Quintin Schevernels (Investeerder): “De helft van de startups gaat binnen drie jaar failliet”

Quintin Schevernels (Investeerder): “De helft van de startups gaat binnen drie jaar failliet”

Quintin Schevernels van The Q Factor(y) is adviseur en investeerder in de wereld van technologiestartups. Hij verkocht zijn eigen startup, augmented reality bedrijf Layar, in 2014. Afgelopen week verscheen zijn boek Suits & Hoodies over de startupwereld.

"Een startup managen is topsport”, zegt Schevernels. Dat is leuk, maar ook hard werken. “Ik wilde meer tijd voor mezelf en mijn gezin." Hij noemt zichzelf liever een ervaringsdeskundige dan expert. "Ik lees en praat veel over innovatie, daarom wilde ik er een boek over schrijven."

Is een startup hip? Afgetrapte gympies en truien? "Wat mij fascineerde is dat maar een heel klein deel het redt. Ongeveer de helft gaat binnen drie jaar failliet." Maar degene die wel succesvol zijn (zo’n 2 procent) tekenen zich door drive. "De succesvolle startups hebben dingen gemeen. Ik formuleerde zeven randvoorwaarden."

"Ongeveer de helft gaat binnen drie jaar failliet."

Een 'open deur' is het product, dat moet een probleem oplossen voor klanten. Dat klinkt simpel, maar “het gaat vaak aan de basis al fout”. Focus is ook een kernwaarde. "De ceo moet zich concentreren op de hoofdzaken en daar heel goed in zijn." 

We moeten daarom volgens Schevernels snel het kaf van het koren scheiden, de instroom beperken en sneller naar scale-ups toe werken. Ook moeten we grote corporaties aansporen om sneller te innoveren. "Ahold is een bedrijf dat het goed doet."

Bekijk het interview op 7 Ditches


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.