Rita Verdonk lanceert campagnesite: Stem Rita!

19 april 2006, 14:35

Speciaal voor de verkiezingen om het lijsttrekkerschap van de VVD heeft Rita Verdonk de campagnesite Stemrita.nl gelanceerd.

Op de site, ontwikkeld door Mangrove thinks ahead, kan men o.a. speeches vinden, nieuwsberichten en weblognieuws via RSS volgen, steun betuigen, stemmen op de meest geschikte kandidaat, de biografie lezen en de agenda voor de komende twee weken inzien.

Tevens kan men de “Stem Rita! Widget” downloaden, die aftelt tot de definitieve lijsttrekkersverkiezing en tevens je op de hoogte houdt van de campagnehoogtepunten. Ook is er een statistisch overzicht van ‘Het Rita-effect’ te vinden.

Verantwoordelijk voor deze zet is ongetwijfeld campagnemanager Kay van der Linde, o.a. oud-Leefbaar Nederland voorlichter en campagnestrateeg van Pim Fortuyn.

Ik ben benieuwd wanneer Mark Rutte met een campagnesite komt; Stemmark.nl, Stemrutte.nl en Stemnietoprita.nl zijn nog vrij…

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

12 Reacties

  BasPaauw

  Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor dat de site ge-Geenstijl-ed wordt.


  19 april 2006 om 16:03
  Arnout Veenman

  De hele buzz om het kiezen van de nieuwe lijsttrekker van de VVD heen is enorm. Wie er de nieuwe lijsttrekker van de VVD wordt doet er eigenlijk niet aan toe. Er is bijvoorbaat al 1 winnaar. Dat is de VVD met al deze gratis publiciteit.


  19 april 2006 om 17:03
  Kasper Katje

  Onder het vastgeroeste motto ‘negatieve aandacht is ook aandacht’ Arnout? Alsof het gestuntel en alle aandacht D’66 zo veel goeds gebracht hebben….


  19 april 2006 om 19:02
  Arnout Veenman

  In mijn optiek is dit helemaal geen negatieve aandacht. Het is competitie en daar zijn we dol op. Het is zeker niet tevergelijken met het gestuntel van D66, want dat was niet enkel (negatieve) aandacht. Maar liet ook het imago van D66 zelf, door het gestuntel van de partij, afbrokkelen.

  In dit geval is het zuivere competitie, met hier en daar een uithaal, wat vermakelijk en goede publiciteit is. Daarnaast komt er uit de strijd een winnaar en met winnaars identificeren mensen zich graag. Wat de VVD direct stemmen oplevert.


  19 april 2006 om 19:17
  Kasper Katje

  Vergeet niet dat het een interne strijd is en dus juist het tegengestelde is van een vertrouwde sterke man (of vrouw) aan het roer. En Rita heeft blijkbaar niet eens een roer nodig omdat ze alleen rechtdoor stuift na haar miraculeuze (lees ‘ongeloofwaardige’) metamorfose.

  Verder wil ik niet op de politiek ingaan maar mocht het de VVD wat stemmen opleveren dan nog wordt het reeds geleden verlies niet teniet gedaan, hooguit iets verkleind. Dus om nu meteen de term winnaars uit de kast te trekken vind ik niet alleen uiterst voorbarig maar ook erg overdreven.


  19 april 2006 om 23:30
  NDPiersma

  Slimme zet van Verdonk. Site ziet er goed uit. Er wordt Verdonk verweten dat ze op een te Amerikaanse manier campagne voert ….. maar ik vind dat wel meevallen. Met haar site gunt ze iedereen in feite een kijkje in de keuken. Er leuk. Mijn stem had ze al en die blijft staan.


  21 april 2006 om 09:29
  Ron

  Gruwelijk deze ontwikkelingen binnen de VVD. Er is in de politieke geschiedenis van Nederland niet eerder een politica geweest die voor zo veel tweedeling zorgt. De leus “ik ben niet links, ik ben niet rechts, maar ik ben recht door zee”, is werkelijk waar doordrenkt van de hypocricie. Een politica die herhaaldelijk De Kamer voorliegt, die zichzelf een bevoegdheid toeeigend en daar vervolgens in de media misbruikt van maakt, die diskwaliviceet zichzelf. Ik heb het over de zaa Pasic, Rita vindt dat zij het recht heeft om “de beeldvorming bij te stellen”, maar zij eigent zich dit recht toe vanuit een onaantastbare positie, ergo, zij doet dit terwijl de zaak onder de rechter is.

  De hetze rondom Ayaan Hirhi Ali is zo opgezet door die gruwelijke spindocters van ‘r , want het is wel opvallend dat het juist nu plaatsvindt, temidden van Monster Verdonks campagne strategie.

