Korfbal meest sexy sport van Nederland?

Korfbal meest sexy sport van Nederland?

Mady Tims in PlayboyHet begint inmiddels een gewoonte te worden dat sportmeiden uit de kleren gaan om zichzelf of de sport te promoten. Dit keer is het Mady Tims (1976), korfbalster van PKC Papendrecht en aanvoerster van het Nederlands korfbalteam, die met blootfoto’s in de Playboy (Augustus 2004) wil laten zien dat korfbal zeker geen tuttige sport is.

Mady Tims: “In ons bondsblad was al regelmatig plagerig gesuggereerd dat we in navolging van het Australische damesvoetbalteam een mooie korfbalkalender met knappe speelsters moesten maken om ons stoffige imago te veranderen. Als het dan toch moet gebeuren, moet ik het maar zijn. Ik ben tenslotte niet voor niets aanvoerster.

Mady Tims Mady Tims in Playboy Mady Tims in Playboy

Is Mady daarmee de eerste Nederlandse korfbalster die uit de kleren gaat? Nee dus, de meiden van KV Bolnes gingen haar voor. De kalender met de ‘pikante’ foto’s van deze korfbalmeiden is te bestellen via de website van KV Bolnes.

De Meiden van KV Bolnes kalender De Meiden van KV Bolnes kalender De Meiden van KV Bolnes kalender

Uiteraard ook aandacht voor Mady op de diverse korfbalsites:
http://www.korfbalmagazine.nl/
http://www.knkv.nl/

Vreemd genoeg geen enkel bericht op de site van PKC Papendrecht:
http://www.pkc-korfbal.nl/

Radio-interview Mady Tims:
http://www.radio-rijnmond.nl/


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Het is opvallend dat er nog steeds geen scans op internet zijn te vinden van deze fotosessie. Geen interesse van het publiek of zou Playboy de scanners zo achter de vodden zitten dat ze niet meer durven? Het is bekend dat sinds de laatste uitgave (met zusjes Klemann), Playboy een aantal websites heeft gesommeerd de scans met onmiddelijke ingang van desite te verwijderen.

  Iemand meer info?

  geplaatst op
 • Ik weet niets van Playboy's jacht op de 'scanners' maar van een gebrek aan belangstelling voor Mady Tims is volgens mij geen sprake. De zoekmachines beginnen inmiddels weer op volle toeren te draaien :-)

  Ben overigens wel benieuwd of Playboy nu meer exemplaren verkoopt nu de foto's niet op internet te vinden zijn.

  geplaatst op
 • A few years before an earlier attempt of Playboy to get four of Dutch korfball's finest in front of the lens failed, appearantly because the ladies involved thought that the offer was financially insufficient.

  http://www.korfballworld.com/article.php?article_id=248

  geplaatst op
 • Dank voor de aanvullende info! Wat je trouwens al niet tegenkomt als je een beetje aan het zoeken bent op internet. Wist je bijvoorbeeld dat Mady vorig jaar zwanger is geweest?

  ...en Denise Bezemer (in de plaats van de zwangere Mady Tims) scoorden...

  http://www.hetkontakt.nl/1noord/2003/04/ns22pkc.html

  geplaatst op
 • Er is duidelijk geen enkele belangstelling bij de scanners om deze korfbalster door de scanner te trekken.

  En die sommaties, die gaan maandelijks de deur uit op het moment dat iedereen de foto's al gezien heeft. En zijn bovendien nooit aan de scanners gericht, want die hosten ze niet zelf. Dan doen andere sites. Die plakken er dan een logo op van hun eigen site of weblog (of croppen het scannerlogo eraf), hosten ze en bieden ze dan al of niet tegen betaling aan aan het publiek.

  De verkopen zijn natuurlijk lager wanneer de foto's niet op internet staan. Wie ze enkel wil zien, kan ook 'bij het pompstation' even kijken zonder te betalen. Gemiste exposure dus. Ik heb echt nog nooit van Mady Tims gehoord en ik denk dat het handjevol korfballers niet echt voor een topoplage gaat zorgen.

  Als je nou een Mieke de Boer of een Fatima Moreira de Melo weet te strikken, heb je een naam in je blad. Alleen weet ik dat mevrouw Fatima graag heel veel centjes daarvoor ontvangt (en dat is er niet) en daarom nooit in de mannenbladen staat.

  geplaatst op
 • Het heeft even geduurd maar de scans zijn eindelijk online:
  http://babes.gracioso.net/babes/index.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=102

  Via mokkels-forum :-)

  geplaatst op
 • Nu begrijp ik de opmerking van Stefan, ie "geen enkele belangstelling bij de scanners om deze korfbalster door de scanner te trekken". Wat een dramatische foto's. Wellicht na een nieuwe hoofdredacteur nu ook een nieuwe fotograaf?

  geplaatst op
 • Mady's reportage in Playboy heeft in ieder geval voor meer bezoekers gezorgd op mijn korfbalsite. Een van onze foto's van haar duikt inmiddels overal op. Op sites als mokkels.nl werd in ieder geval flink gevraagd naar de foto's.

  De sessie op zich vind ik vrij 'rustig' met het zwart-wit.

  Ik denk wel dat Mady's naaktsessie de aandacht voor korfbal doet groeien.

  De Bolnesmeiden stonden overigens met hun verhaal in de Aktueel en komen ook in de komende Playboy (met hun verhaal dan). Dit begreep ik van de contactpersoon bij Bolnes.

  geplaatst op
 • dit is zeker wel een pluspuntje voor korfbal,maar als de jeugd van nederland ziet hoe relax het is om met mannen en vrouwen in een team te zitten dan komen de schaapjes vanzelf wel over de dam zetten

  alleen meer pr. zoals dit ....
  .....korfbal is en blijft een leuk spelletje  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.