Postbankpas blijft scoren

9 december 2005, 07:02

Postbankpas blijft scorenNog voordat de campagne officieel werd gelanceerd op 1 december, hadden al 50.000 Postbankklanten hun eigen betaalpas ontworpen en aangevraagd. Inmiddels is dit aantal de 100.000 gepasseerd.

“Een betaalpas met foto van de kinderen is veruit het populairst, gevolgd door een pas met vakantiefoto’s. Een ander deel van onze klanten kiest voor een afbeelding uit de gallery. Maar er worden ook indrukwekkende eigen ontwerpen gemaakt.” aldus Hans Hagenaars, directeur Postbank.

Aardig om te zien is dat de Postbank na de viral marketingactie opnieuw heeft gekozen voor niet-traditionele vormen van adverteren. Zo is in Amsterdam is een guerrilla actie gehouden waarbij op verschillende gebouwen een filmpje van grafisch kunstenaar Micha Klein is geprojecteerd. Het filmpje (mpg) laat zien hoe je je eigen pinpas kan ontwerpen (via: BrandActivation).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!