George W. Bush een miserable failure?

George W. Bush een miserable failure?

Wie de afgelopen weken in Google zocht op miserable failure kreeg als eerste de officiele biografie van George W. Bush te zien. Een grap van Google of is hier iets anders aan de hand?

George W. Bush een miserable failure?Als we de biografie van Bush goed bestuderen dan vinden we nergens miserable failure. Hoe kan het dan toch dat de biografie de hoogste positie heeft in Google op de zoekopdracht miserable failure?

Google bombing lijkt de verklaring voor het mysterie. Webloggers over de hele wereld zijn eind oktober gestart met het plaatsen van een link gelabeled miserable failure. De link ging vervolgens naar de officiele biografie van George W. Bush. Zoekmachines zoals Google indexeren deze links en leggen zo de associatie tussen miserable failure en de biografie van George W. Bush.

De bron van deze Google bom lijkt weblog Old Fashioned Patriot te zijn (nog niet formeel bevestigd).

Zowel de woordvoerder van het witte huis Ken Lisaius als Google hebben nog geen commentaar geleverd op deze political joke.

Bron:
http://www.newsday.com/

Meer lezen over Google bombing:
Adam Mathes: Google Bomber
Will Weblogs blow up the world’s favorite search engine?
Google hit by link bombers
Google Time Bomb: Will Weblogs ruin Google’s search engine?
Filler Friday: Google Bombing

Update:
Ook in Nederland wordt op dit moment gewerkt aan een Google bom. Hang de biografie van J.P. Balkenende aan de woorden “raar kapsel” op uw log, homepage of eventueel in reactiefora. Zo dus: Raar Kapsel. Ben benieuwd wanneer de eerste resultaten zichtbaar zijn!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • helemaal strak

  geplaatst op
 • whaha lol

  geplaatst op
 • haha leuk

  geplaatst op
 • Grappig, inmiddels helaas niet meer vindbaar.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.