Feeder.nl introduceert RSS-advertenties

27 oktober 2005, 11:05

RSS-zoekmachine Feeder.nl is vandaag in samenwerking met Tradetracker.nl een dienst begonnen waarbij sitebeheerders advertenties in hun RSS-feeds kunnen opnemen.

Feeder.nl wijst de 750 sites die in haar index zitten op het bestaan van de TradeTracker-dienst. Om hun RSS-feed te gelde te maken, dienen sitebeheerders zich eerst aan te melden bij TradeTracker. Na aanmelding kunnen ze op een persoonlijke pagina van het bedrijf kiezen welke boodschappen van de in totaal 200 internet-reclamecampagnes ze in hun RSS-feed op willen nemen.

Vervolgens kopi?ren ze de informatie naar hun eigen feed. Iedere keer dat een RSS-lezer de link klikt, ontvangt de sitebeheerder een vergoeding voor het aanbrengen van nieuw verkeer bij de site van de adverteerder. Vooralsnog werken de affiliate-feeds alleen bij websites waarvan de beheerder handmatig een RSS-feed publiceert.

Karel Kolb van Feeder.nl:

(…) Ik liep al een tijdje rond met ‘adverteren en rss’. Had me daarom ook aangemeld bij TradeTracker en bouwde de daar beschikbare commerciele HTML-linkjes om tot feeditems. Wat voorop stond: bezoekers moeten er geen last van hebben, maar adverteerders moeten wel een reele kans op exposure hebben (anders trapt geen hond erin). Zie onderstaand plaatje met mijn oplossing: results kunnen in principe ads bevatten, maar met 1 druk op de link zijn ze foetsie.

Verwijderen RSS-ads

Volgende stap was TradeTracker bellen en uitleggen hoe eenvoudig zij RSS konden toevoegen aan het productscala. Zij hebben echt razendsnel en enthousiast gereageerd en de functionaliteit 1-2-3 toegevoegd.

Mijn doel? Rijk worden, mwah nee, dan had ik beter advertentieverkoper bij Wolters Kluwer kunnen blijven, en bovendien: affiliates (= feedhouders) doen rechtstreeks zaken met TT. Doel voor mij/Feeder: naamsbekendheid voor Feeder verhogen door iets ‘nieuws’ te brengen en niet in de laatste plaats: mijn grootste lol met Feeder is het aangaan van leuke partnerships. O ja, in de mail van TT die potentiele affiliates krijgen staat dat ‘Feeder commerciele feeditems via TT zonder ‘(I.M.)’ in de tekst kan weigeren’. Zo hoop ik dat bezoekers ook zonder ‘de dodemansknop’ te gebruiken geen last hebben van ads. Trouwens: ga even kijken naar Antworks, echt te idioot voor woorden maar wel aangeboden door een adverteerder. (…)

Bronnen:

Persbericht Feeder, emailinterview met Karel Kolb (Feeder) en Planet

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  VicKuP

  Jammer dat het vooralsnog alleen met handmatig werk te realiseren is. Duurt vast niet lang voordat het automatisch gaat. Waar ik me meer in interesseer is: kan je feeds al personaliseren? Zoja; hoe en waar?


  27 oktober 2005 om 11:29
  Ed

  Is het uberhaupt legaal, op deze wijze links te plaatsen zonder te melden dat het om een reclame gaat?


  27 oktober 2005 om 21:30
  Feeder

  @Ed, een leuke vraag. Zelf denk ik dat je vrij bent in je feed te plaatsen wat je wilt, commercieel of niet. Ik denk dan aan feeds die eigen items, verwijzend naar eigen artikelen bevatten. Wat trouwens ook belangrijk is: dat bezoekers zíen wat een ad is en wat niet. Dat kun je bijvoorbeeld bereiken door het item de term ‘advertentie’ o.i.d. mee te geven.


  28 oktober 2005 om 04:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!