“Geen TV-reclames op publieke netten”

21 november 2005, 10:28

Het CDA wil de STER-reclame afschaffen op Nederland 1, 2 en 3. Dat meldt de Telegraaf vandaag. De publieke omroep moet voor het verlies aan inkomsten ruimhartig worden gecompenseerd. CDA-kamerlid Joop Atsma zal dat vandaag voorstellen aan staatssecretaris Medy van der Laan.

Voor de PvdA is afschaffing van de reclamespotjes bespreekbaar als de inkomsten van de STER verder blijven dalen. De VVD is ook voor een reclamevrije omroep, maar wil dat bewerkstelligen voor Nederland 3 te schrappen. Het CDA is daar fel op tegen.

Categorie
Tags

5 Reacties

  patventura

  Als het aan het CDA ligt, gaan wij dus uiteindelijk meer belasting betalen om een reclamevrij publiek net te krijgen. Ik voel meer voor het VVD-plan, want er gaat al meer dan voldoende belastinggeld naar de publieke omroepen. Daar zouden we volgens mij een paar arme landen jarenlang mee kunnen voeden.


  21 november 2005 om 10:39
  Peter Schinkels

  Ben ik nou de enige die vind dat het huidige niveau van de reclames op de nederlandse televisie vaak vele malen beter is dan de bagger die de tv-productie maatschappijen weten te produceren?

  Geen tv-reclame op de publieke omroepen betekent dat ik dus alleen nog maar de commerciele netten kan gebruiken om m’n hobby van reclame-blok naar reclame-blok zappen te beoefenen.

  Eigenlijk is het dus een verarming van de kwaliteit van de publieke omroepen als er geen reclames meer uitgezonden gaan worden ?


  21 november 2005 om 10:53
  media

  Tegen de tijd dat dit is geregeld bestaat TV in zijn huidige vorm niet meer en zullen adverteerders zowiezo op een andere manier hun commerciele boodschap onder de aandacht moeten brengen. Dit geldt uiteraard ook voor de commerciele zenders.


  21 november 2005 om 10:58
  venturo

  Sigaar uit eigen doos. Verminderde Ster opbrengsten doen de PO geen pijn. Stel even de subsidie op 6 miljoen en de bijdrage van de Ster op pakweg 2 miljoen. Wie gaat dan het verschil in de tussenfase ophoesten? De belastingbetaler. Wat Marco terecht zegt tegen die tijd is de wijze waarop wij allen tv kijken ernstig veranderd. Voorstel vorig jaar was beter, Twee zonder reclame en één semi-commercieel net. Kijk naar de plannen van Harry de Winter en de PCM groep. 🙂


  21 november 2005 om 11:32
  mike

  Goed idee: reclames eraf en terug naar 2 netten! Ned 3 wordt Ned 2 en de programma’s van de huidige Ned 1 en 2 worden gemixt en op ned 1 uitgezonden. Weg met de omroepen en naar een systeem zoals in Engeland! De BBC zenders zijn door de kwaliteitsprogramma’s (en films) nog steeds de best bekeken zenders in de UK…


  21 november 2005 om 19:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!