Ook AskJeeves lanceert desktopsearch

14 december 2004, 08:19

Morgen (woensdag) zal AskJeeves in navolging van Google, MSN, Yahoo AskJeeves DesktopSearch (AJDS) aankondigen. De ene na de andere partij volgt. Ongelooflijk, terwijl ik reeds maanden in alle tevredenheid gebruik maak van Copernic!

De lichtgewicht en standalone AJDS is qua omvang slechts 750k en indexeert een groot aantal bestandsformaten zoals Microsoft Office bestanden, tekstbestanden, outlook e-mail, images, muziek en videobestanden. ADJS biedt de gebruiker controle over de wijze waarop de harde schijf geindexeerd moet worden (is wel handig!). Ask Jeeves werkt nog aan o.a. PDF-ondersteuning en integratie van desktop en websearch resultaten en zal deze in 2005 lanceren.

AskJeeves ziet DesktopSearch als een logische toevoeging om een krachtige speler in zoekmachineland te blijven.

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!