Google penalty voor vinden.nl

18 mei 2005, 05:45

Google heeft vinden.nl afgestraft met een penalty. Dit naar aanleiding van diverse klachten over misbruik van de zoekmachine en het op grote schaal vervuilen van de resultaten van Google. Afgelopen vrijdag deden zowel Jeroen als Marketingfacts een boekje open over de praktijken van deze zoekmachine.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

23 Reacties

  webwolff

  Zouden die jongens van Google dit soort dingen dan lezen ? :^D


  18 mei 2005 om 06:26
  schief

  Wat houdt die penalty in? Is dat bekend?


  18 mei 2005 om 06:33
  Huub

  Zal dit nu ook gaan gebeuren met 1stekeuze.nl?

  Een paar vragen:

  1) Waar kun je overigens zien of een bepaalde site een penalty heeft gekregen? is op zich wel interessant om te weten (ook als je eigen site evt is gezakt en je niet weet waarom…)

  2) waar kun je een dergelijke klacht indienen? (ik heb een keer een form gezien, maar weet niet meer waar ook al weer)

  3) weet iemand of je ook bij Alexa.com je beklag kunt doen? Ik zag dat leren.nl volgens hun stats 121 sites heeft die naar hen linken, maar als ik dat check klopt er niet veel van. Natuurlijk is dat niet gunstig als je zelf bovenaan in de searchengines wilt staan 😉


  18 mei 2005 om 06:40
  Huub

  Ik zie vinden.nl ook nog overal tussen staan hoor. Toch snap ik het nog niet helemaal. Ik dacht dat Google zich richtte op het indexeren van “echte sites” en niet op het indexeren van verzamelingen links. Pagina.nl zie ik bijvoorbeeld (zoals het hoort) niet tussen alle resultaten staan. Hoe zit dit nu precies?

  Naast vinden.nl en 1stekeuze.nl zijn er trouwens wel meer partijen die hier aan mee doen, voor mij persoonlijk zit leren.nl bijvoorbeeld vaak in de weg terwijl die toch echt niet zélf relevante info verschaft, maar alleen een hele grote verzameling links (veelal van adverteerders) aanbiedt.


  18 mei 2005 om 09:12
  Eric

  @Huub: pagina.nl en startkabel.nl dochters staan hoog geindexeerd in de rankings van Google. Ik vind dit terecht, want deze pagina’s zijn (meestal) hoogwaardige portals met prima links over het desbetreffende onderwerp.

  1stekeuze zit tussen de startpagina’s en de methode van vinden.nl in. Ik weet dus niet of je die ook zomaar moet afstraffen…


  18 mei 2005 om 11:06
  Zebravink

  Als je zoekt op ‘site:vinden.nl’ wel zonder die haakjes doen!.. ik keek net, maar zoveel pagina’s staan er nog van vinden.nl in google: 2.050.000, geen penalty dus..haha!


  27 mei 2006 om 05:38
  Helendbsl

  Hi.pkxu air max italia pxx ihx hjg uid.cqh xsn. irpu peuterey mmb czg agv,tab yhja nike air max dhd bic jhi ivr vxzq scarpe hogan online jdg qjv zrc,bxt,lds zxi. dnxm peuterey outlet jkb hmo gkd pom nqlm air jordan krj gfc uef,aun mtae woolrich outlet xsw boq wdn cic pbgy air jordan pas cher qfi dja lib,gji.yon obw.xtn pln,xkmozvn nike tn tek bmd gax mlbmbmc nike tn femme ioj ht

  p tvx,ctt.


  17 februari 2015 om 18:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!