Kruidvat nu ook in verzekeringen

31 januari 2006, 06:15

De drogisterijketen Kruidvat gaat naast kredieten verzekeringpolissen verkopen. De verzekeringen worden in samenwerking met verzekeraar Proteq aangeboden. Prinses Pecunia is dan ook zichtbaar op de site van Kruidvat. Het aanbod bestaat momenteel uit een autoverzekering, woonverzekering, reisverzekeringen en huisdierenverzekering. Kruidvat’s target is een marktaandeel van 2 procent.

Eerder al startte Kruidvat met de verkoop van persoonlijke leningen in samenwerking met Royal Bank of Scotland. Een initiatief waar men momenteel een marktaandeel van 2% heeft.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Laurens

  Absoluut de laatste plaats waar ik een verzekering zou afsluiten. Ook als het goedkoper zou zijn.


  31 januari 2006 om 06:47
  Ruben Timmerman

  @ Laurens: Hetzelfde hoorde je vroeger over computers, electronische apparatuur. “Daar heb je een specialist voor nodig”. I guess not. Aldi en Kruitvat kunnen de geavanceerde multimedia apparatuur neit aanslepen

  Allerlei langer bestaande diensten worden commodities. Kruitvat is efficient in commodities verkopen, dus zullen ze dat blijven doen.


  31 januari 2006 om 09:16
  patventura

  Voor het soort producten dat Kruidvat aanbiedt, heb je geen echt advies nodig en dus zullen mensen het óf via internet (direct writers) óf via het Kruidvat kopen. Op zich dus een goede stap van Proteq en het Kruidvat. Voor levensverzekeringen/hypotheken heb je wél advies nodig en dus zullen die producten waarschijnlijk niet goed lopen bij het Kruidvat. Maar ach: daar hebben ze het nu nog niet over…


  31 januari 2006 om 12:22
  evroekel

  Er komt een dag dat je het hele financiele scale bij Kruidvat kunt kopen. Volgende stap een spaarrekening? Behoeft eveneens weinig advies behoeft, alleen de marges zijn wat minder.


  31 januari 2006 om 17:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!