Google 2004 Year-End Zeitgeist

23 december 2004, 06:34

Wat waren de populairste zoekopdrachten van 2004? De Google Zeitgeist geeft altijd een mooi beeld van wat er zich afspeelt in de maatschappij. Zo blijkt duidelijk uit de top 2004 dat Nederland een voetbal landje is; 3 van de 10 meest populaire zoektermen zijn voetbal gerelateerd.

De algemene top 10 van Google:

1. voetbal

2. ajax

3. beyonce

4. georgina verbaan

5. evisu

6. feyenoord

7. andre hazes

8. theo van gogh

9. olympische

10. ali b

Ook in het lijstje “Popular Sport stars” zijn 4 van de 5 voetballers, zo ook David Beckham, alleen is dat waarschijnlijk niet om zijn sportprestaties van dit jaar.

Ook heeft Google een leuke Interactive Zeitgeist gemaakt.

Naar mijn mening maken marketeers nog veel te weinig gebruik van dit soort informatie. Uit de zoekopdrachten vanuit zoekmachines zijn op een relatief eenvoudige wijze trends te signaleren en naar mijn mening zouden marketeers deze informatie beter moeten gaan gebruiken. Ook kunnen bijvoorbeeld vakantie aanbieders via de zoekopdrachten in een vroeg stadium van het orientatie proces (veelal zoekmachines) van de potentiele klanten behoeftes signaleren. Hier kunnen ze hun inkoop op aanpassen.

Oprichter en directeur van zoekmachine marketing bureau Traffic4u. Spreker op verschillende nationale en internationale congressen. Betrokken als partner bij 212 Amsterdam.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Paul

  …DC++ bestaat al langer! erg praktisch…kunt bij anderen files van het netwerk halen…vaak muziek, films…de groepen waar je moet toetreden eisen vaak wel een minimum van MP3…


  23 december 2004 om 10:35
  media

  Had hier ook nog niet eerder van gehoord. Dank voor de update Alex en Paul!


  24 december 2004 om 07:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!