Google bevoorrecht sites

Google bevoorrecht sites
,

De autolink feature in de nieuwe Google Toolbar doet heel wat stof opwaaien. Door op de Autolink-button te klikken, veranderen ISBN nummers in de tekst naar Amazon.com, en adressen verwijzen naar Google Maps. Google kan dus bepalen waar onwetende surfers wel en niet heengeleid worden, aldus critici.

De Autolink-feature is analoog aan de SmartTag functie, die Microsoft in XP wilde stoppen, maar dit vanuit juridische overwegingen niet aandurfde. Saillant detail is overigens dat Jeff Raynar - ooit verantwoordelijk SmartTag programmeur bij Microsoft- nu product manager bij Google is, en het brein achter Autolink. Slashdot weet te melden dat de SmartTag technologie echter gepatenteerd is door Microsoft. Dat kan dus nog gezellig worden..


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Barnes & Noble, grote concurrent van Amazon en uiteraard niet gecharmeerd van de Autolink-feature, heeft inmiddels alle ISBN nummers in haar online shop zelf gelinkt. Naar haar eigen site wel te verstaan. Om te voorkomen dat Google-Toolbar gebruikers op de site van Barnes en Noble zouden Autolinken naar Amazon....Bron: WebPro News

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.