  “Verschijnselen” als onmens Verdonk zullen altijd blijven bestaan, en het is blijkbaar ook niet uitgesloten dat dit soort lui in onze regering zitten, wat hoogst verbaast is de rol van het Parlement in deze, Monster Verdonk stapelt blunder op blunder, liegt vervolgens de Kamer glashard voor en overleeft motie na motie. Hoe kan dat, ‘normaal’ was het zo dat indien een bewindvoerder De Kamer foutief informeerde, deze door De Kamer werd opgedragen af te treden, hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat dit mens keer op keer een motie overleefde???

  Weet het antwoord wel hoor, het Parlement is angstig en het kwam telke malen slecht uit met het oog op de verkiezingen.

  Het is ten hemel schreiend dat wij als Nederlands volk het toestaan dat er bewindsliede De Kamer bevolken welke een inhumaan beleid voorstaan, harteloos, en onwrikbaar overtuigd van haar eigen gelijk, en zij noemt dit zelf een ‘rechte rug of standvastig’.

  Hoe haalt dit gedrocht het in haar hoofd om kinderen 120 dagen lang achter tralies te plaatsten, maar wat werkelijk waar nog vele malen angstiger is, zijn de vele steunbetuigingen, vaak bestaand uit inhoudsloze one liners, idem als Verdonk zelve.

  Ik houd mijn hart vast in dit land, we zijn in ieder geval tot een niveau gekomen, waarin ik mij schaam Nederlander te zijn.


  16 mei 2006 om 13:26
  jan frans

  Sluit mij helemaal bij de vorige spreker aan! Verdonk is incapabel voor een politieke functie! Was het niet diezelfde Verdonk die afgelopen vrijdag tegen Ayaan brulde dat zij niets te vrezen had, dat spindocter Verdonk haar partijgenote wel zou beschermen?? Notabene diezelfde dag stelt ze een diepgaand onderzoek in en de maandag erop wordt ze het land uitgeflikkerd.

  Hoe kan het dat bewindslieden die herhaaldelijk De Kamer voorliegen, gesteund wordt door haar leden??? Hoeveel boter hebben de VVD leden op hun hoofd??

  Daarnaast is het toch om van te walgen de positieve reacties te lezen van burgers over dit monster. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat het Nederlanders betreft die intelectueel wat minder bedeeld zijn. Iemand die zijn verstand gebruikt kan het regime van Verdonk toch nooit goedkeuren??

  En mensen luister goed, deze hetze rondom Ali is door haar en haar spindocters juist op dit moment naar buiten gebracht omdat het gewoon een onderdeel is van haar campagne strategie.

  En alles dient maar een doel: Verdonk heeft de oppurtunistische zucht naar macht. Alleen de stoel van JP is goed genoeg, en daar gaat zij voor, alle handelingen en acties die dit mens nu op dit zelfde moment onderneemt, zijn daar opgericht!

  Ik heb schaamte om nu Nederlander te zijn, u zou eens in de buitenlandse kranten moeten kijken. Maar nee hoor, hier zijn leeghoofden die het prachtig vinden dat Verdonk haar prestigezaakjes strijdt met behulp van de landsadvocaat. De betuigingen worden dan ook meestal onderbouwd met inhoudsloze one liners als “rita for president, een vrouw met ballen hebben we nodig, eindelijk iemand die doet wat ze zegt”, het is om van te walgen.

  Aan de andere kant gun ik haar die stoel, want dat monster Verdonk terug gaat krijgen wat zij nu aan het zaaien is, staat vast! En dieper vallen dan van de presidents stoel kan haast niet, en als ik haar iets gun dan is het een ijzingwekkende diepe val in het duister!!!!


  16 mei 2006 om 15:34
  jan

  Ze werpt zich op als mutatie van Pim Fortuyn. Deze man draait zich hoogstwaarschijnlijk nog een keer om in Provesano. Spindocter Kay vander Linden heeft Monster Verdonk opnieuw aangekleed, ervoor gezorgd dat ze na iedere zin dr tong in dr bek houdt, hij heeft haar naar de kapper gestuurd, en voorzien van pretentieuze one liners die absoluut inhoudsloos zijn. En dat is de reden dat veel mensen de mening zijn toegedaan dat het Amerikaanse vormen aanneemt. Het is ook opvallend hoeveel media er aanwezig is zodra Verdonk ergens bij betrokken is. Het is natuurlijk suggestief, maar ik durf hier wel te veronderstellen dat zij zelf de media vooraf inlicht, of op zijn minst die eikel van Kay vander Linden.

  Ik vergelijk ons land maar met de Verenigde Staten. Daar kiest de bevolking voor twee periodes een debiel aan het roer, en het heeft er schijn van dat dit hier ook staat te gebeuren. God verhoede het.

