Ready to Rumblr? Of is de Tinder voor vechtpartijen een hoax?
Fight Club wordt werkelijkheid – misschien
Over een paar uur weten we het zeker. Dan wordt duidelijk of de film Fight Club werkelijkheid wordt via de app Rumblr. De New York Daily News twijfelt niet aan de echtheid. Zij hebben met een van de makers achter de applicatie gesproken en deze beweert dat het “100 procent serieus” is. Ze hebben zelfs “een aanzienlijk geldbedrag opgehaald bij particuliere Amerikaanse beleggers en de app is volledig ontwikkeld”. Het kan gewoon niet fout gaan dus.
Wat maanden geleden begon als een grap (zie bovenstaand screenshot, maar bekijk ook de YouTube-video hieronder over Brawlr) op de roemruchte website 4chan, ‘The Asshole of the Internet’, is nu dus opeens serieuze business. Via de app Rumblr, die straks via app.rumblr.com te downloaden is, kunnen ‘recreatieve vechters’ met elkaar een afspraak maken om op de vuist te gaan.
Groepen en vrouwen
Net zoals bij Tinder moet je een profiel aanmaken en daarna kun je op zoek naar iemand wiens gezicht je niet aanstaat. Door elkaar via de app over en weer uit te schelden, heb je vervolgens de mogelijkheid om het niet bij woorden te laten, maar daadwerkelijk elkaar in het fysieke leven af te tuigen. Natuurlijk hoef je niet alleen te vechten, ook complete groepen kunnen via de RumblrGROUP helemaal los gaan. En zelfs aan op bloed beluste dames is gedacht (RumblrHER).
Mocht je een lafbek zijn, geen probleem, via een interactieve kaart kun je middels een icoontje van een gebalde vuist zien waar bij jou in de buurt gevochten wordt en kun je alsnog een straatgevecht bijwonen. Helemaal gratis en voor niets!
De makers hadden gehoopt om in de eerste week zo’n 2.000 liefhebbers aan te trekken, maar de vraag naar de app heeft hun stoutste verwachtingen overtroffen. Inmiddels hebben meer dan 78.000 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in de app.
Rumblr doet mij denken aan de hype ‘The Knockout Game‘, waarin nietsvermoedende voorbijgangers in één keer knockout geslagen werden. Meerdere mensen stierven aan de gevolgen van dit gewelddadige ‘spel’. Gelukkig hebben we sindsdien veel geleerd, met Rumblr kan het gewoon niet fout gaan dus…
Kopschoppers
Bert Brussen heeft een tijd lang onder onder het pseudoniem LucasDeLinksel*l artikelen op GeenStijl gepubliceerd. Uit die periode stamt zijn Eerste Wet van Lucas. Deze wet houdt in dat 80 procent van de mensen die reageren op websites niets zinnigs te zeggen hebben. In Brussens eigen woorden: “Tachtig procent van de reaguurders zijn mongolen”. In 2008 heeft Brussen zijn stelling nog eens aangepast. De nieuwe stelling luidt nu: “90 procent van de reaguurders is idioot. Van die reaguurders is een klein aantal serieus levensgevaarlijk en ernstig gestoord.”
Hopelijk blijkt Rumblr een hoax te zijn en wordt het geen platform voor potentiële kopschoppers!