Korfbal meest sexy sport van Nederland?

23 juli 2004, 06:15

Mady Tims in PlayboyHet begint inmiddels een gewoonte te worden dat sportmeiden uit de kleren gaan om zichzelf of de sport te promoten. Dit keer is het Mady Tims (1976), korfbalster van PKC Papendrecht en aanvoerster van het Nederlands korfbalteam, die met blootfoto’s in de Playboy (Augustus 2004) wil laten zien dat korfbal zeker geen tuttige sport is.

Mady Tims: “In ons bondsblad was al regelmatig plagerig gesuggereerd dat we in navolging van het Australische damesvoetbalteam een mooie korfbalkalender met knappe speelsters moesten maken om ons stoffige imago te veranderen. Als het dan toch moet gebeuren, moet ik het maar zijn. Ik ben tenslotte niet voor niets aanvoerster.

Mady Tims Mady Tims in Playboy Mady Tims in Playboy

Is Mady daarmee de eerste Nederlandse korfbalster die uit de kleren gaat? Nee dus, de meiden van KV Bolnes gingen haar voor. De kalender met de ‘pikante’ foto’s van deze korfbalmeiden is te bestellen via de website van KV Bolnes.

De Meiden van KV Bolnes kalender De Meiden van KV Bolnes kalender De Meiden van KV Bolnes kalender

Uiteraard ook aandacht voor Mady op de diverse korfbalsites:

http://www.korfbalmagazine.nl/

http://www.knkv.nl/

Vreemd genoeg geen enkel bericht op de site van PKC Papendrecht:

http://www.pkc-korfbal.nl/

Radio-interview Mady Tims:

http://www.radio-rijnmond.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Rene

  Het is opvallend dat er nog steeds geen scans op internet zijn te vinden van deze fotosessie. Geen interesse van het publiek of zou Playboy de scanners zo achter de vodden zitten dat ze niet meer durven? Het is bekend dat sinds de laatste uitgave (met zusjes Klemann), Playboy een aantal websites heeft gesommeerd de scans met onmiddelijke ingang van desite te verwijderen.

  Iemand meer info?


  23 juli 2004 om 09:40
  media

  Ik weet niets van Playboy’s jacht op de ‘scanners’ maar van een gebrek aan belangstelling voor Mady Tims is volgens mij geen sprake. De zoekmachines beginnen inmiddels weer op volle toeren te draaien 🙂

  Ben overigens wel benieuwd of Playboy nu meer exemplaren verkoopt nu de foto’s niet op internet te vinden zijn.


  23 juli 2004 om 09:52
  Stefan

  Er is duidelijk geen enkele belangstelling bij de scanners om deze korfbalster door de scanner te trekken.

  En die sommaties, die gaan maandelijks de deur uit op het moment dat iedereen de foto’s al gezien heeft. En zijn bovendien nooit aan de scanners gericht, want die hosten ze niet zelf. Dan doen andere sites. Die plakken er dan een logo op van hun eigen site of weblog (of croppen het scannerlogo eraf), hosten ze en bieden ze dan al of niet tegen betaling aan aan het publiek.

  De verkopen zijn natuurlijk lager wanneer de foto’s niet op internet staan. Wie ze enkel wil zien, kan ook ‘bij het pompstation’ even kijken zonder te betalen. Gemiste exposure dus. Ik heb echt nog nooit van Mady Tims gehoord en ik denk dat het handjevol korfballers niet echt voor een topoplage gaat zorgen.

  Als je nou een Mieke de Boer of een Fatima Moreira de Melo weet te strikken, heb je een naam in je blad. Alleen weet ik dat mevrouw Fatima graag heel veel centjes daarvoor ontvangt (en dat is er niet) en daarom nooit in de mannenbladen staat.


  24 juli 2004 om 05:36
  media

  Nu begrijp ik de opmerking van Stefan, ie “geen enkele belangstelling bij de scanners om deze korfbalster door de scanner te trekken”. Wat een dramatische foto’s. Wellicht na een nieuwe hoofdredacteur nu ook een nieuwe fotograaf?


  27 juli 2004 om 10:28
  Marc

  Mady’s reportage in Playboy heeft in ieder geval voor meer bezoekers gezorgd op mijn korfbalsite. Een van onze foto’s van haar duikt inmiddels overal op. Op sites als mokkels.nl werd in ieder geval flink gevraagd naar de foto’s.

  De sessie op zich vind ik vrij ‘rustig’ met het zwart-wit.

  Ik denk wel dat Mady’s naaktsessie de aandacht voor korfbal doet groeien.

  De Bolnesmeiden stonden overigens met hun verhaal in de Aktueel en komen ook in de komende Playboy (met hun verhaal dan). Dit begreep ik van de contactpersoon bij Bolnes.


  31 juli 2004 om 10:13
  kiechen

  dit is zeker wel een pluspuntje voor korfbal,maar als de jeugd van nederland ziet hoe relax het is om met mannen en vrouwen in een team te zitten dan komen de schaapjes vanzelf wel over de dam zetten

  alleen meer pr. zoals dit ….

  …..korfbal is en blijft een leuk spelletje


  14 oktober 2004 om 08:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!