De Tijd gaat krant op ePaper testen

De Tijd gaat krant op ePaper testen

De Tijd gaat krant op ePaper testenWe schreven al eerder over electronisch papier van Siemens maar ook in Nederland wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van digitaal papier of ePaper.

Zo is de Iliad ER 0100 een Nederlandse uitvinding van iRex Technologies uit Eindhoven. Het is een soort platte pda die uit elektronische inkt bestaat, bolletjes die afhankelijk van de spanning zwart of wit kleuren. iRex is een spin off van Philips, dat samen met eInk al langer aan deze technologie werkt (via: Gizmodo).

De afgelopen periode heeft de Vlaamse krant De Tijd 200 abonnees gezocht die gedurende drie maanden de krant ook op digitaal papier willen lezen. Als het goed is krijgen deze abonnees binnenkort de Iliad ER 0100 in huis en kunnen ze vanaf maart 2006 starten met de test. Zijn hier de Nederlandse kranten ook al mee bezig? Ik heb wel interesse om aan een dergelijke test mee te doen!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.