short message service (sms) speelt een steeds belangrijkere rol in de communicatie tussen mensen. Uit een onderzoek onder enkele duizenden Britten in de leeftijd van 18 tot 29 jaar bleek dat maar liefst 19% van hen de zin ‘ik hou van jou’ voor het eerst uitsprak via sms: in dat opzicht is de sms-dienst dus een belangrijke concurrent geworden van het intieme dineetje bij kaarslicht.

Overigens komt het be?indigen van een relatie via sms nog vaker voor: uit een in Belgi? gehouden onderzoekje van de jongerenzender TMF blijkt dat 29% van de ondervraagden wel eens zijn geliefde op deze manier heeft gedumpt. In Dubai is het voor mannen zelfs toegestaan om zich via sms van hun vrouw te laten scheiden. In de UK werden er ook mensen ontslagen via sms .

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij het voeren van dergelijke gevoelige gesprekken via sms – zij beschouwen het als het ontwijken van een face-to-face confrontatie – maar voor de meeste jongeren lijken dergelijke bezwaren weinig relevant. Het voorkomt genante momenten (stamelen, rood worden, met je mond vol tanden staan) en is dus simpel. Volgens critici kleeft er ec hter een belangrijk nadeel aan deze nieuwe vorm van communicatie: de grenzen van sociaal geaccepteerd gedrag worden er door verschoven.

Bron: HP/ De tijd nr.4

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

1 Reactie

    alexstil

    haha top idee voor nederland, via tele en video conference alles afhandelen. Zou iedereen veel tijd en geld sparen denk ik. Judge call me if you need me …..


    5 februari 2005 om 14:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!