George W. Bush een miserable failure?

7 december 2003, 12:37

Wie de afgelopen weken in Google zocht op miserable failure kreeg als eerste de officiele biografie van George W. Bush te zien. Een grap van Google of is hier iets anders aan de hand?

George W. Bush een miserable failure?Als we de biografie van Bush goed bestuderen dan vinden we nergens miserable failure. Hoe kan het dan toch dat de biografie de hoogste positie heeft in Google op de zoekopdracht miserable failure?

Google bombing lijkt de verklaring voor het mysterie. Webloggers over de hele wereld zijn eind oktober gestart met het plaatsen van een link gelabeled miserable failure. De link ging vervolgens naar de officiele biografie van George W. Bush. Zoekmachines zoals Google indexeren deze links en leggen zo de associatie tussen miserable failure en de biografie van George W. Bush.

De bron van deze Google bom lijkt weblog Old Fashioned Patriot te zijn (nog niet formeel bevestigd).

Zowel de woordvoerder van het witte huis Ken Lisaius als Google hebben nog geen commentaar geleverd op deze political joke.

Bron:

http://www.newsday.com/

Meer lezen over Google bombing:

Adam Mathes: Google Bomber

Will Weblogs blow up the world’s favorite search engine?

Google hit by link bombers

Google Time Bomb: Will Weblogs ruin Google’s search engine?

Filler Friday: Google Bombing

Update:

Ook in Nederland wordt op dit moment gewerkt aan een Google bom. Hang de biografie van J.P. Balkenende aan de woorden “raar kapsel” op uw log, homepage of eventueel in reactiefora. Zo dus: Raar Kapsel. Ben benieuwd wanneer de eerste resultaten zichtbaar zijn!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Jan de Gruijter

  helemaal strak


  25 april 2007 om 06:56
  iCk

  whaha lol


  22 augustus 2007 om 09:51
  Lolies

  haha leuk


  4 september 2007 om 10:55
  Verzekering

  Grappig, inmiddels helaas niet meer vindbaar.


  16 april 2009 om 18:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!