  Blunder op blunder stapelt deze vrouw. En als er kamervragen over gesteld worden dan presteert zij het om bij herhaling te liegen, alleen heet het officieel De Kamer onvolledig voorlichten. Jaja, en vervolgend de ridicule one liner lanceren “ik ben niet rechts, ik ben niet links maar ik ben recht door zee”, schaamt u zich Verdonk het is te triest voor woorden!


  16 mei 2006 om 15:46
  Lon

  Beste lezers en schrijvers,

  Om te beginnen stoor ik mij aan respectloos taalgebruik. Lijkt me niet nodig, of zijn sommige mensen zo niet-taalvaardig dat zij hun toevlucht moeten nemen tot deze manier van communiceren om hun bedoelingen duidelijk te maken….?

  Ik denk dat de hoofdverantwoordelijke voor deze zaak mevrouw Hirsi Magan Ali zelf is.Zij is buitengemeen intelligent en heeft haar zaakjes al goed geregeld (en terecht) voordat zij de knuppel in het hoenderhoek gooide (ogenschijnlijk allemaal heel onschuldig…) Het is mij zeker duidelijk dat het om politiek spel gaat. Mevrouw Verdonk ging teveel voorop lopen en moest kennelijk onderuit getrokken worden.

  In ons land worden regels en afspraken gemaakt door en met de kamer. Die afspraken volgen betekent in dit geval dat mevrouw Verdonk niet anders kan concluderen dan dat mevrouw Hirsi Magan Ali eigenlijk geen Nederlandse Nationaliteit heeft, als we uitgaan van de gegevens die zij zelf valselijk heeft verstrekt. toch heeft zij een Nederlands paspoort (op minder eerlijke wijze verkregen) en dat houdt zij totdat de termijn van 6 weken voorbij is en er een definitieve constatering kan worden gedaan.

  Nu alles uit de kast trekken om te zien wat er geregeld kan worden, is niet fair ten opzichte van alle anderen die in een soortgelijke situatie zitten. Of wil de kamer zich graag inlaten met de uitzonderingsclausules? Wie is er dan menselijk bezig? Mevrouw Hirsi Magan Ali heeft onze steun stukken minder nodig dan vele anderen.

  Het zou mevrouw Hirsi Magan Ali dan ook sieren als zij , in het openbaar, aan mevrouw Verdonk zou willen aangeven dat zij haar niets verwijt, heel deze hetze haar schuld is, en dat ze vrijwillig afstand doet van haar al dan niet vermeende Nederlanderschap, aangezien ze dat verkregen heeft op niet-eerlijke gronden.

  De VVD tenslotte maakt een grote fout door te reageren zoals zij doen. Mijn lidmaatschap had ik al eerder opgezegd vanwege geroddel en gekissebis en daar ben ik niet rouwig om.

  Mevrouw Verdonk, mijn respect!


  17 mei 2006 om 06:59
  Bram

  Alle hulde voor Mevr. Verdonk tijdens het kamerdebat.Allemaal politieke huichelaarei.

  Gelukkig zit er 1 vent in het cabinet.

  Houd uw eigen lijn vast en laat u niet imponeren door de huilende massa

  Sterkte


  17 mei 2006 om 16:21
  Joa

  Dat hele gedoe rond Ajaan, is natuurlijk nu gelanceerd om het Rita Verdonk moeilijk te maken. Er zijn (te)veel politici die helemaal niet zo blij zijn met een duidelijk en standvastig persoon ans Rita verdonk. Terwijl de politiek JUIST DATnodig heeft.

  De keuze die ze nu heeft gemaakt treft veel weerstand, maar wat als ze had besloten om Ajaan wel status te geven……. Beide gevallen hadden tot veel kritiek geleid, en dat was volgens mij nu helemaal de bedoeling.

  Ik ben blij dat Rita zich niet omver laat kegelen door wat weerspraak. Dit waar andere politici meteen in hun schulp kruipen. Dat soort lui zijn er veel te veel, en daarom loopt het ook niet lekker in Den Haag.

  Ik ben blij dat er eindelijk weer iemand is met”Ballen” (En dat dat nu toevallig een vrouw is….!)

  We hebben nu al meer dan 100 jaar een vrouw als staatshoofd…! (Dat is best uniek). Maar nu wordt het ook tijd voor de eerste vrouwelijke premier: Rita Verdonk.

  Ik hoop dan ook dat ze standvastig blijft, en eens een einde maakt aan discussies die al heel erg lang lopen, en elke kabinetsperiode weer opgegraven worden, en waar nog steeds geen duidelijk besluit in is genomen.

  Het is tijd voor duidelijke en kwalitatieve besluiten, Duidelijke meningen in de politiek.

  Dit is wat ik verwacht van Rita Verdonk, en dit is wat nederland nodig heeft.


  19 mei 2006 om 10:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!