NY Times wil webloggers betalen voor hyperlinks

18 mei 2005, 11:25

The New York Times is bezig met een “Information Affiliate Program”, zo meldt Clickz.com. De gerenommeerde krant kondigde onlangs aan dat het onder de naam TimesSelect met een betaalmodel komt voor het raadplegen van columns en het archief. Om dat product aan de man te krijgen, wil men weblogs inschakelen.

Dit bleek gisteren tijdens een speech van senior vice president Nisenholtz op het Syndicate conference in New York. De krant is nog bezig met het uitwerken van de details, maar het idee is om TimesSelect slijten aan weblogs. Vervolgens wil men de blogs overhalen om links aan te brengen naar artikelen die alleen voor abonnees zichtbaar zijn, waarvoor de deelnemende weblogs via een affiliate-systeem voor worden beloond.

Het is waarschijnlijk, aldus Clickz.com, dat hetzelfde model ook zal worden gebruikt voor een aantal andere New York Times-publicaties als Boston.com en About.com

RSS groot succes

In dezelfde toespraak zei Nisenholtz dat RSS het snelst groeiende distributiekanaal is voor de NY Times. Het aantal links uit My Yahoo-RSS feeds is gestegen van een half naar zeven miljoen. Momenteel komen nog veruit de meeste bezoekers binnen via de homepage van de krant (85%) maar de verwachting is dat dat drastisch zal veranderen door de komst van RSS en andere vormen van distributie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!